▷ Wat te doen als een kat gaat sterven?

Leren dat uw huisdier snel zal sterven, is een schok die moeilijk te verdragen is. Maar wanneer de dood onvermijdelijk is, is het noodzakelijk om accepteer het en doe je best om het te helpen in de laatste fase van je leven.

Wanneer een kat sterft, zijn er acties die u kunt ondernemen om zijn laatste dagen te verbeteren en zijn hiernamaals beter te beheren, laten we eens kijken hoe we dit pijnlijke moment kunnen beheren.

Inhoudsopgave

Voordat u begint met stappen met betrekking tot de laatste dagen van uw kleine katachtige, moet u er zeker van zijn dat uw kat sterft. Hoewel katten bekend staan om hun karakter om hun lijden met moeite te tonen, heeft een stervende kat opmerkelijke tekenen voor een kritisch oog.

Lees ook:   senses cat it

Wanneer een kat sterft, is dit merkbaar in zijn veranderende persoonlijkheid en gedrag.. Hij verbergt en vermindert de frequentie van jullie momenten samen, hij verliest zijn hygiënische en eetgewoonten. De gedragsproblemen van een stervende kat worden ook weerspiegeld in zijn abnormale agressiviteit, zijn sterke prikkelbaarheid of zijn bijna altijd depressieve uiterlijk.

Aan de gezondheidskant ziet een kat aan het einde van het leven zijn vitale constanten slinken. De lichaamstemperatuur van de kat daalt tot 37 graden, de ademhalingsfrequentie stijgt (meer dan 30 inhalaties per minuut) en het vermoeide hart werkt langzamer (minder dan 140 slagen per minuut), dus veel symptomen van verschillende maar niet noodzakelijkerwijs dodelijke ziekte.

Liggende kat rust weinig licht

Wat als een kat doodgaat?

Houd er rekening mee datEen diagnose op kan alleen worden vastgesteld door een dierenarts, waarin u uw kat bij de geringste twijfel moet brengen over verslechtering van zijn toestand.

De dierenarts kan u dan vertellen of de ziekte te genezen is of niet, en in 2 gevallen, vertellen wat u moet doen. Als uw kat stervende is, biedt het veto u meestal 2 opties.

  • Of euthanasie, die zeker radicaal is, maar betekenis kan krijgen wanneer uw kat vreselijk lijden doorstaat dat u ook treft.
  • Hij zal je adviseren over enkele praktijken waarmee je het lijden van je kat kunt verlichten, terwijl je wacht op zijn natuurlijke dood.

Als integraal lid van de familie, Je kleine katachtige verdient een mooi einde van het leven. Of je nu hebt gekozen voor euthanasie of natuurlijke dood, om hem te helpen zijn levenseinde te beheren, zul je moeten Meer dan ooit om er je aandacht aan te geven.

Lees ook:   kattenbak mat xxl

In het geval van euthanasie moeten alle gezinsleden goed geïnformeerd zijn over de situatie en de redenen die deze keuze hebben gemotiveerd. Hij kan dan met je meegaan en aanwezig zijn voor de kat en emotioneel verbonden zijn met hem tijdens de medische procedure, en voorbereid zijn op de rest (crematie of begrafenis).

In afwachting van de natuurlijke dood van uw huisdier, gaat de beste zorg om hem te geven door het zeer aandachtige oor dat u hem moet lenen. Je kat zal alle aandacht die je hem geeft, evenals je liefde sterker dan ooit moeten voelen. Help hem om te voeden, te bewegen, zijn toilet te doen, zijn behoeften, enz …

In ieder geval, zelfs als deze paar acties de laatste daad van zijn leven niet zullen veranderen, Deze paar gebaren zijn van onschatbare waarde.

Wat te doen als een kat sterft?

Het is een nog moeilijkere beproeving, maar wel een die jullie als gezin allemaal samen moeten doorstaan.  Na de dood heb je de keuze om uw kat te cremeren of op de klassieke manier thuis of op een dierenbegraafplaats te begraven.

Cremeren kan individueel in een crematorium waarmee u contact heeft gehad, of collectief met andere dode dieren. Er moet echter worden opgemerkt dat individuele verbranding een extra klap heeft. In beide gevallen is de uiteindelijke beslissing aan jou.

Wat de begrafenis betreft, deze kan in uw tuin worden gedaan in overeenstemming met de voorschriften en in het bijzonder artikel 226-2 van het Landbouwwetboek, namelijk:

  • Het lichaam moet minstens 1,30 meter diep worden begraven.
  • Minimaal 35 meter van woningen en waterpunten.
  • Mag niet in een plastic container worden geplaatst.
Lees ook:   furminator paard goedkoop

Om de dood van uw katachtige te beheren, moet u er rekening mee houden dat er ook andere onorthodoxe oplossingen zijn, zoals taxidermie of virtuele begraafplaatsen.

Vergeet de administratieve procedures na de dood van een kat niet

NaAls de dood van uw kat u nog enkele stappen te nemen, voornamelijk Meld de dood van uw huisdier aan het National Domestic Carnivore Identification File als het gechipt of getatoeëerd was, maar ook als je onderschrijft een wederzijdse voor kat, dood verklaard om het contract te beëindigen.

Om het overlijden aan te geven in het nationale identificatiedossier van gedomesticeerde carnivoren, moet u het identificatienummer van uw kat in zijn paspoort of in zijn adoptiedossier meenemen en vervolgens kiezen:

  • Stuur een e-mail (contact@i-cad.fr) met vermelding van de datum van overlijden en het identificatienummer
  • Voer de procedure uit op de site i-cad.fr
  • Voer de procedure uit op de Filapat-applicatie (uitbreiding van de i-cad.fr site)

Voor de beëindiging van het onderlinge verzekeringscontract van uw kat, moet u contact opnemen met de mutualiteit voor informatie en het overlijden aan hen melden. U kunt ook worden gevraagd om een overlijdensakte die u door de dierenarts of i-cad.fr kan worden verstrekt.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.