▷ Is cat insurance de moeite waard?

Vraag je je af of het echt de moeite waard is om een ziektekostenverzekering voor je kat af te sluiten? Zelfs als het antwoord duidelijk ja is, houd er dan rekening mee dat er een aantal aspecten zijn die u moet weten en waarmee u rekening moet houden voordat u begint. Daarom moet u de moeite nemen om de algemene verkoopvoorwaarden te lezen.

Om u te helpen de balans op te maken en onaangename verrassingen te voorkomen, presenteren we hieronder alles wat u mag verwachten bij het afsluiten van een kattenverzekering.

Wat kun je verwachten als je een verzekering voor je kat wilt afsluiten?

Als het gaat om gezondheid voor dieren die zo gevoelig zijn als katten, is een verzekering voor uw kat vaak een goede oplossing. Hoewel gezondheid onbetaalbaar is, gaat het bij verzekeringen bijna altijd om geld.

Dus, afhankelijk van uw budget, zult u beoordelen of het de moeite waard is of niet, u kunt uzelf helpen met kattenverzekeringssimulator, het stelt u in staat om een beetje duidelijker te zien in deze jungle van kattenverzekeringscontracten.

Vergelijk Cat Insurance

Dankzij een goede online vergelijking voor huisdierenverzekeringen zoals die beschikbaar is op Univers Chat, is het heel gemakkelijk voor u om deze zoekopdracht uit te voeren en krijgt u de resultaten in slechts een paar klikken en minuten.

Lees ook:   Beoordeling Friskies Kattenvoer: een smakelijke traktatie!

13 dingen waar je in het bijzonder naar moet kijken

Hier zijn 13 punten die u vooral in acht moet nemen bij het afsluiten van een verzekeringscontract voor uw huisdier, niet dat deze punten problematisch zijn bij de keuze van uw service, maar vooral dat u niet verrast bent op de dag dat u deze garantie nodig heeft.

Beperkende abonnementsvoorwaarden

Uiteraard wordt elk contract ondertekend onder welomschreven voorwaarden. Bij kattenverzekeringen zijn ze vaak zeer restrictief en soms unaniem onder alle bedrijven. Net zoals u uw huis niet verzekert toen het begon te branden, zo moet uw kat gezond, getatoeëerd, gevaccineerd en niet ouder dan 10 jaar oud zijn om een verzekering af te sluiten.

Een niet te verwaarlozen prijs

Over het algemeen betaalt een verzekering niet alle gezondheidskosten van uw kat, wat zeer snel hoog kan zijn. U moet een deel betalen dat aftrekbaar wordt genoemd en schijnbaar betaalbare maandelijkse bijdragen die worden gebruikt om uw huisdier onder zeer specifieke voorwaarden te dekken. Om uw kat goed te dekken, moet u de duurste formules kiezen, die kunnen oplopen tot 800 euro per jaar.

Automatische dekking in geval van ziekenhuisopname

Dit is een voordeel dat veel huiseigenaren verrukt en daarom biedt de meerderheid van de verzekeraars het aan. Inderdaad, als u ziek wordt of sterft, zorgt de verzekering voor de overdracht van uw kat aan een vriend, een familielid of een gespecialiseerde organisatie om hem te houden.

Variabele garanties

Wees zeer voorzichtig door de algemene verkoopvoorwaarden te lezen voordat u zich vastlegt, omdat de formules a priori compleet zijn, variëren afhankelijk van de verzekeraar en de kosten anders worden beheerd. Voor preventieve kosten zoals vaccinatie bijvoorbeeld, dekken sommige bedrijven u niet, en zelfs als de meeste verzekeraars een vaste jaarlijkse prijs bieden, verschilt deze per bedrijf en is het verwaarloosbaar in vergelijking met de rekening van de dierenarts.

Lees ook:   Intrigerende Inzichten over Inheemse Kattenfamilies

Veel beperkingen

Lees de algemene verkoopsvoorwaarden aandachtig door. U zult merken dat in veel gevallen de kosten in verband met de tatoeage of de identificatiechip van uw kat nauwelijks worden vergoed. U kunt ook afscheid nemen van de vergoeding van uw kosten als uw huisdier jaagt, lijdt aan een onbehandelde pathologie of revalidatie, fysiotherapie of osteopathiesessies nodig heeft.

Eigen risico’s verschillen per verzekeraar

Voor elke claim die een bezoek aan het veto vereist, moet u bijna altijd een fractie van de vergoeding betalen, die sterk varieert afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij. Als het nul is bij Otherwise, is het echter 2 euro waard bij Animaux santé, en minstens 20 euro bij Animomut, Carrefour en ECA verzekeringen.

Afgetopte terugbetalingen

Het is bekend dat de wederzijdse kat u slechts een deel van de kosten vergoedt die verband houden met de zorg die aan uw kleine katachtige wordt toegediend, de vergoeding is daarom variabel van de ene verzekering tot de andere. Voor volledige plannen varieert het vergoedingspercentage van 70 tot 80 procent, binnen een jaarlijkse limiet (plafond) dgedefinieerd door de verzekeraar en die varieert tussen 1500 en 2500 € afhankelijk van de formules.

Variabele terugbetalingsvoorwaarden

Bij verzekeringen betaal je eerst alle dierenartskosten en een deel wordt aan je vergoed en dan, binnen een periode die varieert van 48 uur tot 30 dagen, zie hier het vergoedingsproces. Wat de wachttijden betreft, de periode tussen de datum van inschrijving en de eerste terugbetaling, deze variëren afhankelijk van de verzekeraar, maar blijven erg lang (ongeveer 2 maanden), behalve in gevallen van ongeval waarbij ze 2 tot 3 dagen zijn.

Lees ook:   Waarom sluiten katten hun ogen?

Bijdragen die omhoog kunnen schieten

Als uw kleine haarbal bijvoorbeeld gedurende het jaar een grote operatie moet ondergaan, wees dan niet verbaasd om uw bijdragen te zien stijgen (ze kunnen soms met meer dan 50% toenemen!). Houd er inderdaad rekening mee dat de verzekeraar zich over het algemeen het recht voorbehoudt om uw bijdragen opnieuw te beoordelen op elke jaarlijkse looptijd van het contract. Uiteraard kun je je contract opzeggen en ergens anders heen gaan, zolang je katachtige niet te oud is.

Minder interessante aanbiedingen als het dier ouder wordt

Hoe ouder je kat wordt, hoe kwetsbaarder (en dus vaak ziek) hij is, en hoe lager de vergoedingslimieten bij je verzekeraar. Afhankelijk van de leeftijd van uw huisdier, kunnen sommige garanties ook worden herzien en kunnen abonnementsformules worden geweigerd.

Een contract dat door de verzekeraar kan worden verbroken

Als uw kat heel vaak ziek is of het slachtoffer is van ongevallen, kan de verzekeraar besluiten om het contract dat u bindt te beëindigen. Een abonnement nemen bij een andere verzekeraar is voor u niet meer mogelijk, want vergeet niet dat uw huisdier in goede gezondheid moet zijn voor een eerste abonnement.

Een dood die niet altijd wordt verzorgd

Bij sommige verzekeraars omvat het contract geen dekking van euthanasiekosten als uw huisdier het slachtoffer is van een ernstig ongeval of lijdt aan een ongeneeslijke ziekte. In andere gevallen is het echter inbegrepen of optioneel en in deze gevallen leest u de voorwaarden zorgvuldig door om te weten wat het precies is.

Een afgetopte uitkering bij overlijden

Als uw verzekeringscontract voorziet in een overlijdensuitkering om de kosten van euthanasie en crematie te dekken, houd er dan rekening mee dat dit kan worden afgetopt, varieert afhankelijk van uw lidmaatschapsformule en aanzienlijk afneemt met de leeftijd van de kat.

Kattenverzekering: Moet je er eindelijk een afsluiten?

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.