▷ Hoe voorkom ik dat mijn kat mij muizen en vogels brengt?

Knaagdieren en kleine vogels behoren tot de favoriete prooi van katten. Als je kat je constant muizen of vogels brengt die tijdens uitstapjes zijn gevangen, weet dan dat er verschillende technieken zijn om verminder de predatie en voorkom dat u deze lijken op uw tapijt vindt.

Ontdek onze tips voor voorkom dat uw kat jaagt en u de hele tijd muizen en vogels naar huis brengt.

De kat, deze moordenaar zo schattig dat we houden van

Onze kleine katten hebben een roofzuchtig gedrag dat een sterke impact heeft op het milieu en zijn biodiversiteit, om je af te vragen of het geen gevaarlijk roofdier is om te verbieden. In het bijzonder die van de ecosystemen van de kleine fauna die onderdak biedt aan een populatie dieren die nuttig zijn voor ons milieu, maar waarop de kat zijn predatie uitoefent.

De domesticatie en het comfort dat we hen in onze huizen kunnen bieden, heeft niets afgedaan aan hun jachtinstinct. die afhankelijk van het individu meer of minder actief blijft.

De excursie van een huiskat in het natuurlijke ecosysteem is dus potentieel dodelijk voor de vijftig soorten, zoogdieren, vogels en reptielen die de jachttafel van de huiskat betreden.

Kat op een vogelhuisje

3 technieken om te voorkomen dat de kat muizen en vogels terugbrengt

Eenvoudig te implementeren oplossingen kunnen helpen voorkomen dat uw kat u geschenken geeft van vogels of muizen waar ze op jagen en hun impact op dieren in het wild beperken. Hier zijn enkele van de meest praktische.

Lees ook:   2023's Ongekleurde Ever Clean Litter Beoordeling

Oplossing 1: De kleurrijke ketting en bel

Dit zijn bewegwijzeringsapparatuur om naar uw kat te dragen elke keer dat hij naar buiten gaat om zijn predatie te verminderen of zijn kansen op succes tijdens het jagen te beperken.

Ze maken het mogelijk om potentiële prooien te waarschuwen door de kat veel zichtbaar te maken zoals het geval is met een kleurrijke halsband of beter hoorbaar dan het zou zijn zonder een belhalsband.

Oplossing 2: Richt je tuin in

U kunt uw tuin zo inrichten dat uw kat in gevoelige ruimtes wordt gehouden waar hij kan jagen op kleine dieren die uw tuin bezoeken.

Als u van plan bent om een vogelvoederbak of nestkast in uw tuin te installeren, zorg er dan voor dat u een locatie kiest die duidelijk is en zich op een goede afstand van struiken of bomen bevindt die uw kat kan bereiken door te springen.

Ten slotte kunt u uw tuin inrichten met natuurlijke of ultrasone afweermiddelen om de toegang van uw kat tot gevoelige gebieden te beperken.

Oplossing 3: Wees een verantwoordelijke eigenaar

Deze oplossing houdt in het kort in dat u klaar bent om de behoeften van uw huisdier in alle aspecten op zich te nemen en het een belangrijke plaats in uw leven te geven. Je moet zijn ontwikkeling verzekeren door tijd te besteden aan het regelmatig met hem spelen, om voor hem te zorgen. Je moet hem ook een kwaliteitsdieet aanbieden dat zijn behoeften dekt om te voorkomen dat hij op voedsel moet jagen.

Maar deze acties zijn ook niet wonderbaarlijk om de predatie van uw kat te beperken, Oplossingen 1 en 2 zijn effectiever, de oplossing Het meest effectieve is om hem te verbieden naar buiten te gaan zonder uw toezicht.

Lees ook:   Kattenabcessen: Oorzaken, Tekenen & Zorg (Veterinaire Gids)

Je moet steriliseer het om predatie te beperken en ongewenste nesten te voorkomen thuis of bij de katten van uw buren om verlating te beperken die de overbevolking van zwerfkatten verergert.

Waarom brengt je kat je deze prooi?

Er zijn verschillende redenen waarom je katachtige je zijn prooi kan brengen. Hij kan dit doen om op te scheppen over zijn jachtvaardigheid door je bloot te stellen aan zijn trofeeën omdat zijn roofzuchtige instinct altijd actief is.

Uw kat kan ook bied je zijn prooi aan omdat hij om je geeft en voor je wil zorgen. Als hij ziet dat je niet op voedsel jaagt, vreest hij waarschijnlijk dat je zult verhongeren en wil hij je uitnodigen om te jagen.

Schattig muisje

Hij kan het eindelijk doen om bezig te blijven, bij gebrek aan stimulatie, wanneer hij niet genoeg speelgoed heeft om te spelen en te voeden.

Is het mogelijk om je kat te leren om p niet te doden?Dieren?

Helaas Het is niet mogelijk voor uw kat om af te zien van het doden van kleine dieren door het leren dat je hem kunt geven. Je moet onder ogen zien dat katten niet zoals mensen zijn begiftigd met rede, en dat hun instinct voorrang heeft op een potentiële opleiding.

Andere artikelen over dit onderwerp