▷ Hoe oud is mijn kat als mens? Hoe de leeftijd van katten te berekenen?

Katten groeien, evolueren en sterven sneller dan mensen. Hun gemiddelde levensverwachting varieert tussen 10 en 16 jaar.. Om de evolutie van hun kleine haarbal beter te kunnen begrijpen, proberen veel meesters een verband te leggen tussen de leeftijd van hun dier en die van mensen.

Dankzij het onderzoek en de observaties van vele dierenartsen, Er zijn zeer nauwkeurige rekenregels ontwikkeld en het is nu mogelijk om het equivalent van de leeftijd van uw kat op mensenleeftijd te bepalen., in slechts een paar seconden.

U vindt in het volgende alle elementen waarmee u uw leeftijd als mens kunt vergelijken met die van uw kat zonder uw hoofd te breken.

Tabel leeftijd van katten in de menselijke leeftijd

In deze tabel met correspondentie vindt u de leeftijd van de kat en de menselijke leeftijd in de eerste kolom de werkelijke leeftijd van de katachtige en tegenovergesteld in de volgende kolom de leeftijd die overeenkomt met de menselijke leeftijd.

Tabelleeftijd van kittens op mensenleeftijd

In deze tabel met correspondentie kittenleeftijd en menselijke leeftijd vindt u in de eerste kolom de werkelijke leeftijd van de katachtige en tegenover in de volgende kolom de leeftijd die overeenkomt met de menselijke leeftijd.

Leeftijd van het kitten Menselijke leeftijd
1 maand 6 maanden
2 maanden 1 jaar
Drie maanden 3 jaar
4 maanden 5 jaar
6 maanden 13 jaar

Hoe oud is mijn kat als mens? Overeenkomst tussen de leeftijd van de kat en de leeftijd van de mens

Na vele veterinaire observaties en zeer gedetailleerde berekeningen,CIS, er zijn overeenkomsten gemaakt tussen de leeftijd van de kat en de leeftijd van de mens.

Het is belangrijk om al een gemeenschappelijk geloof te vernietigen, 1 jaar kat leeftijd komt overeen met 7 jaar menselijke leeftijd, dit is volledig onjuist ! De reden is eenvoudig omdat de vergelijking van de leeftijd van de kat met de menselijke leeftijd dynamisch is en afhankelijk is van elk stadium van ontwikkeling van de katachtige.

Dus Aan het einde van zijn eerste jaar van bestaan heeft uw kat het equivalent van 19 jaar menselijke leeftijd. Op 2-jarige leeftijd zal je kleine haarbal het equivalent zijn van 24 menselijke jaren. Tussen 2 en 18 jaar zal de equivalente leeftijd van de kat op menselijke leeftijd in 4 jaar met 4 jaar toenemen. En ten slotte, tussen 18 en 21 jaar oud, zal de equivalente leeftijd bij de mens nu in 6 jaar met 6 jaar toenemen.

Om preciezer te zijn met een paar voorbeelden, een 3-jarige kat is als een 28-jarige mens. Op dezelfde manier heeft een 18-jarige kat het equivalent van 88 menselijke jaren, terwijl hij op 21-jarige leeftijd zal zijn als een 110-jarige menselijke man.

Lees ook:   graanvrij kittenvoer

Wat is de gemiddelde levensduur van een huiskat?

De gemiddelde levensverwachting van een kat varieert tussen de 10 en 16 jaar. T is Slechts 16% van de huiskatten die het 16-jarige cijfer overschrijden.

Houd er echter rekening mee dat de levensduur van een kat sterk afhangt van het ras, het geslacht, de voedingsmodus, of deze is gesteriliseerd of niet, en vele andere parameters. In het algemeen Een gesteriliseerde, goed onderhouden en goed gevoede kat heeft een veel hoger dan gemiddelde levensverwachting.

We zeiden dat de levensverwachting van je kat veel afhangt van het ras van de kat, Alle rassen zijn op dit punt niet gelijk en er zijn zeer grote verschillen.. De onderstaande lijst toont u de gemiddelde levensduur van een paar kattenrassen.

  • Birmaans: 16,1 jaar
  • Siamees: 14,2 jaar
  • Perzisch: 14,1 jaar
  • Brits korthaar: 11,8 jaar
  • Maine Coon: 11 jaar oud
  • Ragdoll: 10,1 jaar
  • Abessijn: 10 jaar

Leeft een kat langer dan een mens van kattenleeftijd?

Overwegen het record voor de oudste kat ter wereld in handen van een kat genaamd Creme Puff, die de leeftijd van 38 jaar en 3 dagen heeft bereikt, dus het is duidelijk dat een kat veel langer kan leven dan een mens van kattenleeftijd.

Inderdaad, de 38 jaar van het bestaan van Creme Puff is gelijk aan bijna 200 jaar menselijke leeftijd, een leeftijd die nog geen mens heeft bereikt.

De langstlevende mens ter wereld is de Franse Jeanne Calment, die 122 jaar en 164 dagen bereikte, wat een kat slechts ongeveer 23 jaar maakt.

Om een kat te hebben die zo lang mogelijk leeft, kies je eerst voor een ras met een langere levensduur zoals de Birmees. Geef bovendien de voorkeur aan een vrouwtje boven een mannetje en vergeet niet om haar te steriliseren. Dit komt omdat gecastreerde katten langer leven dan hele katten, net als vrouwtjes in vergelijking met mannetjes.

Lees ook:   De wondere wereld van kattegeklets

Ten slotte, om het leven van uw kat te verlengen, wat het ook is, zorg ervoor dat u hem de best mogelijke zorg biedt (hiervoor is het meer dan aanbevolen dat u een ziektekostenverzekering voor hem afsluit), evenals een dieet en een omgeving die bevorderlijk is voor zijn geluk en vervulling.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.