▷ Hoe maak je een kattenbrokkendispenser? 😸

Sommige brokjesdispensers zijn Een echt juweeltje van technologie, maar de prijs Van deze juwelen is vaak wellevend ! Voedseldispensers zijn erg handig om je kleine liefdeskat te voeden, dus waarom zou je ze missen?

Gelukkig ben je mogelijk om zelf een brokdispenser te makens voor uw kat, heel gemakkelijk en goedkoop. Dit artikel laat je zien hoe je verder moet gaan voor een klassieke distributeur als je de diy- en doe-het-zelfvezel hebt.

Maak de brokdispenser van uw kat in 4 eenvoudige stappen

Het principe is heel eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is om loodrecht 2 plastic flessen te monteren : de fles in een horizontale positie zal dienen als een kom voor de kat (en moet vierkant of rechthoekig zijn) en de verticale fles zal dienen als een broktank, die de kom zal voeden terwijl deze leegloopt.

Brokjes dispenser plan

Plattegrond van de brokdispenser

Stap 1: Voorbereiding van het materiaal

Neem allereerst 2 lege blikjes of flessen mee, die je zelf gaat wassen en drogen. Merk op dat omwille van de stabiliteit een van de flessen een vierkante of rechthoekige basis moet hebben. Bovendien is de grootte van de flessen afhankelijk van de capaciteit die u aan de dispenser wilt geven. Een grote fles Coca-Cola van 2l is genoeg om de tank te maken en een fles melk of een blikje voor de kom en de houder.

Lees ook:   Top 35 Ragdoll Kattennamen: De Favorieten Onder Kattenliefhebbers

Neem natuurlijk een mes en een schaar mee voor het knippen van flessen.

Stap 2: Vervaardiging van de kom

Snijd (in de richting van hoogte) de eerste fles, de vierkante of rechthoekige basis, van het midden naar de basis, om de opening te creëren die als kom voor uw kat zal dienen. Boor vervolgens een gat op de andere helft van de fles (degene die van het midden naar de bovenkant van de fles gaat), dat loodrecht op de opslagtank van de brokjes wordt bevestigd.

Stap 3: Vervaardiging van de opslagtank

Snijd (in de breedte) de tweede fles in 2 gelijke delen. Het bovenste deel van de fles zal worden gebruikt om de brokjes in reserves te houden en het onderste deel zal worden gebruikt om de dispensertank te vullen.

Stap 4: Montage en vulling van brokjes

Tot slot, zet het allemaal bij elkaar. Het enige wat je hoeft te doen is heerlijke brokjes in de dispenser te vullen, tot grote vreugde van je kat.

Een kleine tip om de voedseldispenser van de kat te maken

Het is duidelijk dat onze kleine DIY niet zo stabiel, solide, etc., is als een echt model, maar U bent vrij om het aan te passen en te verbeteren, dat is het plezier van DIY. Aan de andere kant is het heel goed mogelijk om goedkope distributeurs in dierenwinkels te vinden, voor het geval uw kleine doe-het-zelf niet ophoudt.

Wat u kunt doen om deze kleine bewerking te verbeteren:

  • Door de kom op een voetstuk te bevestigen, voorkomt dit dat de kat alles morst.
  • Kantel de tank en kom voor een betere doorstroming van brokjes naar het einde toe.
Lees ook:   Het Profiel van het Tonkanees Kattenras: Elegantie en Speelsheid

Bonus een video tutorial om je brokjesdispenser te maken

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.