▷ Kattenkruid de 4 hallucinerende effecten van dit kattenkruid

Katten zijn geen herbivoren, maar bijna 80% van de katten houdt van een bepaalde plant vanwege de meer dan verbazingwekkende effecten: kattenkruid van de wetenschappelijke naam Nepeta cataria.

Het is een plant met groene bladeren getint met grijs die kleine witte bloemen produceren en een zeer karakteristieke muntgeur, die het ook zijn andere naam kattenkruid geeft, niet te verwarren met kattenkruid.

Kattenkruid heeft meer dan intrigerende effecten op katten wanneer ze het inademen, ze worden helemaal gek, maar wees gerust, het is volkomen onschadelijk!

Het euforische effect

De bladeren van kattenkruid of kattenkruid van het groen van grijs van de catnish hebben een muntachtige geur die katten aantrekt. Als ze het ruiken, is het werkt in op hun zenuwstelsel en activeert de productie van seksferomonen precies zoals tijdens de paring.

De kat ervaart dan Een aangenaam gevoel van voldoening wat, hoewel het slechts ongeveer een kwartier duurt, genoeg is om hem te kalmeren en stort hem in een staat van algemene euforie.

Je kunt het dus gebruiken als je voelt dat je kleine katachtige gestrest is door een moeilijke situatie die hij doormaakt, zoals een verhuizing, een reis, een bezoek aan het veto, enz.

Volledig euforische kat

Het stimulerende effect

Afgezien van euforie, kattenkruid veroorzaakt ook grote stimulatie en opwinding bij katten. De kat bruist op dit moment van de energie en leent zich gewillig voor allerlei soorten games. Het is daarom een geweldige manier om de energieën van je 4-poots vriend te richten op andere objecten dan je meubels.

Lees ook:   Perfecte huisdieren: Zijn Ragdoll katten geschikt voor beginners?

Met een redelijke frequentie, Wrijf een paar blaadjes kattenkruid op zijn speelgoed (krabpaal, krabpaal), en Hij zal dan worden aangetrokken door deze objecten Om je nagels te besteden en te doen, en zal zeker rust hechten aan je meubels die hun conditie zullen behouden.

Het ontspannende effect

Na het inademen van de sterke geur van kattenkruid kan uw kat ook ervaar een ontspannen sensatie. Je zult hem op de grond zien wiebelen, zijn gewrichten strekken en genieten van een aangenaam moment, zelfs soms.

Daarom kun je het gebruiken om je katachtige te prijzen en hem te behagen. Maar Geef het ook niet te vaak., omdat zijn zenuwstelsel eraan kan wennen en niet meer reageert op de effecten van kattenkruid.

Kat helemaal ontspannen

Het hallucinerende effect

Vanwege het hallucinerende effect dat het veroorzaakt in je kleine haarbal, Kattenkruid wordt ook wel “kattendrug” genoemd. Het veroorzaakt dezelfde effecten op hun zenuwstelsel als LSD en marihuana veroorzaken op het zenuwstelsel van mensen.

Dus U zult de duidelijke indruk hebben dat uw kat “high” wordt. Het kan dan vreemd gedrag vertonen, zoals rollen op zijn rug, miauwen op de top van zijn longen als een kat in de loopsheid, of zelfs denkbeeldige prooien achtervolgen. Maar maak je geen zorgen, Deze effecten zijn tijdelijk en onschadelijk voor de gezondheid van uw kat.

Alle soorten kattenkruid

Klaarblijkelijk de bekendste in zijn soort, Kattenkruid staat bijna bekend als het enige echte kattenkruid” en wordt vaak verward met de effecten van kattenkruid. Inderdaad Er zijn andere soorten kattenkruid die provoceren, met een paar geuren, dezelfde effecten als kattenkruid, zult u verrast zijn, maar zelfs olijven veroorzaken dit soort effecten op katten.

Kattenkruid: Nepeta cataria

Kattenkruidplanten: kattenmunt

Katten zijn vooral dol op deze soorten kruiden voor katten die euforische, stimulerende, hallucinerende en ontspannende effecten hebben:

  • Kat Germandrea of Teucrium marum, een plant afkomstig uit het westelijke Middellandse Zeegebied. Het is een meerjarige subshrub met verfrommelde bladeren en stengels die katten “gagas” maken.
  • Valeriaan Officinale of Valeriaan collines, een kruidachtige plant die groeit in de heuvels en natte weiden van Europa en Noord-Azië. Het heeft kalmerende en anxiolytische effecten bij mensen, maar euforische effecten bij katten.
  • Matabi of Zilverrank, een klimplant met Chinese en Japanse oorsprong. Het is een klimplant van de kiwifamilie waarvan de stoffen katten een gedrogeerde uitstraling geven.
  • Catnin mint of Nepeta cataria die de kat de sterkste effecten brengt.
Lees ook:   Hebben katten wimpers? Feit of fabel?

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.