β–· Laat je kat afvallen met een brokjesdispenser πŸ™€

Je trouwe viervoeter is te zwaar geworden. De gewichtstoename van uw huisdier mag niet worden verwaarloosd, omdat het kan leiden tot ziekten zoals nierstenen, artrose … Obesitas bij katten kan te wijten zijn aan verschillende factoren en de meest voorkomende is vaak te rijk voedsel of te veel traktatie. Gelukkig is er nu een oplossing zoals brokjesdispensers om hem in staat te stellen zijn eetlust te reguleren.

Waarom is je kat zwaarlijvig?

Kat denkt na over eten

Katten met overgewicht hebben overgewicht om twee belangrijke redenen, voornamelijk voor volwassen katten:

  • Gecastreerde katten komen na hun operatie aan vanwege verminderde afscheidingen van geslachtshormonen.
  • Gebrek aan activiteit, vooral appartementskatten, kan ook een factor zijn in obesitas.

Net als bij mensen dwingen verveling of stress onze katachtige vrienden om te eten om een gat te vullen. Het enige wat overblijft isEen drastisch dieet opleggen aan een kat is niet de beste oplossing, de kat moet meerdere maaltijden per dag maken, het belangrijkste is om te voorkomen dat het in een kleine vraatzuchtige kat verandert.

Verminder voedselrantsoenen met brokdispenser, oplossingen

Er bestaan verschillende manieren om uw huisdier te laten afvallen: laat hem sporten, houd hem bezig en verminder natuurlijk de energie-inname van zijn dieet.

Op dieet Het is essentieel om de energie-inname van brokjes te verminderen zodat de kat zijn vetreserves oppikt.

Lees ook:   Ultrasoon kattenafweermiddel om katachtigen weg te houden - Vergelijkingen en beoordelingen

Een vermindering van 15% tot 20% van de aanbevolen porties brokjes wordt aanbevolen om te beginnen en vervolgens aan te passen aan de evolutie van het gewicht. Deze verlaging moet tijdelijk zijn voor de duur van de regeling.

Dus programmeer de dispenser om de juiste hoeveelheid gerantsoeneerd voedsel te leveren. Als het idee is om uw kat te rantsoeneren met een apparaat van dit type, is hier een selectie van 3 automaten voor grote kat. Of het nu automatisch of leuk is, het zal uw huisdier in staat stellen om zijn dieet te verminderen zonder een vinger op te tillen, of bijna!

De automatische of programmeerbare brokdispenser

Dit type model is een geweldige bondgenoot voor katten die knabbelen en echt gereguleerd moeten worden door hun eetlust.

Bij deze voedseldispensers is het principe eenvoudig, vaste porties op vaste tijden. Het belang is vooral om de portie brokjes die gegeven worden streng te kunnen controleren en dus om verminder de hoeveelheid voedsel die wordt gegeven zonder de kat uit te hongeren.

Petsafe Eatwell 5-maaltijd voedseldispenser

PetSafe roterende dispenser met katDeze dispenser is een compartimentdispenser die bestaat uit 5 bakken van maximaal 200 g die op een roterende lade worden geplaatst, waarmee u de maaltijden van uw huisdier op regelmatige tijdstippen en hoeveelheden kunt programmeren met behulp van de timer en het LED-scherm.

Op deze manier kunt u het dieet beheersen door de juiste hoeveelheid brokjes in de bakken toe te voegen en ook Zet minder brokjes voor je dieet.

De voordelen van de Petsafe Eatwell: onderhoudsgemak, de bakken zijn vaatwasmachinebestendig en antislippads voorkomen dat de kat het apparaat door het hele huis loopt.

Lees ook:   vleermuis kat

>> Bekijk dit product op Amazon <<

De speelse brokdispenser of brokjes doolhof

Uw kat eet te veel en is bestand tegen lichaamsbeweging, hier is het ideale product, een dispenser die hem zowel voedt als daarnaast een beetje activeert.

De Senses 2.0 is een voorbeeld van een speelse verdeler maar er zijn andere versies, in bal, buis of tunnel. Hier is het doel net zo veel om de kat te voeden als om hem te vermaken en hem te laten oefenen.

Catit Senses 2.0 speelse dispenser met doolhof

Catit Senses 2.0 Doolhof PowerMet deze dispenser kan hij minder snel eten omdat hij de brokjes van de vloeren van het labyrint naar het dienblad moet schuiven om te kunnen eten. Het stelt hem in staat om te oefenen en te verteren na elke hap.

Katten die speels zijn, zullen ze noodzakelijkerwijs de speelse kant waarderen, het is ook een apparaat dat de Geluk van katten zonder probleem van overgewicht. Nadat ze het in actie hebben gezien, zijn de katten uren bezig om hun traktaties te pakken, een echt spel voor hen.

Een behaviorist vertelde ons ook over de interesse in kittens in hun ontwaken, de eerste maanden van hun leven.

>> Bekijk dit product op Amazon <<

Gezien de hoeveelheid inventieve en autonome modellen, heb je alle kaarten in handen om obesitas bij je kat te verminderen, het gaat om zijn gezondheid.Β Als je je nog steeds afvraagt hoe je deze objecten kunt gebruiken, bekijk dan onze andere artikelen.

Andere artikelen over dit onderwerp

Lees ook:   kattenspeeltjes action

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.