▷ Hoe het geslacht van een kitten te bepalen? Man of Vrouw

Zou je kat voor jou een mooi nestje schattige kleine kittens hebben gemaakt? En u wilt graag Weet u het geslacht van uw kittens om ze namen toe te kennen? Dit kan vervelend en vervelend zijn, vooral als je niet weet hoe je het moet aanpakken. In werkelijkheid is het eenvoudig, gemakkelijk en snel met kleine trucjes.

We stellen in dit artikel 2 methoden voor om het geslacht van een kitten te detecteren. Lees ze zorgvuldig door, pas de aangegeven instructies rigoureus toe en u kunt Felix gemakkelijk van Felicia onderscheiden.

Onderzoek van de geslachtsdelen

Kitten Brits KorthaarHet is over het algemeen niet nodig om 4 paden te volgen om het geslacht van een kitten te bepalen, dan om de geslachtsdelen te onderzoeken. Het is de meest directe methode om het te overwinnen en vooral de veiligste. Het is verdeeld in 4 stappen die je zorgvuldig moet respecteren.

Kies een warme en rustige omgeving

Een dergelijke omgeving is nodig omdat het kitten hierdoor kan ontspannen tijdens de operaties die u moet doen. Merk bovendien op dat katten bijzonder dol zijn op warmte, vooral kittens voor wie het van vitaal belang is vóór een bepaalde leeftijd.

Lees ook:   Veilige krabpalen voor katten: een analyse van jute touw

Trouwens, we raden u aan om het kitten niet langer dan 5-10 minuten van zijn moeder te scheiden.

Til de staart van het kitten voorzichtig op

De staart is een essentieel en zeer gevoelig onderdeel bij katten en stelt hem in staat om zijn geslachtsdelen te verbergen. Je moet er tact en delicatesse mee omgaan, anders reageert hij gewelddadig. Gebruik alle mogelijke warme trucs om hem op zijn gemak te stellen. Het kan zelfs gebeuren dat hij vanzelf zijn staart optilt.

Analyseer de vorm van de onderste opening

Wanneer je zijn staart hebt opgetild, zie je 2 openingen: de anus aan de bovenkant en de seksuele opening aan de onderkant.

  • Bij een vrouw heeft de geslachtsopening het uiterlijk van een verticale spleet: een beetje als een lijn, die een i met de anus zou vormen.
  • Bij een man daarentegen is de seksuele opening bijna vergelijkbaar met de anus: twee kleine cirkelvormige gaatjes die twee punten zouden vormen (:) zoals in interpunctie.

Meet de afstand tussen de twee gaten

Ook dit kan inderdaad heel onthullend zijn. Bij het vrouwtje ligt de geslachtsopening dichter bij de anus, terwijl deze bij de man verder van de anus verwijderd is.

Controleer op de aan- of afwezigheid van testikels

U zult merken dat bij kittens de testikels soms moeilijk te herkennen zijn en de penis erg delicaat: u zult opnieuw delicaat moeten zijn in uw manipulaties. Een zorgvuldige blik tussen de anus en de genitale opening zou de aanwezigheid van een klein zakje kunnen onderscheiden. Dit is het scrotum van het kitten, dat dan een mannetje zou zijn.

Lees ook:   Top 7 lamskatenvoeding: optimale formules voor gezonde katten

Als je het niet kunt zien, kan het scrotum voelen, maar alleen vanaf één of 2 maanden. Raak zachtjes het gebied tussen de anus en de seksuele opening aan en je voelde twee ballen, net als 2 erwten.

Onderzoek van de niet-genitale delen

Dit is een andere, minder opdringerige manier om het geslacht van een kitten te bepalen. Ze is meer oplettend maar niet 100% zeker.

Observeer de kleur van de vacht van het kitten

Twee rode kittens

Op enkele genetische uitzonderingen na zijn katten met driekleurige vachten over het algemeen vrouwtjes omdat de kleur van de vacht is gekoppeld aan het X-chromosoom. Het zou dan twee X-chromosomen duren voordat een kitten haar van 3 (of meer) verschillende kleuren heeft.

Een andere indicator betreft rode katten, inderdaad als je een rood kitten hebt heb je een zeer grote kans op een kleine kater.

Tekenen van hitte detecteren

Tussen de 4 en 6 maanden is een kat al geslachtsrijp en dit kan helpen bij het bepalen van het geslacht. Een loopse kat zal luidruchtiger zijn met zijn onophoudelijke miauwen; Met haar staart nog in de lucht zal ze erg onrustig, aanhankelijk zijn en overal plassen. Terwijl een loopse kater wegloopt en meestal thuiskomt met de wonden van zijn seksuele partner.

Urine ruiken

We geven je toe dat het niet de meest gewaardeerde methode is, maar het heeft zich bewezen, vooral bij jonge katten na een paar maanden. Een kater in de loops afscheidt een zeer karakteristieke urine door zijn zeer sterke en soms onaangename geur.

Andere kunsticles over het onderwerp

Lees ook:   Wat te doen als een kat brandt?

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.