▷ Wat betekenen kattenposities tijdens het slapen?

Je hebt zeker al gemerkt dat je kat veel posities kan innemen als hij slaapt, sommige zijn ook de vreemdste en grappigste.

Maar wat je misschien niet weet, is dat Deze posities zijn niet het resultaat van toeval : de houding die je kleine katachtige aanneemt als hij slaapt, weerspiegelt meestal zijn emoties. Ontdekken de meest voorkomende posities die een kat in zijn slaap inneemt en vooral met hun respectieve betekenissen om je kat nog beter te leren begrijpen.

De kat slaapt zittend

Kat slaapt zittend

Tijdens het zitten kan je kat in slaap vallen, maar nooit diep. Met de achterpoten gegroepeerd en het lichaam ondersteunend, de voorpoten verticaal rechtop en de staart eromheen gewikkeld, is de kat roerloos en kijkt hij ergens anders. Maar in feite is hij goed bij bewustzijn en houden zijn uitgestrekte oren hem alert.

Dus als je merkt dat je huisdier al meer dan 20 munites op het terrein zit, kom dan dichterbij en je zult zien dat het slaapt. Deze positie weerspiegelt een behoefte aan slaap, maar de plaats is niet gunstig. Dus sluit hij zijn ogen en friet bij tijd weg met een reeks korte dutjes.

Je kat slaapt op je

Geïnspireerd door een gevoel van wederzijds respect, een gevoel van welzijn aan uw zijde en harmonie tussen uw wezens, deze gewoonte dat de kat op u moet slapen is schattig. Hij ligt graag op je schoot of nestelt zich tegen je borst terwijl je tv kijkt, of spreidt zich uit op je rug als je slaapt.

Lees ook:   Kat's verrassende genegenheid: Waarom schenkt ze mij speelgoed?

Door zo op je te slapen, Je kleine bolletje haar is erg gerustgesteld en kan genieten van de tederheid en warmte van je lichaam. Omgekeerd geeft het je zachtheid en warmte met zijn zijdezachte vacht. Het is een teken van wederzijdse liefde tussen jou en haar.

De kat slaapt in een doos

Het is niet ongewoon dat u uw kleine kat vindt slapen in voorwerpen die nauwelijks voldoende zijn om zijn lichaam te bevatten. Het kan een rondslingerend blikje zijn, een doos met productverpakkingen, een achtergelaten mand of een lade van het dressoir.

Dus opgesloten in deze kleine ruimte, geeft de kat niet veel om comfort in het algemeen: zolang hij zich veilig voelt, is hij tevreden. Dit standpunt inderdaad, betekent dat uw kat veiligheid nodig heeft in het bijzijn van een ander huisdier, of in verband met de commotie die hij in het huis opmerkte.

De positie van gehaktbrood, brood of kip

Spinnende Zen kat

Dit is een frequente houding die de kat aanneemt wanneer hij wil gaan zitten voor een dutje. Het is dan gehurkt, zijn voor- en achterpoten worden samengetrokken en gerangschikt onder zijn massa, terwijl zijn staart er een halve cirkel omheen maakt.

De gehaktbroodpositie is zeer symbolisch voor katachtigen omdat het voldoende getuigt van hun wilde instinct. De kat slaapt lichtjes, maar is op aandacht en klaar om te springen bij de geringste verstoring. De houding van de kip kan ook wijzen op een behoefte om op te warmen, een verlangen naar isolatie of pijn in zijn benen.

De kat ligt op zijn rug met zijn buik in de lucht

Kat slaapt op zijn achterbuik in de lucht

Hier slaapt de kat op de bank, het bed of in zijn mand, buik volledig bloot en voorpoten uitgerekt in de lucht, met de uiteinden gebogen en hangend. Hij is helemaal gelukkig, Hij vertrouwt je voor zijn veiligheid en hoeft nu niet op zijn hoede te zijn..

Dit is het mooiste bewijs van absolute en totale rust dat er bestaat, omdat de buik alle gevoelige delen en vitale organen van de katachtige herbergt. Wanneer je kat zijn buik in de lucht blootlegt en in slaap valt (meestal diep), weet hij dat je ervan houdt en hoeveel je om zijn welzijn geeft.

Lees ook:   trixie kattenluik

De kat die op zijn zij ligt

Kat slaapt op de zijkant

Biedt uitstekend comfort, dit positie zorgt ervoor dat de kat enkele uren goed kan slapen. De benen kunnen worden gevouwen of volledig worden gestrekt, ontspanning en ontspanning zijn geoptimaliseerd in deze positie.

Katten slapen dus in deze positie wanneer ze gerustgesteld zijn aan de veiligheidskant en mentaal ontspannen. Het is niet nodig om als een schildwacht op de uitkijk te blijven. Hij kan zonder angst op beide ogen en oren slapen.

De poot van je kat ligt op zijn snuit

In deze houding wordt de kat ondergedompeld in een lange slaap of een kort dutje. Hij ligt opgerold of niet, dan passeert hij zijn poot op zijn snuit. Dit geeft aan dat hij zijn ogen wil beschermen tegen te sterke zonnestralen die hem kunnen verblinden en zijn rustmoment kunnen verstoren..

Dit is een positie die zeer wordt gewaardeerd door de meesters van deze kat, omdat de kat de mensheid toont door dit eenvoudige en onschuldige gebaar, een kind waardig.

Uw kat slaapt eenrichtingsverkeer

De eenrichtingspositie is waar de kat slaapt op een gezellig oppervlak, maar erg dun voor zijn grootte. Je vindt het slank aan de achterkant van een meubelstuk, klampt zich vast aan de reling van de trap of zit zelfs bovenop een deur. Het is precies zo opgericht als het zou zijn op een boomtak in de natuur.

Deze positie betekent dat uw kat een plek heeft gevonden die comfortabel genoeg is, maar vooral veilig voor roofdieren. In alle veiligheid kan hij zich dan overgeven aan zijn vlaggenschipactiviteit van de dag: slapen!

De kat slaapt als een contortionist

Kat slaapt op zijn rug

Je hebt je kat al ontmoet in deze even ondenkbare als onbeschrijfelijke houdingen, zelfs tot het punt dat hij vreest voor zijn gezondheid? Wees gerust, er is niets om je zorgen over te maken, zijn wervelkolom is ontworpen voor deze verschillende verdraaiingen. Er zijn verschillende contortionistische posities, maar in alle gevallen is de kat volledig ontspannen, zijn poten zijn volledig gespannen.

Lees ook:   voetkussen hond open

Je begrijpt dan dat deze houding ook een teken is dat de kleine katachtige zich veilig voelt, hij kan zijn gemak nemen en vrij zitten. Hij ontspant dan zijn spieren tot het uiterste tot het punt dat hij soms zelfs schudt.

Een kat slaapt in een gestrekte positie

In deze positie wordt ook het lichaam van de kat volledig vastgehouden en uitgerekt. Hij toont echter meer zelfverlating en zelfvertrouwen omdat hij op zijn rug ligt en zijn hele buik bloot ligt. Hij neemt deze positie aan tijdens zijn periodes van lichte of diepe slaap.

Deze positie neemt de kat graag aan terwijl zijn meester aanwezig is, of wanneer hij in de aanwezigheid is van andere huisdieren die hij goed kent. Het is heel geruststellend voor hem.

De opgekrulde kat

Kattenslaapjes opgerold

In deze veel voorkomende positie krult uw kat om zichzelf heen met de wervelkolom, staart en kop die een lus vormen. Al deze vitale organen worden vervolgens beschermd terwijl hij goed slaapt.

Deze positie kan erop wijzen dat het dier zich op een koude plaats bevindt en probeert warm te blijven. Of dat hij zich niet helemaal zelfverzekerd voelt, maar toch een dutje moet doen. Ofwel ook dat hij rustig wil rusten, en niet gestoord wil worden door de zoveelste streling van jouw kant.

De opgekrulde kat die zijn nek blootlegt

Deze slaaphouding is bijna vergelijkbaar met de vorige, met het verschil dat hier het hoofd van de kat ontspannen naar achteren is en zijn nek en romp onthult. Daarom legt de kat zijn kwetsbaarheid gedeeltelijk bloot, wat een minimum aan vertrouwen en veiligheid veronderstelt.

Geïnstalleerd in deze semi-opgekrulde positie, laat je 4-pootige metgezel zien dat hij gelukkig is en dat hij je vertrouwt. Hij vertelt je over zijn verlangen om een beetje te dutten, maar ook dat hij niet tegen een zachte streling in de nek zou zijn..

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.