▷ Hoe zich te ontdoen van een vlooieninvasie op de kat?

Het hebben van een met vlooien besmette kat thuis is altijd een delicate en onaangename situatie, niet alleen voor de kat zelf (wat ongemakkelijk is), maar ook voor alle andere dieren in uw huis, die op elk moment het risico lopen besmet te raken. Het geval van uw kat die door vlooien wordt binnengevallen, moet dus niet lichtvaardig worden opgevat!

Gelukkig Door de juiste vlooienproducten te gebruiken om uw kleine huisdier en uw huis te behandelen, kunt u in een oogwenk van dit netelige probleem afkomen..

Hieronder presenteert dit artikel alles wat u moet weten en doen om Stop de invasie van vlooien op uw kat.

Als uw kat meer krabt dan normaal en zich min of meer vreemd gedraagt, is het mogelijk dat hij besmet is met vlooien. De gemakkelijkste en snelste manier om bevestiging te hebben is om een fijntandige kam te gebruiken, om de hele vacht van je kleine katachtige te borstelen.

Als u aan het einde van de operatie zeer kleine zwarte ballen herstelt, leg er een paar op een tissue gedrenkt in water. Als zich halo’s van bloed vormen op de zakdoek, betekent dit dat deze zwarte ballen vlooienuitwerpselen zijn. (verteerd bloed), wat ongetwijfeld de aanwezigheid van vlooien op uw kat bevestigt!

Nadat u hebt bevestigd dat uw kat besmet is met vlooien, moet u behandel het zo snel mogelijk met een goede anti-vlo, onze gids voor het kiezen van de beste vlooienbehandeling zal u en uw huis enorm helpen. Afhankelijk van het niveau van besmetting van uw haarbal en de frequente omgevingen, kan preventieve behandeling ook nodig zijn.

Kies de juiste vlooienbehandeling

Er zijn veel soorten vlooienbehandelingen op de markt. De meest voorkomende zijn kragen, sprays, pipetten en tabletten. Deze behandelingen hebben niet allemaal dezelfde effectiviteit, noch dezelfde gebruikswijze, en bovenal zijn ze niet altijd geschikt voor alle katten.

FRONTLINE Spray - Anti-vlooien en anti-teken voor honden en katten - 500ml

FRONTLINE Spray – Anti-vlooien en anti-teken voor honden en katten – 500ml

  • Spray 500ml anti-vlooien en anti-teek voor hond en kat.
  • Werkt direct op vlooien en teken zonder te hoeven wachten tot het product zich verspreidt, waardoor het hele lichaam van het dier effectief wordt bedekt.
  • Het werkt ook als een preventieve behandeling.
  • Eenvoudig aan te brengen. Kies de capaciteit van de spray op basis van het gewicht van uw huisdier!
  • Voor honden en katten. Breng 2 sprays/kg aan en tot 4/kg als het dier lang haar heeft.

Er zijn echter behandelingen die radicaal genoeg zijn om te behandelen om vlooien op uw kat te elimineren, vlooiensprays zoals Frontline.

Lees ook:   5 Kattige Gewichtstoename Boosdoeners Ontrafeld!

Vergeet niet om je huis te behandelen!

Een vlo gehecht aan een kat produceert gemiddeld 50 eieren per dag (gedurende 50 tot 100 dagen), die zich door het hele huis verspreiden, met als doel een maximum aan individuen te besmetten (hond, konijn, een andere kat of zelfs de kat die al besmet is). Daarom is het absoluut noodzakelijk dat u uw huis behandelt tegen vlooien, tijdens of net na de behandeling van uw besmette kat, met het risico dat uw kat kort na de behandeling opnieuw wordt binnengevallen door vlooien.

Voor zich te ontdoen van vlooien in uw huis, moet u eerst de plaatsen behandelen die de kat het meest bezoekt, zoals plaatsen van doorgang of zijn slaapgedeeltes. Je hoeft alleen maar deze plaatsen te stofzuigen om de meeste vlooiencocons al te elimineren, en dan moet je een antiparasitaire spray gebruiken om alle resterende eieren en larven te elimineren.

Tristounet katAls je kat toegang heeft tot de buitenkant en dus veel naar buiten gaat, is het zeer waarschijnlijk dat het in contact is met dieren of plaatsen die besmet zijn met vlooien. En vervolgens zal hij deze parasieten weer naar huis brengen.

In ieder geval voor een kat die wordt blootgesteld aan een hoog risico op besmetting, moet u een preventieve behandeling plannen, met behulp van externe restdierbestrijdingsproducten (meestal een actie die 1 me duurts), die het zal beschermen tegen een mogelijke vlooienplaag.

Vlooieninvasie: Vergeet niet om je interieur tegelijkertijd met je dieren te behandelen

Zoals eerder vermeld, vermenigvuldigen vlooien zich snel. Inderdaad, eenmaal gefixeerd op de huid van je kleine katachtige, beginnen ze eieren te leggen die overal naartoe gieten waar de kat gaat. Deze gedumpte eieren hopen een nieuwe gastheer te vinden. Dus als u uw kat alleen behandelt, is het zeer waarschijnlijk dat deze opnieuw wordt verontreinigd door vlooieneieren en larven die door uw habitat zijn verspreid.

Lees ook:   Kattige flatulentie: 4 gangbare oorzaken ontrafeld!

Dit is de reden waarom zodra u merkt dat uw kat besmet is met vlooien, naast het behandelen ervan, u ook een behandeling moet toedienen aan al uw andere dieren, en niet te vergeten om uw huis te desinfecteren (vlooieneieren en larven elimineren).

Natuurlijke methoden om kattenvlooien te elimineren

Als je een fervent verdediger van natuurlijkheid bent, Weet dat er ook veel oplossingen zijn om vlooien op een natuurlijke manier van je kat te elimineren.. U kunt natuurlijke producten gebruiken zoals essentiële lavendelolie, zuiveringszout, zout of diatomeeënaarde. Sommige van deze producten kunnen zelfs worden gebruikt om vlooieneieren en larven te verwijderen die zich door uw hele huis verspreiden.

Om vlooien van uw kat te elimineren, kunt u zuiveringszout of diatomeeënaarde op het lichaam van de kat aanbrengen als droogshampoo, maar ook essentiële oliën.

Je hoeft alleen maar essentiële lavendelolie verdund in water en een beetje azijn (tel 10 tot 20 druppels etherische olie per 1 liter water) op zijn lichaam aan te brengen. Voorzichtig! Essentiële oliën voor katten kunnen zeer schadelijk zijn voor katten. Het is nog steeds beter om essentiële oliën meer te verdunnen dan nodig is of om het niet te oefenen als je niet zeker bent van je acties.

Je kunt je vlooienhaarbal ook ontdoen door hem te wassen met een natuurlijke insecticide shampoo, op basis van Neem-olie.

Diatomeeënaarde is een zeer effectieve preventieve behandeling, maar het kan ook werken in geval van lage vlooieninvasie, door diatomeeënaarde aan te brengen, vergeet niet om uw ogen en die van uw kat te beschermen en draag een stofmasker om te voorkomen dat deeltjes worden ingeademd.

Diaguard® Diatomeeënaarde Food Grade Natural Protector 2kg

Diaguard® Diatomeeënaarde Food Grade Natural Protector 2kg

  • Hoge zuiverheid, 100% zoet water, diatomeeënaarde van “food grade/codex”.
  • 100% natuurlijk en inert (niet-toxisch). Diatomeeënaarde wordt gebruikt in de biologische landbouw.
  • Optimaal beveiligingsprofiel. Codex-kwaliteit, elke batch getest op zware metalen en bacteriën. Hoogste kwaliteitsborging beschikbaar.
  • Zuiverste witte diatomeeënaarde. Het origineel en het beste
  • Eenvoudig aan te brengen

Om de eieren en larven van vlooien die zich door uw hele huis verspreiden te elimineren, hoeft u alleen het bicarbonaat, zout of diatomeeënaarde op de vloer te gieten, en vooral tussen de parketlatten. Wacht een paar dagen en stofzuig het dan allemaal. Om tapijten en beddengoed te desinfecteren, kunt u naast het gebruik van een stofzuiger vooraf een stoomreiniger (Karcher-type) gebruiken.

Lees ook:   Kat kwijlt bij aaien: de fascinerende reden

Om verder te gaan met zachte behandelingen

Echter Merk op dat de effectiviteit van natuurlijke vlooienverwijderingsmethoden niet 100% gegarandeerd is. Bovendien In geval van zware aantasting van uw haarbal, zijn alleen conventionele insecticiden en externe parasitaire middelen (chemisch, verkocht in apotheken) geschikt voor de taak.

Waar vangt de kat vlooien?

Een kattenvloHoewel de kat meestal vlooien vangt door te daten besmette omgevingen buiten, of door te wrijven tegen besmette dieren, dit betekent niet dat uw appartementskat die nooit naar buiten gaat, gespaard blijft van deze plaag. Het kan inderdaad zijn dat je binnenkat door jou besmet is, bijvoorbeeld door je schoenen of kleding.

Dus eigenlijk kan een kat overal vlooien vangen, maar blijft hoogstwaarschijnlijk buiten, in periode chAude, wanneer vlooien en andere parasieten in hoge activiteit zijn.

Wat zijn de gevaren van vlooien?

Eenmaal gefixeerd op de huid van uw kat, zijn vlooien de oorzaak van veel allergische reacties die roodheid, jeuk en zelfs haaruitval veroorzaken. Bovendien kunnen deze parasieten, soms besmet door bacteriën, vectoren zijn van ziekten, waarvan de bekendste kattenhemobartonellose is, een bloedziekte die katten treft.

Ten slotte kunnen vlooien parasitaire darmwormen overbrengen op uw kat, waarvan de meest voorkomende en gevaarlijke lintwormen zijn, een worm die ook op mensen kan worden overgedragen …

Wat is de levenscyclus van een chip? – Begrijp het goed om goed te behandelen

Tijdens zijn leven gaat een vlo door 4 toestanden: het ei, de larve, de cocon en de volwassen toestand. Eenmaal gehecht aan zijn gastheer, begint een vrouwelijke vlo bijna 50 eieren per dag te leggen. Deze eieren verspreiden zich overal waar de kat gaat. In slechts een paar dagen, en afhankelijk van de vochtigheid en temperatuur van de omgeving, zullen de eieren uitkomen om larven te worden.

Meestal verstopt op donkere, vochtige plaatsen zoals meubelondergoed, tapijten en tapijten, ontwikkelen de larven zich binnen 30 dagen volledig en gaan dan op zoek naar een gastheer. Als de larve geen gastheer vindt, verandert deze in een cocon en kan hij 6 maanden in deze toestand overleven! Omdat ze resistent zijn tegen veel voorkomende insecticiden, zijn cocons de belangrijkste bron van besmetting voor katten.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.