▷ Waarom houden katten zo van olijven?

Zoals je hebt gemerkt, kan je kat in de aanwezigheid van olijven vreemd en nieuwsgierig gedrag vertonen. Van euforie tot opwinding, hij kan er zelfs uitzien als een junkie. Maar wat gebeurt er!

Olijven hebben eigenlijk een onweerstaanbare werking bij katten, hij kon uren doorbrengen met het ruiken van hun geur. Maar hoe verklaar je deze aantrekkingskracht van je kat voor deze plant en de olijven van het aperitief? Is het veilig voor zijn gezondheid? Of kun je hem wat geven?

Waarom houden katten van olijven en wrijven ze over olijven?

Olijven hebben heel vreemde effecten op katten, maar ze zijn er dol op! Olijven wekken ze seksueel op, ze kalmeren ze en maken ze gagas, naast deelname aan hun metabolisme..

  • Het opwindende effect: Olijven produceren dezelfde opwindende effecten als kattenkruid, kattenkruid. De essentie van deze planten stimuleert het zenuwstelsel van katten en veroorzaakt de afscheiding van feromonen zoals tijdens de paring. Hun voortplantingsinstincten zijn dus erg sterk op dit moment. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze graag olijven consumeren en overal neerzetten.
  • Het antidepressieve en euforische effect: Olijven bevatten nepetalacton, dat inwerkt op de katachtige als antidepressivum en hallucinogeen. Het is als het ware de drug voor katten, net als cannabis voor mensen. Maar er is geen risico op sequelae en de effecten verdwijnen in slechts 1 kwartier.
  • Het nutritionele effect: Voor sommige mensen vindt de liefde van katten voor olijven ook betekenis in hun voedingsactie. Katten zouden voornamelijk worden gevoed met vlees en zouden worden beroofd van foliumzuur dat belangrijk is voor de synthese van hemoglobine en aanwezig is in essentiële olieplanten zoals olijven. Maar dit is geen reden om je carnivoor te voeden met olijven..
Lees ook:   Cataract bij katten: oorzaken, symptomen & behandeling

Euforische en gelukkige kat

Kun je je kat regelmatig olijven en olijfolie geven om te eten?

Als olijven veilig zijn voor uw kat, betekent dit niet dat het normaal is om hem regelmatig te geven. Integendeel, het zou eigenlijk heel dom en nutteloos zijn om dat te doen. De kat is geen herbivoor, hij heeft dit soort voedsel niet nodig, hij brengt hem niets voedzaams.

De kat voedt zich voornamelijk met vlees. Maar je kunt hem af en toe olijven of olijfolie geven om te consumeren of te snuiven, voor zijn plezier. Dit kan helpen om hem te feliciteren bij bepaalde speciale gelegenheden; of beter gezegd om hem te kalmeren als hij gestrest is, ziek is of als hij pijn heeft.

U kunt ook Gebruik de geur van olijven om je kat te lokken waar je wilt dat hij meer tijd doorbrengt. Wrijf een paar olijven op zijn nieuwe speelgoed, kattenbak, krabpaal of krabpaal en hij zal vrede aan je meubels plakken.

Is het gevaarlijk om olijven aan mijn kat te geven?

De kat is een wijze katachtige en behoorlijk achterdochtig in het algemeen, vooral als het gaat om zijn dieet. Zijn hoogontwikkelde reukvermogen dwingt het om elk voedsel te ruiken voordat het wordt geconsumeerd. Dus als hij graag olijven consumeert of wrijft, kunnen we redelijkerwijs afleiden dat ze geen enkel risico voor zijn gezondheid vormen.

Bovendien is het uit de positieve effecten van olijven op katten duidelijk dat ze bijdragen aan het welzijn van uw kat door er een goede emotionele gezondheid van toe te staan.

Lees ook:   kuipjes

Echter Houd jezelf niet voor de gek door te geloven dat olijven bijdragen aan de energiebehoeften van je kleine haarbal. Zijn dieet moet altijd gezond, uitgebalanceerd en consistent zijn om aan zijn behoeften te voldoen. Het kan zelfs naar boven worden bijgesteld als olijven hem ertoe aanzetten te veel uit te geven, zo moet je het zien.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.