▷ Hoe train je je kat om terug te keren met een GPS-halsband?

GPS-halsbanden voor katten staan bekend om hun geolocatiefunctie, maar ze bevatten ook originele kenmerken zoals training. Op de juiste manier gebruikt, helpt deze functie u voed uw kat op, laat hem alleen thuiskomen of kom op uw verzoek weer tevoorschijn.

Houd er echter rekening mee dat de trainingsoptie niet op alle halsbanden beschikbaar is. U moet uw kat daarom noodzakelijkerwijs uitrusten met een GPS-halsband met trainingsfunctie en op de juiste manier te werk gaan. We leggen hieronder uit hoe u het meeste uit uw GPS-halsband kunt halen om uw kat te trainen om gemakkelijk terug te keren.

Gebruik het juiste accessoire, een GPS-halsband met trainingsfunctionaliteit

Om uw kat met succes te trainen, moet u hem een goede GPS-halsband kopen met ingebouwde trainingsoptie. Dit is een recente en nieuwe functie die u niet op alle apparaten zult vinden. Momenteel zijn kettingen van het merk Weenect bijna de enige die u deze optie bieden.

Inderdaad, de Weenect Cat 2 halsband bijvoorbeeld “heeft een trainingsprogramma voor de meest avontuurlijke katten”. Dit programma maakt gebruik van originele functies zoals Ringtone, Vibratie en telefoongesprek, om de opleiding of training van de kat te vergemakkelijken.

Weenect Kat 2

⭐⭐⭐⭐⭐

Zie Klantbeoordelingen

Weenect Cats 2 GPS Tracker voor Kat

GEEN AFSTANDSLIMIET – De GPS-tracker werkt zonder afstandslimiet. Je volgt je hond vanaf je telefoon (iPhone en Android) waar ter wereld hij ook is (+ 100 landen gedekt)

REAL-TIME GPS TRACKING – Het GPS-baken verzendt zijn positie continu: tot één positie per 10 seconden. Locatie is onbeperkt

Lees ook:   Ataxie bij katten: Oorzaken, symptomen & behandeling

TRAINING – Bel de tracker van uw hond bij elke maaltijd. Het zal de twee evenementen combineren. Vanaf dat moment is een beltoon voldoende om hem thuis te laten komen

BATTERIJ – De batterij gaat tussen de 2 en 4 dagen mee bij dagelijks gebruik (dit kan afhangen van de tijd die wordt besteed aan bewegen, de sterkte van het GPS-signaal en het 2G-netwerk). Het laadt op in 2 uur

ABONNEMENT – De GPS tracker is uitgerust met een SIM-kaart (meegeleverd). Het vereist daarom een abonnement om de servicekosten te dekken – vanaf € 3,50 per maand (voor een 2-jarig prepaid abonnement)

Bekijk in de winkel

Om uw kat te trainen om naar buiten te komen of weer te verschijnen wanneer u maar wilt, presenteren we twee praktische methoden met behulp van zijn Weenect Kattenhalsband: de eerste maakt gebruik van de Ringtone- en Vibrate-functies, de tweede gebruikt de stem van de meester via de oproepfunctie.

Methode 1: Rinkelen en trillen

Deze eenvoudige methode omvat het associëren van de beltoon of trilling van het GPS-baken met een moment in het leven van uw kat, zodat het op de gewenste manier reageert. Dus door bijvoorbeeld bij elke maaltijd zijn tracker te laten rinkelen of trillen, associeer je de twee activiteiten en is het dan gemakkelijker voor je om hem aan etenstijd te herinneren. Als uw kat niet thuis is, met de ringer en/of vibrator, weet hij wanneer het tijd is om naar huis te gaan.

Houd er echter rekening mee dat de methode alleen effectief is als u hem daadwerkelijk zijn maaltijd serveert wanneer hij terugkeert, anders kan het leren mislukken en kan uw kat mogelijk niet terugkeren naar de volgende pogingen.

Lees ook:   ▷ Een ster in wording, deze kat onderbreekt een tv-interview

Methode 2: Het telefoongesprek

Deze tweede methode maakt gebruik van de telefoonfunctie van de Weenect-halsband om uw kat terug te krijgen. Vanuit de mobiele app kunt u het baken instrueren om u te bellen. Dankzij de luidspreker en microfoon die in de GPS-halsband zijn geïntegreerd, kunt u met uw kleine katachtige praten. En bij het geluid van je stem zie je hem vanzelf thuiskomen. De methode is afhankelijk van het vermogen van uw kat om te reageren op het luisteren naar uw stem.

Welke methode je ook gebruikt, we raden je aan om een goede houding aan te nemen. Bijvoorbeeld jezelf wapenen met veel geduld en beloningen tijdens de dressuur. Omdat onze 4-poots metgezellen hun autonomie waarderen en zich niet allemaal op dezelfde manier gedragen. Hoewel sommige katten heel snel oppikken, kan het leren bij anderen traag zijn en meer tijd nodig hebben.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerde en geweldige amoUreux katten, ik begeleid met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.