▷ Savannah: Karakter, Onderwijs, Gezondheid, Prijzen

De Savannah is een kattenras dat nog onbekend is bij het grote publiek, maar toch Het is een kat die alleen maar volgers maakt ooit bekend. Het is een van die kattenrassen die zeer majestueus zijn en aanwezig zijn zoals je misschien zelden bij een kat hebt gezien.

Een van de meest sociale katten met wilde katten afkomstig rechtstreeks uit Afrika.

Onze Savannah-gids nodigt je uit om alle geheimen van deze mysterieuze katachtige, zijn karakter, opleiding en gezondheid te ontdekken. Neem de tijd om het zorgvuldig te lezen en je zult alles ontdekken wat je moet weten over Savannah, voor het geval je hebt besloten er een te adopteren.

Inhoudsopgave

Ontdek Savannah in video

De ideale kat voor wie?

Een groot liefhebber van vrijheid en persoonlijke ruimte, de Savannah wordt gekenmerkt door zijn originaliteit. Het zit vol energie en als gevolg daarvan houdt van spelen, jagen, zwemmen en overal lopen. Ook Hij staat bekend als zeer intelligent en aanhankelijk., en past zich gemakkelijk aan het appartement en het huishouden aan, buiten of binnen. Het is nauwelijks geschikt voor eenzame mensen, omdat hij graag tederheid en genegenheid geeft en ontvangt.

Lees ook:   ▷ Ontcijfer wat je kat je vertelt

Ontstaan en geschiedenis van Savannah

Ze zijn even recent als opmerkelijk. De Savannah verscheen onlangs vanwege de kruising tussen een mannelijke Serval, gekenmerkt door zijn wilde instinct, zijn grootte en zijn imposante gewicht, en een Bengaals vrouwtje, met binnenlandse karakters en kleinere omvang. Dit leverde hem zijn wilde katachtige kant op, die dan een directe afstammeling zou zijn van deze wilde kat van Afrika, de Serval.

Dit ras werd pas in 2002 officieel erkend door TICA, maar blijft nog steeds weinig aanwezig in veel landen, waaronder Frankrijk, vanwege het gedrag dat sommigen als wild zouden beschrijven. De naam “Savannah” heeft zijn oorsprong in de eerste bekende kat van het ras.

Fysieke kenmerken van Savannah

Savannah KittenDe Savannah heeft een driehoekig gevormd hoofd dat minder breed is dan lang en kleiner dan de rest van het lichaam. Middelgrote ovale ogen bevinden zich precies in het midden van het hoofd en hun kleur is goudgroen, amber of geel. Vrij groot en kort, de oren zijn breed gefundeerde en afgeronde uiteinden en bevinden zich hoger op het hoofd.

Een eigenaardigheid die eigen is aan Savannah is dat zijn achterpoten langer zijn dan zijn voorpoten. Ook, als we de Savannah waarderen, is het voor zijn jasjurk genaamd spotted tabby, wat gevlekte tabby betekent en doet denken aan legendarische katachtigen. Het haar is duidelijk kort en hypoallergeen, wat het risico op incidenten bij mensen die allergisch zouden zijn voor kattenhaar aanzienlijk vermindert.

Wat de metingen betreft, een volwassen Savannah kat weegt tussen de 7 en 14 kg, vergeleken met meer dan 40 cm bij de schoft. Merk op dat mannetjes meestal groter zijn dan vrouwtjes. De staart, die vrij klein maar dik is, is ongeveer 3/4 van de lengte van die van een gewone kat en lijkt op naast elkaar geplaatste ringen die door aanraking te onderscheiden zijn. De punt van de staart is meestal afgerond en zwart van kleur.

Gedrag van Savannah

Beroemd om zijn zeer intelligent, is de Savannah het niet eens met zijn uiterlijk als een wilde katachtige die zou suggereren dat het gevaarlijk is. Inderdaad Hij is zeer teder, dynamisch, sociaal, nieuwsgierig, gastvrij, vriendelijk, zeer goede speler en raakt snel gehecht aan zijn eigenaar. Hij houdt van gezelschap en gaat graag naar het water: de perfecte metgezel voor een familiezwembadfeest.

Lees ook:   ▷ 5 kleinste kattenrassen ter wereld

Savanne is Een zeer levendige en energieke kat, daarom laat hij zich gemakkelijk aan de lijn, in een appartement of op straat gaan. Merk echter op dat katten net zo uniek als verschillend zijn: kleine verschillen in gedrag kunnen worden waargenomen van de ene Savannah naar de andere.

Gezondheid en zorg in Savannah

Als algemene regel hebben alle katten speciale aandacht nodig: de Savannah is geen uitzondering. Met een gemiddelde levensverwachting tussen de 13 en 20 jaar, Hij geniet voor het grootste deel van een ijzeren gezondheid. De korte vacht maakt het echter erg kwetsbaar voor kou en parasieten. Adequaat en frequent onderhoud zoals de bHaar rossage is vereist. Omdat hij van water houdt, kun je hem ook zo vroeg wassen en drogen, zodat hij het niet koud krijgt.

De Savannah is niet onderhevig aan een specifieke genetische ziekte vanwege zijn ras, maar blijft gevoelig voor kattenziekten. Ook is de Savannah zeer actief en weggelopen, en riskeert heel vaak ongelukken.

U zult begrijpen dat het voor u meer dan voordelig zou zijn om een ziektekostenverzekering voor uw kat af te sluiten en regelmatig zijn vaccinaties te volgen, om uzelf te beschermen tegen deze gevallen van ongevallen die dan erg duur zouden zijn.

Heeft Savannah specifiek voedsel nodig?

Er is geen dieet dat specifiek is voor een kattenras; Het zijn allemaal carnivoren en als zodanig gehoorzamen ze hetzelfde dieet. Katten zijn voor het grootste deel erg energiek; Ze zouden daarom de verbrande calorieën tijdens hun fysieke activiteiten moeten herstellen. Het is dan noodzakelijk een uitgebalanceerd dieet rijk aan eiwitten en vetten van dierlijke oorsprong, om het gespierde uiterlijk van Savannah te behouden.

Het is duidelijk dat het een gezond dieet is zonder voedingssupplementen, granen of een ander product dat niet is geïndiceerd voor vleesetende dieren. Indien goed gemaakt en bereid, is een rauw vleesdieet zo adequaat mogelijk, maar houd er rekening mee dat droog voedsel zoals vleesbrokken en drinkwater altijd beschikbaar moet zijn.

Welk budget om een Savannah te hebben?

Er is geen standaardprijs voor een Savannah-kat, afhankelijk van de kenmerken van de Savannah-kat varieert de prijs aanzienlijk op basis van criteria zoals generatie, leeftijd, conformiteit met de karakteristieke eigenschappen van het ras, zeldzaamheid, vacht, temperament, enz.

Echter merk op dat een eerdere generatie Savannah meer kost dan een nieuwere generatie. Inderdaad, hoe dichter de Savannah bij de stamvader Serval is, hoe duurder het is en hoe meer het de normen zal presenteren die consistent zijn met het ras. Evenzo neemt de prijs van het kitten toe met de leeftijd; dit komt omdat fokkers veel geld uitgeven aan LOOF registratie van kittens en verzorging.

Lees ook:   a perfect fit

Om de trotse meester van een Savannah te worden, plan:

  • Ongeveer 1800 € voor een mannelijk kitten
  • Ongeveer 1700 € voor een vrouwelijk kitten

Dit wordt gerechtvaardigd door het feit dat mannetjes meer in trek zijn dan vrouwtjes, in het geval van dit ras van katten hebben vrouwtjes geen echte interesse in reproductie.

Ook kan een eerste generatie Savannah tot 8000 euro waard zijn. Generatie 2 en 3 zijn aanzienlijk goedkoper, maar blijven nog steeds boven de 2000 euro.

Merk op dat het maandelijkse onderhoud van een Savannah wordt geschat op 60 en 100 €, een beetje zoals alle katten.

Accessoires aangepast aan Savannah

Omdat het een van de grootste kattenrassen ter wereld is, heeft de Savannah een grote leefruimte nodig. Om de constante ontwikkeling van uw kat te garanderen, is het ook raadzaam om hem een grote krabpaal te geven om zijn overtollige energie en zijn behoefte aan fysieke activiteiten te beheersen. Bovendien behoudt u tegelijkertijd de staat van uw meubels en gordijnen.

Je zult ook nadenken over het installeren van een toilethuis dat je hem leert gebruiken, en kommen voor de distributie van maaltijden en water. Deze kommen moeten op strategische plaatsen van het huis worden geplaatst, afhankelijk van of u het gedrag en de favoriete plaatsen observeert. Koop indien mogelijk ook speelgoed voor hem om zichzelf af te leiden.

Goodies voor Savannah liefhebbers

Foto’s van Savannah

Waar adopteer je een Savannah?

Het Savannah-ras is sinds 2007 erkend door het Official Book of Feline Origins (LOOF) en daarom verhandelbaar met certificaat. De adoptiemethoden die we aanbevelen, zijn om een erkende Savannah-kattenfokker te bezoeken en er een te kiezen op basis van uw specifieke vereisten. Of je kunt er een adopteren uit een dierenasiel.

Begrijp echter ook dat het voor u mogelijk is om een kat van een persoon te adopteren en in dit geval nodigen we u ten zeerste uit om het van een geliefde te doen en niet van een vreemde, om ongemak en risico’s in verband met dierenhandel te voorkomen.

Veelgestelde vragen over Savannah

Wat is de prijs van de Savannah kat?

Voor een rasechte Savannah kat duurt het tussen de 1500 € en 8000€ volgens zijn kenmerken. De prijs van het onderhouden van een Savannah-kat is ongeveer 700 € per jaar.

Om een Savannah te adopteren, is de gemakkelijkste manier om naar een cattery te gaan die speciaal dit kattenras fokt, je kunt een Savannah-raskat krijgen met certificering van zijn lijn.

Wat eet een Savannah?

Zoals alle katten is een Savannah vleesetend, kattenvoer, kattenvoer of rauw voedsel is perfect voor hem. Een Savannah vereist geen speciaal dieet, een eenvoudig goed dieet goed eiwit.

Savannah F1 katten zijn de dichtstbijzijnde katten bij serval, ze zijn ook de duurste met een prijs rond de € 20.000, de adoptie van een Savannah F1 vereist om naar een fokkerij gespecialiseerd in Frankrijk te gaan.

Andere artikelen over dit onderwerp

Abessijn: Karakter, opleiding, gezondheid, prijs – De juiste kat voor jou?

Mumbai: Karakter, Onderwijs, Gezondheid, Prijs – De juiste kat voor jou?

American Bobtail: Karakter, Onderwijs, Gezondheid, Prijs – De juiste kat voor jou?

Russian Blue: Karakter, opleiding, gezondheid, prijs – De juiste kat voor jou?

Siberisch: karakter, opleiding, gezondheid, prijs – De juiste kat voor jou?

Highland Fold: Karakter, Onderwijs, Gezondheid, Prijs – De juiste kat voor jou?

Sphynx: Karakter, opleiding, gezondheid, prijs – De juiste kat voor jou?

Scottish Fold: Karakter, Onderwijs, Gezondheid, Prijs – De juiste kat voor jou?

Perzisch: Karakter, opleiding, gezondheid, prijs – De juiste kat voor jou?

De kartuizer: karakter, opleiding, gezondheid, prijs – De juiste kat voor jou?

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.