▷ Kan kattenbakvulling door het toilet worden gespoeld?

Zoals u weet, De bevuilde kattenbak van uw kat wordt weggegooid met conventioneel huishoudelijk afval. Maar je hebt je waarschijnlijk al afgevraagd of het mogelijk was, om je leven te vereenvoudigen, om verwijder dit zwerfvuil door het vierkant in het toilet te gieten.

Ja, je kunt de kattenbak van de kat door het toilet spoelen, maar… niet zomaar!

Gooi niet de hele kattenbak in één keer in het toilet, ga er geleidelijk heen en spoel meerdere keren door. Het wordt in alle gevallen aanbevolen om niet de hele bak te legen, maar alleen uitwerpselen en strooisel bevuild met urine.

Selectie van 2 kattenbakken die u veilig door het toilet kunt spoelen

Cat’s Best Plant Strooisel

Met zijn absorptiepercentage van 700% (het hoogste op de markt! ) is Cat’s Best-strooisel niet alleen plantaardig, 100% biologisch afbreekbaar, maar ook klonterend. Bovendien bevat het essentiële oliën die ziektekiemen en slechte geuren neutraliseren.

Voordelen:

  • Uitzonderlijke absorptiesnelheid van vloeistoffen en slechte geuren
  • Klonterend nest

Almo Nature plantenstrooisel

Dit 100% biologisch afbreekbare strooisel is alleen gemaakt van plantaardige vezels en bevat geen stof of chemicaliën. Dat maakt het comfortabel en niet rommelig. Compact en zuinig, het absorbeert onmiddellijk vloeistoffen en geuren, dankzij een ultrasnelle agglomeratie.

Voordelen :

  • 100% natuurlijk en stofvrij
  • Ultrasnelle agglomeratie
Lees ook:   bolfo gold kat 40

Soorten zwerfvuil op de markt

Op de markt vindt u, afhankelijk van hun oorspronkelijke materiaal, voornamelijk 2 soorten strooisel: strooisel van minerale oorsprong (klei of silica) en strooisel van plantaardige oorsprong. Merk op dat ongeacht hun oorspronkelijke materiaal, deze nesten de eigenschap kunnen hebben om al dan niet samen te klonteren.

De voorwaarden waaraan moet worden voldaan om een nest wegwerpbaar te maken in het toilet

Zodat een kattenbak door het toilet kan worden gespoeld, het moet 100% biologisch afbreekbaar zijn (d.w.z. het moet op natuurlijke wijze vanzelf kunnen afbreken), en mag geen producten bevatten die giftig en schadelijk voor het milieu zijn (en mag dus niet in de riolering terechtkomen). Met andere woorden, het zwerfvuil moet milieuvriendelijk zijn.

Om ervoor te zorgen dat het nest dat u wilt kopen voldoet aan de hierboven beschreven vereisten, controleert u op de verpakking of het nest is gecertificeerd volgens een norm (zoals de Franse norm NF Environnement) die certificeert dat het ecologisch, biologisch afbreekbaar, zonder additieven schadelijk voor het milieu (en uw kat) is en voldoet aan bepaalde ontwerpvereisten (zoals zwerfvuil gemaakt van gerecyclede producten) en prestatie-eisen (zoals de beperking van geuren, het absorptievermogen van vloeistoffen, de snelheid van stof, …).

Zo zijn kattenbakken die door het toilet kunnen worden gespoeld …

Niet alle minerale bedding is goed voor riolen. Bijgevolg Klei- en silicastrooisel kan en mag onder geen beding door het toilet worden gespoeld.

Plantaardig zwerfvuil is biologisch afbreekbaar, maar sommige (zo niet de meeste) bevatten milieubelastende chemicaliën die het onmogelijk maken om door het toilet te spoelen.

Lees ook:   Kat natvoer geven tijdens uw afwezigheid: tips & tricks

Kortom, om erachter te komen of u de kattenbak van uw kat door het toilet kunt spoelen, moet u ervoor zorgen dat deze plantaardig en gecertificeerd is en zonder risico voor het milieu door het toilet kan worden gespoeld..

Houd er echter rekening mee dat Als u thuis een septic tank heeft, wordt u ten zeerste aangeraden om geen afval in uw toilet te gieten., met het risico uw put onnodig te vullen en daardoor uw afvoerbuizen te verzadigen …

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.