▷ Kat gevonden, Wat te doen met een verloren kat gevonden?

Heb je een kat gevonden die verloren lijkt en niet weet wat je ermee aan moet? Geen paniek, je kunt hem zeker helpen!

Alle katten die buiten lopen zijn niet verloren, maar als je het gevoel hebt dat je tegenover een kat staat die daadwerkelijk verloren is, kun je hem helpen en vooral hun eigenaar toestaan hun geliefde haarbal te vinden.

Vind hier onze beste tips om goed te reageren op een verdwaalde kat aan wie u kunt helpen, als u op zoek bent naar uw kat, raden we ons artikel aan om uw verloren kat te vinden.

Ik heb een zwerfkat of zwervende kat gevonden, wat moet ik doen?

Als u een verloren kat vindt, Het eerste wat je moet doen is proberen het dier te identificeren. Zodra de identiteit bekend is, moet u de kleine katachtige melden in de bestanden van verloren dieren en indien mogelijk in de ondersteuningsnetwerken.

1. Laat het dier identificeren: Tattoo of microchip

Inspecteer de oren en minder vaak de binnenkant van de dijen van de kat, bij De zoektocht naar een identificatie tattoo. Vergeet ook niet om de halsband van het dier te controleren: het kan worden uitgerust met een medaillon of een buisadres met de coördinaten van de meester van de kat.

Als u niets op de kat hebt gevonden waarmee u deze kunt identificeren, is het mogelijk dat deze is uitgerust met een elektronische chip die onder de huid is geïmplanteerd. Je zult dus ga naar een dierenarts, die de kat (gratis) kan identificeren met behulp van een p-readeruces.

Lees ook:   Kattenluiers: voor- en nadelen in een oogopslag

Zodra het dier is geïdentificeerd, wordt u grotendeels gehecht als de kat een eigenaar heeft, Zelfs zonder identificatie kan een dier een eigenaar hebben. Als het dier niet identificeerbaar is, kunt u nog steeds enkele acties ondernemen om de eigenaar te vinden.

Over het algemeen zal de dierenarts u aanbieden om de kat te houden of in het pond te plaatsen, we raden u aan hem thuis te hosten om overbelasting van de voogdijruimtes te voorkomen, maar alleen nadat u de moeite hebt genomen om uw keuze aan te geven en met toestemming.

2. Meld het huisdier in de verloren huisdierdossiers

Als de kat getatoeëerd is en je kunt hem identificeren, kom dan dichter bij de I-CAD (Identificatie van binnenlandse carnivoren). U zult in staat zijn om het gevonden dier aangevené op deze pagina. Als u hulp nodig heeft, kunt u contact met hen opnemen via dit nummer: 0810 778 778, zij zullen u begeleiden bij de te nemen stappen.

Het is zeer verstandig om het dier te melden via Filalapat, de app voor verloren katten. Dit is de officiële I-CAD app gewijd aan verloren / gevonden dieren.

3. Meld het dier op zelfhulpnetwerken

Er zijn veel platforms gewijd aan verloren huisdieren: websites, lokale Facebook-groepen, … Aarzel niet om daarheen te gaan en foto’s van de gevonden kat te plaatsen, met een maximum aan informatie om het gemakkelijk te herkennen.

U zult efficiënter zijn door dichter bij lokale netwerken, uw stad of afdeling te komen, Door een betere zichtbaarheid van uw gevonden chatadvertentie mogelijk te maken, zal deze zeker de direct betrokken mensen of hun familieleden bereiken.

Lees ook:   peewee kattenbakvulling

Tot slot willen we u waarschuwen dat niet alle loslopende katten noodzakelijkerwijs verloren zijn. Daarom moet u, voordat u een kat als verloren beschouwt en alle maatregelen start die daaruit voortvloeien, een minimum aan verificatie uitvoeren.

Veel katten hebben toegang tot het buitenleven en dwalen rond wat hij als hun territorium beschouwt, Sommige katten reizen kilometers en kunnen dagen van huis zijn, kunt u een onbekende kat in uw buurt tegenkomen.

Het beste is om te observeren of de kat regelmatig in uw buurt rondloopt (omdat het zijn territorium is) of dat het de eerste keer is dat hij wordt gezien. Als het de eerste keer is dat je hem ziet, probeer hem dan aan te trekken om te zien of hij honger heeft en in de problemen lijkt te komen, controleer of hij er gekwetst, bang, gedesoriënteerd, gestoord uitziet … Als dit het geval is, is het zeer waarschijnlijk dat het een verloren kat is.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerde en grote liefhebber van katten, ik begeleid met plGemak, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.