▷ Mijn kat gebruikt zijn krabpaal niet – Wat moet ik doen?

Je hebt geïnvesteerd in een krabpaal voor het welzijn van je kat en hij negeert het volledig! Je houdt van je kat, maar… U wilt uw meubels behouden maar ook dat uw investering niet verloren gaat! Op een krabpaal gaan is niet aangeboren voor hem en er zijn verschillende oplossingen om hem op te voeden, je zult zien hoe je gemakkelijk kunt handelen.

Inhoudsopgave

Begrijpen waarom de kat niet in de krabpaal gaat

Het kan op de verkeerde plaats zijn. Ondanks zijn onafhankelijkheid moet uw huisdier deelnemen aan het gezinsleven. Om te ontspannen moet je kat zich bovendien uitrekken, de voorste pasta boven zijn hoofd! De krabpaal past zeker niet bij zijn morfologie, niet hoog genoeg! Het is ook Misschien begreep hij niet dat het iets voor hem was. En ja hoor! Het is niet gemakkelijk voor hem om dit nieuwe “speelgoed” te associëren met zijn territorium!

Lees ook:   Schotse vouwkatten: het trieste mysterie van hun aparte verschijning

Schotse korthaar op krabpaal

Je kat moet krabben, het is een manier om zijn territorium te markeren, omtrek waarin hij zich veilig voelt. Om samenwonen serener te maken, zijn er verschillende manieren om hem zijn krabpaal te laten adopteren.

Katten zijn altijd geïntrigeerd door nieuwe objecten in hun huis, de krabpaal is geen uitzondering op de regel, dus hij zal moeten wennen aan dit nieuwe object.

Allereerst de locatie van de boom, zet het op een plaats van doorgang of naast een raam zodat hij de wereld kan domineren. U kunt ook Zoek waar het krast en plaats de krabpaal ernaast, moedig hem aan om erop te gaan of plaats hem zelfs op de boom. Pas echter op dat je hem niet bang maakt.

Vergeet niet de juiste krabpaal te kiezen, een vrij hoge boom met meerdere schuilplaatsen en een stevige krabpaal bij voorkeur sisal.

Voor je kat om op zijn boom te gaan, zijn er ook enkele tips om te weten dat voor veel katten zijn radicaal effectief. Ze worden vaak geadviseerd door dierenartsen om snel te handelen.

Bij sommige katten is het niet hol om op een krabpaal te gaan, het beste is altijd om zo snel mogelijk te beginnen. Het zal doorzettingsvermogen vergen voor uw kat om zijn krabpaal te adopteren, maar dan is één ding zeker, hij zal niet zonder kunnen!

Andere artikelen over dit onderwerp