▷ Hoeveel kosten de eerste vaccins voor uw kitten?

Naast het geluk dat het u geeft, vereist het verwelkomen van een nieuw kitten in uw huis dat u aanzienlijke uitgaven doet, vooral voor de aankoop van apparatuur en vooral voor de gezondheidszorg.

Met betrekking tot de gezondheidszorg van uw kleine haarbal, Vaccinatie is een bijzonder aanbevolen, en zelfs verplichte en onvermijdelijke stap als u een verzekering wilt afsluiten.

Hieronder vindt u alles wat u moet weten over de kosten in verband met het vaccineren van uw kitten.

Kitten vaccins wanneer en waarom?

Hoewel de Franse regelgeving niets op dit gebied oplegt, wordt het sterk aanbevolen, om bescherm het tegen vele ernstige en zeer besmettelijke ziekten. Het kittenvaccin moet zo snel mogelijk worden gedaan, maar van de 8Þ week van bestaan van de kleine katachtige, vooral tegen ziekten zoals tyfus, coryza en leukose (als uw kat veel uitgaat).

Lees ook:   Veiligheid van vaseline voor kattenpoten: Onthulling van een verbazingwekkend antwoord!

Als u van plan bent om met uw kat buiten Frankrijk te reizen, moet u een rabiësvaccin hebben. Merk op dat het rabiësvaccin kan worden gedaan vanaf de leeftijd van 12 weken. Natuurlijk, na de eerste vaccinatie van het kitten, Vergeet niet om de herinneringen te respecteren, strikt volgens het vaccinatieschema.

Prijzen van vaccins voor kittens

Na de eerste vaccinatie moet 3 tot 5 weken later een eerste booster worden gedaan, waarna de boosters elk jaar worden gedaan

Tel, naast de veterinaire consultatiekosten, een extra 10 tot 25 euro (per vaccin), afhankelijk van het type vaccin dat wordt gekozen (vaccinprijzen zijn niet hetzelfde).

Wanneer uw kitten thuiskomt, moet u dus tussen de 120 en 160 euro plannen om de volledige vaccinatie tijdens het eerste jaar te garanderen.

De kosten van het vaccineren van de kat zijn relatief hoog, net als de prijs van veel andere veterinaire handelingen.

Gelukkig, kunt u een deel van deze medische kosten laten dekken, door een kattenverzekering af te sluiten. Inderdaad, zelfs als Vaccinatie is een verplichte voorwaarde om uw kat te registreren bij een ziektekostenverzekeringkunnen deze instellingen, in de vorm van een preventiepakket, een deel van de kosten in verband met vaccinatie (raadpleging + vaccin + injectie) dekken. Weer andere verzekeringen dekken niet het eerste vaccin, maar zorgen voor de volledige terugbetaling van de kosten in verband met vaccinboosters.

Vergelijk Cat Insurance

Houd er echter rekening mee dat dit alles over het algemeen geldig is als u zich abonneert op verzekeringsaanbiedingen die hoger zijn dan het instapplan. Dus voor mensen met een laag inkomen en omdat het niet mogelijk is om een geschikte verzekering af te sluiten, is het mogelijk om naar een veterinaire apotheek van sociale bijstand te gaan, zoals die van de Stichting Dierenbijstand.

Lees ook:   Groeipatroon Savannah Cat - Hoe groot worden ze?

Inderdaad Deze stichting heeft 5 dispensaria verspreid over Frankrijk (Parijs, Bordeaux, Nice, Marseille en Toulon), die de armste mensen zorg bieden (consultatie, röntgenfoto’s, chirurgische ingrepen en vooral vaccinaties) voor hun dieren, en al, met een billijke vergoeding van de exploitatiekosten.

Om verder te gaan over kattenvaccinatie

Het kan zijn dat andere vragen over kattenpreventiezorg u storen, lees verder met deze artikelen over de gezondheid van uw huisdier.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.