▷ Top 10 geluiden, geluiden en vocalisaties van katten! (met audio)

Als we met katten leven, realiseren we ons al snel dat Ze hebben een zeer gevarieerd vocabulaire van specifieke geluiden en geluiden., die ze gebruiken om met ons en met hun leeftijdsgenoten te communiceren.

Van het beroemde miauwen tot het ontijdige kakelen, door het spinnen, schreeuwen, huilen en ademen van de kat, ontdek onze selectie van de 10 beste geluiden, geluiden en vocalisaties van de kat, met een soundtrack om u te leren de taal van uw kat te begrijpen.

Kat komt praten

De Miauw


Het bekendste geluid dat de kat uitstraalt is de miauw. Uitgestoten door zijn mond wijd te openen en geleidelijk te sluiten, kan de kat deze kreet gebruiken om veel dingen te betekenen, afhankelijk van of hij blijft hangen om de miauw uit te rekken of niet.

Over het algemeen is miauwen als het fluitje dat het gebruikt om je aandacht te trekken om een boodschap over te brengen. Daarom wordt miauwen soms gevolgd door andere geluiden. De kat kan bijvoorbeeld miauwen voor zijn lege bord terwijl hij naar je kijkt om je te vertellen dat hij honger lijdt.

De oproep om hulp

Het zijn meestal de kleintjes die het gebruiken om een noodsituatie aan hun moeder te melden. Tot 4Þ Week van hun leven, wanneer hun haar borstelig genoeg is, zenden kittens dit geluid uit om hun moeder om warmte te vragen als het koud is.

Lees ook:   farm food proefpakket

Deze noodkreet is als miauwen, maar het is gemaakt met alle kracht en vasthoudendheid van een pasgeborene. Attent, de ontvanger van het bericht kan het niet missen en weet altijd hoe het te beantwoorden.

Spinnen

Vergelijkbaar met het geluid van een motorkruis dat weg beweegt, is spinnen een geluid dat de kat met een lage stem in zijn keel maakt zonder zijn mond te openen. Kittens gebruiken spinnen wanneer ze zuigen, terwijl volwassen katten het gebruiken wanneer ze een sterke emotie ervaren, of het nu aangenaam is of helemaal niet.

Aan de ene kant kan de kat spinnen (van vreugde) wanneer hij een andere kat, een nieuw persoon of een nieuw object ontmoet waar hij dol op is. Aan de andere kant kan de kat spinnen om zijn ongenoegen te markeren wanneer hij woedend is door pijnlijke pijn.

De Tweets of Trills

Het is de vertaling in chattaal van “hallo!”. Katten vangen dit vermogen van hun moeder en gebruiken het als een teken van beleefdheid tegenover hun soortgenoten en hun meesters.

Kattentjilpen of trilleren, ook wel koeren genoemd, zijn vocalisaties gemaakt met je mond dicht en duiden op een beetje miauwen en spinnen. Het is een hard geluid dat iets minder dan een seconde rekt en altijd een positieve emotie uitdrukt.

Het seksuele oproepsignaal

Voor de paartijd hebben katachtigen ook een nogal repetitieve en vervelende slogan. Het is eigenlijk een variëteit van miauwen, maar is van de lange, uitgerekte en intense soort dat het lijkt alsof de kat non-stop klaagt. Het is een manifestatie van warmte bij katten die veel eigenaren tot sterilisatie duwt.

Lees ook:   Hoe lang kan een kat zonder plassen? Essentiële gids voor kattenbezitters

De paringsroep wordt bij de kat gebruikt om zijn aanwezigheid aan de kat te signaleren. Maar naast deze gelegenheid kan de kat dit geluid gebruiken om andere mannelijke avonturiers op zijn aanwezigheid te wijzen.

Het sissen met Spit

Dit is de waarschuwing van de kat. Hij gebruikt het in een defensieve situatie wanneer hij zich bedreigd voelt om zijn tegenstander af te schrikken. Het geluid van ongeveer een seconde, is vergelijkbaar met een scherp gesis alsof de kat de lucht wil verdrijven terwijl hij de kaak gesloten houdt.

Dus je begrijpt dat dit een vitaal geluid is voor het overleven van de kat die het vanaf de eerste 3 weken van zijn leven al onder de knie heeft.

Het gehuil met een luide kreet

Wanneer de kat wordt geconfronteerd met een tegenstander tegen wie hij geen conflict wil aangaan, zendt hij een zeer karakteristieke intense kreet uit die een beetje raar is, waardoor de indruk wordt gewekt dat hij “huilt”. Het is eigenlijk een lange reeks dreigementen die elkaar opvolgen.

Het gerommel en gegrom

De kat valt niet aan zonder zijn doelwit te waarschuwen. Het gebruikt meestal een specifiek geluid dat een grom of gerommel wordt genoemd om aan te geven dat het wordt bedreigd en op het punt staat in het offensief te gaan. Dus als je een langdurige dreun van enkele seconden hoort met een soort van snurken aan het einde, dan is het verstandig om weg te lopen, want natuurlijk, jes storen hem.

Als je volhoudt, kan de kat zijn gegrom volgen met een zeer agressieve lucht met de mond wijd open en de hoektanden prominent om je bang te maken, en daar zou het normaal gesproken het gewenste effect moeten hebben.

Lees ook:   graanvrij kittenvoer

De schreeuw of huilpijn

Het is het equivalent van onze “ouch” en “ouch” die we instinctief uitspreken wanneer we pijn ontvangen. De kat heeft ook een geluid om zijn pijn te manifesteren. Het is een scherp en intens geluid dat plotseling door de kat wordt uitgestraald wanneer hij een schok krijgt die hij niet zag aankomen, als het gaat om het verwonden van zichzelf bijvoorbeeld.

Deze kreet associeert de kat soms ook om het einde van de paring met zijn of haar partner te markeren.

Kakelen

Net als een opgewonden kip die op het punt staat eieren te leggen, kan de kat kakelen als hij opgewonden is, vooral als hij een prooi in zijn vizier heeft en een ongelukkig obstakel op zijn pad glijdt. Het is dus ook een teken van frustratie na een bittere mislukking.

Het is niet gemakkelijk genoeg om te beschrijven, maar om je een idee te geven, het is alsof de kat licht schreeuwt terwijl hij tegelijkertijd zijn stem schudt en op zijn tanden klikt.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.