▷ Vind verloren kat – Hoe vind je hem en vermijd je de weggelopen kat?

De kat is een onverschrokken, nieuwsgierig en onafhankelijk dier. Het zit in zijn natuur, Je kleine katachtige verkent graag de wereld om hem heen. Behalve dat, met behulp van meestal geuren en geluiden om iemands weg te vinden, Het kan gebeuren dat uw kat niet ver van uw huis verdwaalt.

Over het algemeen verbergt de verloren kat zich in dit soort gevallen ergens, bang en wacht verstandig tot je hem vindt.

Dit is de reden waarom als je bedenkt dat je kat is weggelopen, je hem overal in je huis en in de buurt moet zoeken. De zoektocht moet minstens 10 dagen duren voordat je aan wanhoop denkt!

Ontdek in de volgende alles Wat u moet doen om uw verloren kat snel te vinden, die hem van huis kan wegduwen, en vooral, Wat te doen om te voorkomen dat de kat weer wegrent, als u in het geval van een gevonden kat bent, moet u anders te werk gaan.

Kan de kat zijn huis alleen vinden?

Verloren kattenposterDe kat zal altijd een zeer vindingrijk huisdier blijven. Je hebt het zeker al eens gehoord. Zijn verhalen over een kat die enkele duizenden kilometers verderop zijn baasje vindt of een kat die 10 jaar later zijn thuis vindt., het lijkt erop dat er een zesde zintuig in katten is om zichzelf te lokaliseren.

Raak dus niet te snel in paniek, Uw kat kan gemakkelijk zijn huis vinden Als hem niets is overkomen, is het gebruikelijk dat sommige katten afwezig zijn.

Lees ook:   Top 101+ favoriete Bengaalse kattennamen: Voor zowel mannetjes als vrouwtjes!

Hark op de eerste dag nog steeds je huis en noem het buiten, maar vanaf daar 1 of 2 dagen zul je je eigenlijk zorgen moeten maken.

5 stappen om snel uw vermiste kat te vinden

Vanaf het moment dat u de verdwijning van uw kleine katachtige opmerkt, raakt u niet in paniek en volgt u gewoon de onderstaande stappen om te proberen uw kat te lokaliseren en weet u wanneer u zich zorgen moet maken wanneer een kat verdwijnt.

Controleer elk hoekje en gaatje van uw huis

Zoals je weet, is de kat een lui dier dat meer dan 16 uur per dag slaapt, en meestal overdag. Hij houdt van verborgen en comfortabele hoekjes om in alle rust uit te rusten.

Dit alles om te zeggen dat je een hele dag kunt denken dat je kat is weggelopen toen hij gewoon achter een meubelstuk of onderaan een kast in huis in slaap viel.

Dit is de reden waarom wanneer u de afwezigheid van uw kat opmerkt, Het eerste dat u moet doen, is uw huis van boven naar beneden doorzoeken, in elk hoekje en gaatje, alles wat de kat bij naam noemt. Met een beetje geluk vind je je kleine bolletje haar en zal er uiteindelijk meer angst dan schade zijn geweest.

Ga op zoek naar je kat om je heen

Als uw kat helaas niet thuis is, zult u hem buiten moeten zoeken. Over het algemeen, wanneer een kat wegrent, bevindt deze zich zelden binnen een straal van meer dan een kilometer van zijn huis.

Het is mogelijk dat hij vast komt te zitten in een struik, takken of, meestal, dat hij de weg kwijt is. En wanneer een kat verdwaald is, is hij bang en verstopt hij zich ergens, in de hoop dat zijn meester hem zal vinden of wachtend op wat hem bang maakt, is er niet meer.

In ieder geval zul je op zoek moeten gaan naar je kat in huis, door te doen Een complete eerste rondleiding door je buurt door je kleine katachtige bij naam te noemen. Om uw zoektocht zo effectief mogelijk te laten zijn, moet u de operatie op rustige uren (vroege ochtend of avond) herhalen, zodat uw kat uw stem gemakkelijk kan herkennen.

Lees ook:   Essence Pet Foods: De ultieme gids voor dierenvoeding

Om dit te doen, moet u tijdens deze uren elke 30 minuten non-stop uw kat 5 minuten achter elkaar non-stop bellen. Wees gerust, dit is een techniek (frequent call technieken) die zijn waarde heeft bewezen!

Uw kat als vermist opgeven

Als je na één of één dag nog steeds geen teken van leven van je kat hebt, moet u zijn verdwijning melden.

Aarzel hiervoor niet om fysiek naar ponden, dierenwinkels, dierenklinieken, gendar te gaanmeries, politiebureaus, …

Als uw kleine dier is getatoeëerd of uitgerust met een onderhuidse chip, u moet het verlies ook melden aan het nationale kattendossier van verloren katten, I-CAD (Identificatie van als huisdier gehouden carnivoren)

  • U kunt bellen naar 0810 778 778
  • U kunt naar i-cad.fr
  • U kunt de Filalapat-app gebruiken

Bezoek online platforms voor vermiste katten en sociale netwerken

Het internet is een snelle en effectieve manier om uw vermiste kat te vinden. U kunt een advertentie voor verloren katten plaatsen door naar een van de vele online platforms van verloren katten zoals chat-perdu.org te gaan, die u niet alleen de lijst met verloren katten geeft en de uwe kunt redden, maar u ook de mogelijkheid biedt om in een oogwenk zoekposters te maken.

U kunt ook sociale netwerken gebruiken om uw advertentie snel weer te geven, op Facebook kunt u met veel lokale verloren chatgroepen uw advertentie publiceren en mensen om u heen bereiken.

Plaats posters op strategische locaties

Ten slotte moet u ook zoekposters voor uw kat maken, die u op strategische plaatsen moet plaatsen om zoveel mogelijk mensen te informeren. Dit omvat het plaatsen van hen op zeer openbare plaatsen zoals plaatsen van doorgang, winkelplaatsen, bushokjes, scholen, … Aarzel niet om het aan je postbode te geven.

Zorg er echter vooraf voor dat de informatie op de posters duidelijk en nauwkeurig is (uw contactgegevens, de naam van de kat, de datum van verdwijning, …), en dat de foto van de kat recent is en het mogelijk maakt om deze te identificeren.

Waarom loopt je kat weg? En wat doet een verdwaalde kat?

Rode kat verdwaald in een tuinIn de meeste gevallen gebeurt wat u beschouwt als een wegloper van uw kat wanneer de kat zich iets te ver van huis waagt en niet langer zijn weg vindt, of ergens vast komt te zitten door een obstakel.

Lees ook:   5 dingen om te weten over deze tawny uitziende kat

In ieder geval, 3 fundamentele redenen kunnen een kat van huis wegduwen: paringsbehoeften, honger of gewoon verveling.

Paringsbehoeften

Uw kater kan wegrennen om zich bij een loops vrouwtje te voegen. Op dezelfde manier, als je in plaats daarvan een vrouwtje hebt, kan ze weggaan van het huis in de hoop een mannetje te vinden.

In het geval van zwangere vrouwtjes kan ze ook gewoon op zoek gaan naar een plek of bevallen van haar kittens, vaak heel dicht bij huis.

Hij heeft honger en is op zoek naar voedsel (ga jagen!)

Afhankelijk van zijn ras (vooral een kat die van het buitenleven houdt), kan een hongerige kat wegrennen om te gaan jagen, op zoek naar iets te eten.

Hij verveelt zich

Het is een feit, de kat is een territoriaal en nieuwsgierig dier. Wanneer hij zich verveelt, eenzaam is of geen activiteit heeft, kan hij in de verleiding komen om het buitenleven te verkennen, op zoek naar nieuwe avonturen en afleiding. Merk echter op dat de behoeften aan verkenning en lichaamsbeweging sterk variëren van het ene kattenras tot het andere.

Zodra uw kat is gevonden, moet u, om herhaling te voorkomen, een aantal stappen ondernemen om de oorzaak van het probleem te corrigeren, evenals om het dier snel te vinden in geval van toekomstig verlies.

Gebruik een GPS-tracker of GPS-halsband als uw kat naar buiten gaat

Kat op een wandeling met zijn GPS-halsband

Door een tracker of GPS-halsband aan uw kat te bevestigen wanneer hij naar buiten gaat, kunt u zijn positie in realtime kennen, de geschiedenis van zijn bewegingen en daarom hem een vingerknip vinden als hij verdwaalt.

Laat uw kat steriliseren of castreren

Het castreren van uw kat voorkomt toekomstige vervreemding van uw huisdier op zoek naar een seksuele partner.

Laat je kat niet uit als je nieuw bent in de buurt

Als je net bent verhuisd, Laat je kat de eerste 3 maanden niet het huis uit en heb plezier alleen in de tuin, omdat de kans groot is dat het afdwaalt, bij gebrek aan oriëntatiepunten.

Laat je kat tatoeëren of chippen

Laat uw huisdier tatoeëren of laat hem een RFID-onderhuidse chip implanteren, zodat deze gemakkelijk aan u kan worden geretourneerdé in geval van weglopen. Om precies te zijn Het tatoeëren of chippen van uw kat verhoogt de kans om het te vinden met 40%.

Zorg ervoor dat je kat thuis niets mist

Complete krabpaal met krabpalen, schuilplaatsen, rustplaatsen, observatieposten en vele anderen, evenals vele accessoires zoals speelgoed, kommen (of water- en brokdispensers), het toilethuis, …, zijn allemaal elementen die uw huisdier absoluut thuis moet hebben om gelukkig en voldaan te zijn.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.