▷ Kan een zwangere kat ontwormd worden?

Een zwangere kat is bijzonder blootgesteld aan wormen, en kan ze gemakkelijk overbrengen op zijn jongen. Net als zwangere vrouwen zijn zwangere katten echter erg gevoelig voor medicijnen, die hun gezondheid of foetale ontwikkeling kunnen beïnvloeden.

Het is dan ook logisch dat je je afvraagt of het mogelijk is om je zwangere huisdier te beschermen tegen wormen, dankzij medicatie. Weet in ieder geval dat dit mogelijk is, maar niet met elk product.

Hieronder vindt u alles wat u moet doen om uw zwangere kat effectief en veilig te ontwormen.

De zwangere kat wordt bijzonder blootgesteld aan wormen, evenals zijn jongen

Een kat die permanent toegang heeft tot de buitenkant wordt bijzonder blootgesteld aan wormen en parasieten, degene die alleen in appartementen woont, is ook maar veel minder. Inderdaad, het kan het buiten vangen door besmette prooien te verslinden, of door tegen andere dieren te wrijven. Als hij alleen binnen leeft, hoewel minder blootgesteld, kan uw kat voornamelijk door u worden besmet, door uw schoenen en kleding die mogelijk buiten zijn besmet.

Meer dan katten in normale toestand worden zwangere katten bijzonder blootgesteld aan parasitaire wormen. Inderdaad, tijdens deze periode worden wormen die eerder inactief waren in zijn lichaam gereactiveerd, ontwikkeld en vermenigvuldigd.

Bovendien kunnen deze wormen en parasieten via de baarmoeder worden overgedragen op kittens tijdens de dracht van de kat of via moedermelk, na de bevalling, tijdens de borstvoeding. Deze parasitaire wormen hebben desastreuze gevolgen voor de gezondheid van kittens, waaronder een opgeblazen gevoel in de buik, diarree, braken, bloedarmoede en soms zelfs de dood.

Lees ook:   ▷ Is cat insurance de moeite waard?

Het is daarom aan te raden om uw zwangere kat regelmatig te ontwormen.

Om alles te vermijden wat eerder is getoond en zo uw kat en haar welpen te beschermen tegen de verwoestingen van parasitaire wormen, moet u het regelmatig en op specifieke tijdstippen behandelen met interne parasitaire of ontwormingsmiddelen. Inderdaad, ontwormen elimineert de interne parasieten van de kat en versterkt het immuunsysteem.

Dus, voor een effectieve behandeling, Uw kat moet worden ontwormd aan het begin van de zwangerschap en 15 dagen voor de bevalling. Dan, om het risico op overdracht van wormen op kittens via borstvoeding te beperken, Uw kat moet ook binnen 15 tot 30 dagen na de geboorte van haar jongen worden ontwormd..

Maar niet met zomaar een ontwormer!

Ontwormingsmiddelen voor loopse katten zijn over het algemeen verkrijgbaar in 2 hoofdvormen: tabletten en pipetten. Hoewel het essentieel is om uw zwangere kat te ontwormen, weet dat U kunt geen antiparasitair middel gebruiken. Een ontwormer die niet is aangepast aan een zwangere vrouw kan niet effectief of zelfs giftig zijn voor haar en haar jongen.

Merk in ieder geval op dat De meest betrouwbare ontwormers die geschikt zijn voor zwangere vrouwen zijn geneesmiddelen op recept (dus alleen op recept verkrijgbaar), en natuurlijk alleen verkocht door dierenartsen. U wordt daarom sterk aangeraden om contact op te nemen met uw dierenarts, die het meest geschikte antiparasitaire middel voor uw haarbal zal bepalen.

Andere artikelen over dit onderwerp