▷ Iedereen was bang om deze zieke kat aan te raken, maar een vrouw durfde hem te redden

U zult zeker genieten van Valentino! De ontdekking is gedaan door Elaine Seamans die deze onaantastbare kluis ontdekte voor de dieren van Baldwin Park.

Het avontuur speelt zich af in Los Angeles County, waar deze zieke kat door iedereen in de steek werd gelaten. In werkelijkheid leed Valentino aan schurft. Deze kat was het slachtoffer van een huidinfectie veroorzaakt door huisstofmijt waardoor hij in quarantaine gaat. Deze infectie kan ook mensen treffen die milde huiduitslag ervaren, om zo te zeggen. Deze onaantastbare zat onder de modder en zijn ogen waren volledig belemmerd. Ondanks zijn blindheid had Valentino de moed om nog een laatste noodoproep te doen. Elaine, die langskwam, had een behoefte aan menselijke genegenheid bespeurd. Ze nam de kat meteen onbeschermd in haar armen.

De kat waar iedereen bang voor was, was zo ziek dat hij zich niet kon bewegen. Elaine hield hem vast, bang dat hij in haar armen zou sterven. Snel wendde ze zich tot haar vriend, Toby Wisneski van “Leave No Paws Behind”. Beide brengen het dier naar een dierenarts die schurft diagnosticeert, een bacteriële infectie naast een maagzweer. Deze gezondheidsproblemen leidden bijna tot zijn dood. Gelukkig was deze poes erg dapper. Met de behandeling opende Valentino binnen een week zijn ogen. De redders konden zijn mooie groene ogen bewonderen.

Ondanks alle symptomen was de onaantastbare kat goed op weg naar herstel.

Valentino is volledig gezuiverd. Deze prachtige tabby kat onderging drie maanden behandeling die resulteerde in zijn herstel. Hij vond zijn toevlucht in dit pleeggezin voor het leven.

Lees ook:   ▷ Hoe bereid je je voor op de geboorte van een kat?

Val de kat Val de kat

Het is moeilijk te herkennen. Het is onherkenbaar. Niets te maken met de kat die 3 maanden geleden in het dierencentrum is opgehaald. Deze boeiende kat helpt fondsenwervers te maken om andere dieren te redden.

Dit prachtige verhaal werd ons verteld door John Hwang.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.