▷ Wat is klonterende kattenbakvulling?

Je hebt een schattige kat en hebt hem het toilethuis van zijn dromen gegeven, maar je bent op zoek naar de kattenbak die bij hem past. Het is aanbevolen om klonterende kattenbakvulling te gebruiken voor het maximale comfort van uw kat.

Alleen weet je helemaal niet wat het is. In dit artikel vind je alles wat je moet weten over klonterende kattenbakvulling voor katten, goed of niet goed en vooral wat je moet helpen om duidelijker te zien.

Soorten kattenbakvulling en klonterende kattenbakvulling

Zoals u weet, is kattenbakvulling het materiaal dat in een kattenbak of toilethok rust, zodat de kat zijn behoefte kan doen. Het absorbeert urine, de uitwerpselen en geuren van uw kat, terwijl de kamer schoon blijft. Tot nu toe niets nieuws.

Op de markt vindt u, afhankelijk van het materiaal, 3 hoofdtypen zwerfvuil : mineraal strooisel, groentestrooisel en synthetisch strooisel. Wat je moet begrijpen, is dat ongeacht het type materiaal waaruit het bestaat, een nest klonterend of niet-klonterend kan zijn. Met andere woorden, agglomeratiecapaciteit is een eigenschap die specifiek is voor een nest, ongeacht het materiaal.

Klonterend strooisel is dus een nest gemaakt van een materiaal van minerale oorsprong (silica), plantaardig (hout, maïsloterij, stro, vlas,…) of synthetisch (plastic) dat, in contact met vloeistoffen en dus met de urine van uw kat, min of meer vaste blokken vormt.

We zullen bij wijze van spreken overwegen dat alle nesten min of meer agglomereren, hier is bijvoorbeeld de lijst van nesten die het best gerangschikt zijn door agglomeratievermogen:

  • Strooisel op basis van absorberende kristallen
  • Groentestrooisel
  • Strooisel op basis van klei en zand.
Lees ook:   curver voerton kat

Voordelen van klonterend strooisel

Ten opzichte van conventioneel (niet-klonterend) zwerfvuil heeft klonterend zwerfvuil meerdere voordelen. Inderdaad, het Vergemakkelijkt het onderhoud van de kattenbak van de kat aanzienlijk. Urine (en zelfs vloeibare uitwerpselen) wordt opgevangen in de vorm van stevige ballen die je gewoon (elke dag) met een schop moet verzamelen. Om een goed niveau van strooisel in de bak te houden, kunt u een beetje vervangend strooisel toevoegen.

Klonterend strooisel is dus zuiniger, omdat gaat veel langer mee (over het algemeen duurder in aanschaf, maar op de lange termijn zuiniger). Inderdaad, in tegenstelling tot conventioneel strooisel, hoeft het klonterende nest niet elke week te worden vervangen, maar eerder één keer per maand voor een kat.

Klonterend strooisel is veel minder stoffig dan conventioneel zwerfvuil. Het is daarom meer geschikt voor katten die gevoelig zijn voor stof. Bovendien, omdat het gemakkelijker te onderhouden en veel schoner is, vermindert het het risico op overdracht van parasieten en ziekten tussen uw kat en de bewoners van het huis.

Nadelen van klonterend strooisel

Hoewel het gemakkelijker te onderhouden is dan conventioneel strooisel, vereist klonterend strooisel elke dag ontdaan van urineballen en uitwerpselen, met het risico dat uw kat het niet meer gebruikt. Dit kan een beperking zijn voor degenen die niet elke dag beschikbaar zijn.

Bovendien is het klonterende nest veel meer aanhankelijk, Het kan aan de poten van uw kat kleven als hij binnenkomt is het nat. Resultaat: het kan overal in huis zwerfvuil slepen, om dit probleem te verhelpen kun je kiezen voor een kattenbakmat.

Lees ook:   hills kitten

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.