▷ Je kat voeden met biologisch kattenvoer? Een goed idee of niet?

Nieuw fenomeen of eenvoudig gezond verstand voor het milieu, een nieuw type kattenbrokken is steeds meer aanwezig, biologisch kattenvoer.

Een product dat kan verrassen terwijl de Fransen soms moeite hebben om zichzelf voor te stellen. Hoe zit het met deze brokjes, Zijn ze goed voor onze katachtigen en brengen ze een echt pluspunt aan zijn gezondheid?

Wil je handelen voor het milieu of gezondheidsmiddel voor de kat?

Kattenbrokkenmerken hebben begrepen dat consumenten op zoek zijn naar zingeving en borstproducten, voor zichzelf maar ook voor hun dieren. Merken als Équilibre &instinct met hun assortiment kattenvoer AB zijn steeds meer verkrijgbaar, we kunnen ook Nestor of Yarrah en vele anderen noemen.

Label biologische landbouw

Alleen certificering die u een biologische landbouw garandeert.

Biologische brokjes en vooral die gecertificeerde AB brengen een vreselijk belangrijk ding, garantie dat er geen pesticiden en synthetische additieven zijn gebruikt, waarbij de kwaliteit van de gebruikte grondstoffen en de vervaardiging ervan wordt gewaarborgd.

Zowel om het milieu te beschermen als voor het welzijn van uw kat.

Dus in dit geval zou een kat die biologische brokjes krijgt gezonder moeten zijn?

Het antwoord is uiteindelijk niet zo eenvoudig, maar over het algemeen zal een levend wezen gevoed worden met een minimum aan giftige producten in zijn lichaam zeker gezonder leven. Met giftige producten bedoelen we alle sporen van pesticiden en synthetische additieven..

Biologische brokjes zijn een keuze voor de gezondheid van de kat en voor het milieu.

De goede gezondheid van je kat hangt af van vele factoren zoals de oefening die hij doet om zijn lijn te behouden, zijn leeftijd, de hoeveelheid knuffel die je hem geeft (ik weet zeker dat het super belangrijk voor hem is) en natuurlijk zijn dieet.

Lees ook:   Kattengeheimen onthuld: Onder autokappen sluipen!

Biologische brokjes en daarna?

Zoals we hierboven hebben gezien, is brokjes die goede producten gebruiken duidelijk te bevoordelen, biologisch, traceerbaar of zonder toevoegingen, maar …

Het bevorderen van een dieet dat het natuurlijke dieet van de kat respecteert, is essentieel, bedoelen we met name biologische en graanvrije brokjes. Een product dat nog steeds moeilijk te vinden is.

Een goede brok moet vooral bestaan uit viande en/of vis (dierlijke eiwitten), in een zo hoog mogelijk tempo en bevatten zo min mogelijk koolhydraten uit granen, erwten, aardappelen en andere zetmeelrijke voedingsmiddelen, met een maximum van 20%!

Ter herinnering granen en andere peulvruchten hebben maar een klein beetje interesse in de kat, ze hebben mag niet de meerderheid van de ingrediënten van de brokjes vormen. Op straffe van het zien van uw kat dik, omdat het alle koolhydraten (suikers) van granen assimileert of op de lange termijn darmaandoeningen ziet ontwikkelen.

Dat gezegd hebbende, blijf waakzaam, blijf de brokjes van je kat analyseren en vergelijken, let op deze ingrediënten.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.