▷ Waarom volgt mijn kat mij overal? 5 redenen daarvoor!

Katten hebben de reputatie onafhankelijk te zijn, maar toch de jouwe plakt je aan de trein en stopt niet met je te volgen, waar je ook gaat ?

Dit klinkt misschien grappig, zelfs raar, maar er is zeker een verklaring voor. Dit kleine spiongedrag dat elke beweging van u in de gaten houdt. Hier zijn 5 redenen die u zullen helpen begrijpen waarom uw kat u overal volgt en zoveel interesse heeft in uw activiteiten.

Hij laat zich leiden door zijn instincten

Ondanks hun domesticatie hebben onze katten het jachtinstinct van hun katachtige voorouders niet verloren. Dit is Vooral opvallend voor katten met een avontuurlijk karakter of deels buiten leven die meerdere prooien per dag kan besluipen en jagen. Hetzelfde geldt voor appartements- of binnenkatten die meestal door het huis rennen of wachten op de vogels op het raam.

Als gevolg hiervan, kijkend naar je beweging en van de ene kamer naar de andere in het huis, Het is mogelijk dat je kleine katachtige je instinctief volgt zoals het zou doen voor een prooi die het besluipt en jaagt. En vaak is het niet uitgesloten dat het je verrast.

Hij is op zoek naar jouw aanwezigheid

Onze katachtige vrienden zijn niet zo onafhankelijk als we doen voorkomen. Katten zijn meestal goed sociale metgezellen. Ze houden niet altijd van eenzaamheid en hebben voortdurend de aandacht of genegenheid van hun mens nodig. Sommigen kunnen zelfs het hyperattachmentsyndroom ontwikkelen.

Lees ook:   Hoe maak je een effectief afweermiddel?

Op dezelfde manier waarop hij je zijn genegenheid en zijn onvoorwaardelijke gezelschap laat zien, heeft je kat je nodig om aanwezig te zijn en voor hem te zorgen. Dus als hij de kans heeft om je thuis te zien, zal hij een zool niet loslaten omdat je misschien veel weg bent enHij zou graag tijd met je doorbrengen.

Kat die naar zijn menselijke meester gaat

Hij heeft jouw hulp ergens voor nodig

Je lijmkat wil misschien dat je dat begrijptHij heeft een bepaalde behoefte die hij wil dat je voor hem realiseert. Het kan een verlangen naar knuffels zijn, vragen om voedsel of water, of zelfs vragen om je bescherming tegen een soortgenoot of een ander dier dat rondloopt, enz.

Maar het kan ook gebeuren dat hij zijn ongemak uitdrukt, je laat weten dat er iets mis is en dat hij jouw hulp nodig heeft. Over het algemeen zul je het gemakkelijker begrijpen door aandacht te besteden aan de miauws die het in dergelijke omstandigheden uitstraalt.

Hij houdt zich bezig door je te volgen

Achter je aanlopen en je overal volgen kan ook de enige kans zijn die je metgezel heeft gevonden om bezig te blijven. Hier zal de meest waarschijnlijke hypothese de noodzaak zijn om verveling weg te jagen en de wens om gewoon te spelen.

Inderdaad Sommige katten raken gemakkelijk verstrikt in verveling en eentonigheid.. Dit geldt vooral voor degenen die in appartementen wonen en die niet veel reizen. En meer nog, katten hebben geen speelgoed of speelse accessoires tot hun beschikking om ze te vermaken of te amuseren.

Lees ook:   Outdoor cat litter boxes: the purrfect solution for outdoor feline needs!

Als je kat je overal volgt omdat hij iets mist om zich mee bezig te houden of plezier te hebben, overweeg dan om wat speelgoed voor hem te kopen waarmee hij graag stoom afgeeft en dat zijn aandacht een beetje op jou zal afleiden.

Hij bewaakt zijn territorium

Katten zijn gehecht aan het idee van territorium dat ze zorgvuldig afbakenen en beschermen. Wanneer je kat het in huis doet, zul je het gemakkelijk merken aan de manier waarop het tegen je of tegen de verschillende meubels schuurt. Maar wat heeft dit te maken met zijn neiging om je overal te volgen?

Er wordt gedacht dat zijn intelligentie hem zou doen denken dat door je reizen heen en weer in het huis Je neemt ook deel aan de bewaking van het gebied en hij volgt je gewoon om het met je te doen.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een relatie willen hebben harmonieuse met hun bolletje haar.