▷ Vergiftiging en vergiftiging van de kat

Katten leven omringd door vreemde elementen binnen en buiten, ze kunnen heel snel worden blootgesteld aan elementen die giftig voor hen zijn, maar volledig onschadelijk voor de mens.

Wat kan worden gedaan om het risico van blootstelling aan de gevaarlijke elementen ervan te beperken en vooral hoe te reageren en gevallen van vergiftiging en vergiftiging van onze haarballen te identificeren? Ongelukkige ongelukken kunnen op elk moment gebeuren en alles hangt dan af van uw kennis over het onderwerp om ermee om te kunnen gaan.

Vind hier alles wat u moet weten om gevallen van vergiftiging van uw kleine kat effectief te beheren: van waarschuwingssignalen tot eerste hulp, via de oorzaken en middelen van preventie.

Symptomen van intoxicatie en vergiftiging: waarschuwingssignalen bij katten

In het geval van vergiftiging of vergiftiging bij katten, moet u weten dat sommige symptomen kunnen variëren, afhankelijk van het toxine dat verantwoordelijk is of hoe het is opgelopen. Er zijn echter beruchte tekens die niet bedriegen. De De meest waargenomen waarschuwingssignalen zijn spijsvertering, ademhaling en psychomotoriek.

Lees ook:   5 tips voor wat te doen als je kat een muis heeft gedood

Onder de symptomen zult u bij de kat waarnemen:

 • Darmaandoeningen die diarree en braken aan de kat geven,
 • Sterke dorst,
 • Frequent urineren, waarbij urine donkerbruin wordt,
 • Moeite met ademhalen
 • Een min of meer ernstige hoest met speekselvloed,
 • Psychomotorische stoornissen, waaronder evenwichtsverlies, spierzwakte, slechtziendheid,
 • Convulsies
 • Koorts vergezeld van snikken en bellen,
 • Hij heeft bloed in zijn ontlasting.

Eerste hulp en wat te doen bij vergiftiging?

In termen van gezondheid is het noodzakelijk om Handel zonder vertraging omdat de eerste gebaren opslaan. Wanneer je gevonden of zelfs twijfels hebben over tekenen van intoxicatie In je haarbal, als je geen expert bent in de gezondheid van katten, is de beste reactie om te hebben juist om Neem contact op met een dierenarts.

Bel onmiddellijk uw dierenarts, of een dierengifcontrolecentrum, of een dierenarts op afroep als u de observatie ’s nachts of in het weekend doet.

(Als u zich momenteel in dit geval bevindt, lees dan niet verder bel onmiddellijk een dierenarts)

Kat in de armen van de dierenarts

Niettemin, snel voordat je naar de dierenarts gaat of door daarheen te gaan of terwijl je wacht tot het aankomt, zijn er Mogelijke acties die moeten worden ondernomen om de oorzaken van intoxicatie op te sporen en de dierenarts beter te informeren om zijn diagnose te verfijnen.

Kijk naar de directe omgeving om de overblijfselen van een mogelijk product of voedsel te zien en bepaal indien nodig ongeveer de ingenomen hoeveelheid en bepaal vervolgens

Wat zijn de belangrijkste oorzaken van vergiftiging bij katten?

Netheid maniakken, onze katachtige vrienden likken graag hun lichaam, dit is hoe ze een groot aantal producten binnenkrijgen waarmee ze contact hebben gehad. Maar het risico op intoxicatie kan natuurlijk verschijnen met elementen die hij zou hebben geconsumeerd. Vergiftiging bij katten is dus van verschillende oorsprong:

 • Voedsel: Hier heeft de kat producten geconsumeerd die gebruikelijk zijn in het menselijke dieet, maar niet geschikt zijn voor zijn spijsverteringsstelsel, zoals avocado’s, kauwgom, chocolade, aardappelen, uien en druiven.
 • Medicinaal: Niet al onze medicijnen die we thuis vaak gebruiken, zijn geschikt voor onze 4-poots vriend. Dit zijn aspirine, ontstekingsremmend, anxiolytisch en paracetamol.
 • Huisvrouw: De chemische verbindingen in huishoudelijke producten zijn giftig voor katten. Antivries, bleekmiddel, wasmiddel, antiparasitair, muizendodend middel en rattengif moeten op een veilige afstand worden gehouden.
 • Groente: De kat is in wezen vleesetend. Planten (coniferen, krokussen, maretak, hulst, narcissen, lelies, lelietje-van-dalen, poinsettia, enz.) of afgeleide producten (etherische oliën) zijn giftig.
Lees ook:   Top Kattenvoer 2023: Nierziekte-proof met Lage Fosfor

Ten eerste Je moet begrijpen dat de kat bekend staat om zijn wantrouwen en voorzichtigheid. De natuur heeft het ook begiftigd met een goed ontwikkeld reukvermogen en smaakpapillen op het puntje van de tong om ervoor te zorgen dat het geen producten consumeert waarvan de geur en smaak al niet voorbijgaan. Daarom Geen reden tot paniek, want in elk geval zult u niet in staat zijn om alle potentiële risico’s van intoxicatie te elimineren.

Tank voor de wasmachine

Nu kunt u thuis en in uw directe omgeving bepaalde regelingen treffen om deze risico’s te beperken en vergiftiging bij uw kat te voorkomen. Als je giftige planten in de tuin hebt, zet er dan een hek omheen of gebruik een onschadelijk afweermiddel. Houd uw huishoudelijke producten binnenshuis in goed gesloten kasten en houd de kat op afstand terwijl u ze gebruikt.

Zijn katten gevoeliger dan andere huisdieren?

Nee, helemaal niet! De kat heeft geen hypergevoeligheid voor vergiftiging meer dan enig ander huisdier. Het is waar dat er kattenrassen zijn die kwetsbaarder en gevoeliger zijn dan anderen, en dat het risico op vergiftiging toeneemt, afhankelijk van of uw kat een binnen- of buitendier is en nog meer op zijn leeftijd.

Maar over het algemeen, als we naar de gevoeligheidskant moeten kijken in vergelijking met andere huisdieren, is het zelfs het tegenovergestelde dat meer mogelijk is: Katten zijn over het algemeen behoorlijk taai.

Natuurlijke vergiftigingen van katten zijn zeldzaam, kwaadwillige handelingen minder …

Zoals hierboven vermeld, De kat is een achterdochtig en voorzichtig dier, vooral ten opzichte van dingen die hem vreemd zijn. Bovendien is het een zeer intelligent dier: het zal zich niet werpen op het eerste giftige product dat het tegenkomt en ziek worden. Dit is waarom Natuurlijke vergiftiging van katten is zeldzaam.

Lees ook:   Katten: hoe lang houden ze elkaars herinneringen vast?

De meeste gevallen die werden aangetroffen, hadden kunnen worden vermeden, omdat ze het resultaat zijn van voorspelbare of kwaadaardige acties. Dit is het voorbeeld van Gevallen van opzettelijke opslag van giftig aas, die het meest terugkerend zijn en het object van een buurman dichtbij of ver weg die katten niet waardeert. Helaas is er niet veel aan te doen.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.