▷ Hoe weet je of je kat loops is?

Het liefdesleven van je kleine haarbal is een zeer gevoelig onderwerp dat veel aandacht van je verdient. Omdat elke kat uniek is in zijn soort, De paartijd of de “hitte”, kan zich van de ene kat tot de andere anders manifesteren, afhankelijk van karakter, ras of andere factoren.

Maar hoe dan ook, er zijn veel algemene tekenen waarmee u gemakkelijk kunt bepalen of uw kat loops is of niet. Ontdek alles wat u moet weten over de hitte van vrouwelijke katten, inclusief alle tekenen die gepaard gaan met deze specifieke periodes.

Tekenen dat de kat loops is

In perioden van hitte verandert de kat haar gedrag radicaal, de hitte is moeilijk te kalmeren, zodat het gemakkelijk mogelijk is om het te realiseren. Het begint allemaal met het verschijnen van ultra-emotioneel gedrag : Het wordt plakkerig, wrijft de hele tijd tegen je aan, tegen het meubilair en tegen de vloer. Het zal schoner worden, zal heel vaak het lichaam en de vulva reinigen die dan gezwollen zullen zijn.

Dan Ze zal ook erg spraakzaam worden. en zal nooit ophouden je te wiegen met zijn luide en hoge miauw, zelfs ’s nachts. Ze kan ook tijdelijke weglopers en hongerstakingen maken. Ten slotte kunt u paringsposities in haar waarnemen: staart in de lucht, bekken omhoog, voorpoten in flexie en hoofd naar beneden.

Hier is symptomen die u kunnen vertellen dat uw kleine kat loops is en klaar om te paren om kittens te krijgen:

  • Veel aandringende miauwen trekken je aandacht.
  • Heel aanhankelijk en vraag je constant om knuffels.
  • Schuurt vaak op muren en meubels.
  • Rolt vaak op de grond.
  • Veel likken aan de geslachtsdelen vanwege de gezwollen vulva.
  • Afwezig voor het zoeken naar een mannetje.
Lees ook:   Katvriendelijke tips voor het succesvol gebruik van een krabpaal

De eerste loopsheid bij de kat

Loopse katSeksuele volwassenheid is net zo verontrustend bij katten als bij mensen. Bij katten, De eerste loopsheid vindt meestal plaats tussen de 4eÞ en de 12eÞ maand van het leven van de kleine haarbal, en gemiddeld op 6 of 7 maanden, vanaf de puberteit. Dit alles zal sterk afhangen van zijn ras, seizoenen, gewicht en levensstijl.

Een Perzische kat zal bijvoorbeeld zijn eerste loopsheid minder snel ervaren dan een Siamese kat. Evenzo zal een kat die in de lente wordt geboren pas de puberteit bereiken als ze 9 tot 12 maanden oud is, terwijl een andere kat die in de eerste dagen van de herfst wordt geboren, geslachtsrijp zal zijn na 5 maanden, vanwege de dagen die langer duren dan de nachten.

Laat maar De eerste loopsheid is waarschijnlijk het meest storend voor de jonge kat die nauwelijks begrijpt hoe zijn lichaam werkt. Het is dan dat uw hulp zeer kostbaar voor hem zal zijn; Maar toch moet u weten hoe u de tekenen van hitte kunt detecteren.

Hoe lang duurt de loopsheidsperiode bij de kat?

De seksuele cyclus van de kat, estrouscyclus genoemd, heeft 2 fasen: de warmtefase of oestrus, die zich manifesteert door de piek van hormonale productie en de niet-activiteitsfase of diestrus, gekenmerkt door hormonale achteruitgang. De gemiddelde lengte van een cyclus varieert tussen de 18 en 24 dagen en elke fase duurt vaak 10 dagen. De ene cyclus begint aan het einde van de andere en kan alleen worden onderbroken door paring of castratie.

Merk op dat bij katten de lengte van een cyclus niet altijd hetzelfde is voor alle cycli als bij vrouwen. Inderdaad, tussen januari en oktober zal de kat meerdere keren loops zijn, wat betekent dat ze meer seksuele cycli zal ervaren dan tussen oktober en januari.

Lees ook:   knuffelkat

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.