▷ Wanneer moet ik een kattenverzekering afsluiten?

Om uw kat te beschermen tegen verschillende pathologieën, of zorg na een ziekte of ongeval, zult u hebben begrepen dat het niet nutteloos is om een verzekering voor zijn kat af te sluiten. In een jaar tijd kan al deze zorg je honderden of zelfs duizenden euro’s kosten, om nog maar te zwijgen van het feit dat deze uitgaven vaak onverwacht aankomen.

Gelukkig, door een goede kattenverzekering verstandig gekozen, zult u aanzienlijke besparingen realiseren. Maar wanneer is het mogelijk om je te abonneren op dit soort diensten?

Een kitten zo snel mogelijk verzekeren

Kat en KittenDe verzekering accepteert het lidmaatschap van kittens vanaf 2 maanden. Afhankelijk van de lidmaatschapsformule varieert de prijs van de kittenverzekering van 5 tot 15 € per maand en dekt bijna al deze zorg. Zoals u zult hebben begrepen, moet u uw kat zo snel mogelijk verzekeren, om aanzienlijke besparingen te realiseren en onaangename verrassingen te voorkomen.

Omdat uw kitten zo kwetsbaar is voor ziekten, heeft hij zo snel mogelijk preventieve zorg nodig. Deze omvatten de primaire vaccinatie vanaf de leeftijd van 8 weken, om hem te beschermen tegen ernstige ziekten zoals tyfus, leukose of coryza. Hij heeft ook een ontwormingsbehandeling nodig om zich te ontdoen van darmwormen die hij van zijn moeder heeft gekregen tijdens de bevalling of borstvoeding.

Ten slotte heeft de babykat een goede externe antiparasitaire behandeling nodig die hem beschermt tegen elke invasie van vlooien, teken en luizen. Reken gemiddeld zo’n 270 euro per jaar voor uitgaven in verband met de verzorging van uw kitten, zonder rekening te houden met het feit dat een consult bij de dierenarts ongeveer 55 euro kost en dat als u uw huisdier wilt steriliseren, het nodig zal zijn om 60 of zelfs 100 euro extra toe te voegen.

Lees ook:   kattenvoerbak

Dus neem even de tijd om verzekeraars voor uw kitten te volgen en te vergelijken, onze speciale pagina biedt u een snel overzicht van de garanties die worden aangeboden door huisdierenverzekeringsmaatschappijen.

Uw kat verzekeren voordat er problemen optreden

Afgezien van deze preventieve zorg, heeft uw kleine katachtige ook specifieke zorg nodig om hem na een bepaalde ziekte weer op de been te krijgen. Inderdaad, na een ziekte of ongeval van uw onverzekerde kitten, kunt u merken dat u honderden euro’s uitgeeft om hem te behandelen.

Als u zich echter eerder had geabonneerd op een wederzijdse voor kitty, zouden al deze onverwachte kosten door de verzekering zijn gedekt. Daarom is het meer dan aan te raden om je kleine haarbal zo snel mogelijk te verzekeren, dat wil zeggen vanaf de 8 weken.

Bekijk de bijzondere voorwaarden van de verzekering

Om uw kat door de verzekering te laten accepteren, moet hij eerst aan bepaalde voorwaarden voldoen met betrekking tot zijn leeftijd, ras, gezondheidstoestand en identificatie. Wat de leeftijd betreft, moet uw kat minstens 2 tot 3 maanden oud zijn. Omdat sommige kattenrassen vatbaar zijn voor bepaalde specifieke ziekten, houden verzekeringsmaatschappijen ook rekening met deze parameter.

Bovendien, om ervoor te zorgen dat uw huisdier niet al ziek is op het moment van verzekering, heeft u een certificaat van goede gezondheid nodig. Ten slotte, om illegale handel te voorkomen, zal de verzekeraar eisen dat uw kat wordt uitgerust met een onderhuidse identificatiechip of een tatoeage.

Uitsluitingen van contracten controleren

Voordat u een verzekeringscontract voor uw kat valideert, moet u niet kijken naar de uitsluitingen en dus naar wat wel en niet ondersteunt. Sommige speciale gevallen worden over het algemeen niet gedekt door een verzekering. Dit kunnen erfelijke of aangeboren ziekten zijn, preventieve zorg zoals sterilisatie of schilfering, en vele anderen.

Lees ook:   Waarom likt mijn kat voedsel maar eet hij niet? (Dierenarts geeft antwoord)

Gezond verstand als hulpmiddel om uw beslissing te nemen

Voordat u begint met het proces van abonneren op dit type service en voordat u meer van ons advies leest, stelt u uzelf de juiste vragen.

  • Heeft u een kitten van een paar maanden oud waarvan de vaccinaties up-to-date zijn en die in topvorm is? U zult begrijpen dat het in dit geval niet nodig is om het te verzekeren.
  • Omgekeerd en helaas zal een oude kat met een beladen ziekteaansprakelijkheid worden uitgesloten van de meeste verzekeringspolissen en degenen die het accepteren, zullen vaak te veel kosten om winstgevend te zijn.

Hieruit hoeft u alleen maar een simulatie uit te voeren van het verzekeringsaanbod voor katten aangepast aan de profielen van uw huisdier. Probeer het met de simulatieservice van Univers Chat.

Vergelijk Cat Insurance

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.