▷ Miauwt van de kat – Waarom miauwt mijn kat?

Miauwt je kat non-stop? Weet dat daar een goede reden voor is. Miauwen is de belangrijkste manier waarop kat communiceert niet alleen met de zijne, maar ook met de zijne vooral bij mensen.

Je kat kan miauwen om om voedsel te vragen, of gewoon om je zijn vreugde, pijn of zelfs verdriet te laten zien. En natuurlijk varieert miauwen afhankelijk van de boodschap die de kleine katachtige wil overbrengen.

U vindt in de Alle elementen waarmee u de boodschap die uw kat aan u wil doorgeven door te miauwen, kunt ontcijferen en begrijpen, evenals enkele tips om vroegtijdig miauwen te verhelpen.

Waarom miauwt de kat? De belangrijkste oorzaken van miauwen

Doorgaans Een kat miauwt niet voor niets. Dus, als je net een kat hebt gekocht en merkt dat hij veel miauwt, weet dan dat het mogelijk is dat hij gewoon gerelateerd is aan zijn aard. Het kan echter ook zijn dat hij je iets vraagt, of dat het zijn manier is om je te laten zien dat hij ziek is en lijdt.

Exotisch korthaar kattenras

De Kat is van nature spraakzaam

Net als bij mannen kunnen sommige katten rustiger zijn dan anderen, daarom zul je katten vinden die veel vaker miauwen dan anderen, miauwen is een van de vocalisaties die de kat kan maken. Merk bovendien op dat het niveau van luidruchtigheid van een kat ook sterk afhangt van het ras. Zo miauwen katten als Siamezen, Birmezen, Japanse Bobtails en de meeste katten van Aziatische afkomst vaker dan gemiddeld.

Lees ook:   Kattentaal ontrafeld: de betekenis achter kattengebabbel

Hij vraagt iets

Als je buiten zijn spraakzame aard vindt dat je kat te veel en indringend miauwt, is het mogelijk dat al zijn behoeften niet worden bevredigd en daarom dat hij iets vraagt. Kortom, het kan zijn dat je kat honger heeft, dorst heeft, snakt naar een knuffel, naar buiten wil, …

Hij kan lijden

Stress, angst en zelfs verveling kunnen ervoor zorgen dat je kleine haarbal abnormaal miauwt. Maar een van de meest voorkomende en waarschijnlijke redenen is gerelateerd aan het feit dat de kat lijdt aan een ziekte.

Luister naar het miauwen van de kat


Miauw interpreteren om je kat te begrijpen

Om de miauw van je kleine katachtige te kunnen interpreteren, hoef je alleen maar te doen om zeer aandachtig te zijn voor zijn gebaren, en vooral voor het soort miauw dat hij uitstraalt.

De verschillende soorten miauwen bij katten

  • Een zachte, hoge miauw drukt meestal de tevredenheid en het welzijn van uw kat uit.
  • Een lange en indringende miauw wordt door kitty gebruikt om een dringende behoefte te uiten zoals eten, water drinken, naar buiten gaan om je zaken te doen, …
  • Een miauw vergezeld van spinnen drukt een zoektocht naar genegenheid van de kant van de kat uit, of is gewoon een teken van opwinding, bijvoorbeeld bij het zien van een prooi.
  • De kat gebruikt een schokkerige miauw om ergernis of stress te uiten in het aangezicht van een situatie, bijvoorbeeld wanneer hij de prooi niet kan bereiken. Deze oproep kan gepaard gaan met een klap van tanden en kwispelen van de staart wanneer de kleine katachtige opgewonden is om een prooi te vangen, of wanneer een mannetje de behoefte uitdrukt om te paren.
  • De kat geeft veel andere oproepen, zoals adem en gegrom wanneer hij zich bedreigd voelt en defensief wordt. Er zijn ook kreten, bijvoorbeeld tijdens een vechtpartij, en vele andere kreten zoals de kreet van pijn, de onwillekeurige kreet, de schreeuw van weigering, …
Lees ook:   Kat's onbegrensde behoefte aan knuffels verklaard

Speciaal geval van miauwen tijdens de paartijd

Er moet ook worden opgemerkt dat Tijdens de paartijd geeft het vrouwtje een min of meer intense miauw af, vergelijkbaar met baby huilen. De miauw van het mannetje is extreem laag en hees, geassocieerd met geschreeuw en gegrom tijdens de paartijd.. Het is een soort signaal dat het naar het vrouwtje stuurt terwijl het zijn rivalen bedreigt.

Siamese raskat liggend

Wat te doen tegen miauwen?

Als, afgezien van de normale miauw die specifiek is voor zijn ras, uw kat die de dierenarts in perfecte gezondheid vindt, meer miauwts dan normaal, hoeft u alleen de oorzaak van het probleem te bepalen. Over het algemeen zijn er maar 2 mogelijkheden:

  • Of hij heeft een bepaalde behoefte nodig en vraagt om iets
  • Ofwel is het een slechte gewoonte die in de loop van de tijd is verworven.

Voldoe aan alle behoeften van de kat

Je hoeft er alleen maar voor te zorgen dat aan alle basisbehoeften van de kat wordt voldaan: voedsel, water, toilethuis, speelgoed, krabpaal met krabpaal en andere essentiële accessoires beschikbaar.

Zorg er ook voor dat je kat naar buiten kan als hij naar buiten gewend is, door een goed kattenluik te installeren. Houd er ten slotte rekening mee dat uw kat naast accessoires veel genegenheid en aandacht van u nodig heeft.

Bekijk chatgewoonten en gebruik enkele trucs

Als ondanks dit alles je kleine bolletje haar je blijft lastigvallen met zijn aanhoudende miauwen, Het is mogelijk dat de laatste slechte gewoonten heeft aangenomen, en je zult dit moeten corrigeren.

Lees ook:   naturally

Je zult je kat opnieuw moeten opvoeden en vooral moeten voorkomen dat je zijn onophoudelijke oproepen beantwoordt. Om het van de deur af te halen, kunt u een waterstraalspray gebruiken. Als hij bijzonder angstig is, kun je ook synthetische feromonen gebruiken die de kat geruststellen en kalmeren.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.