▷ Welk type nest moet ik kiezen voor een kitten?

Wilt u uw kitten zindelijk maken zonder zijn gezondheid te verpesten? Dan is het verstandig voor je. kies voor een nestje met zo min mogelijk stof, de minste chemische stoffen en dat voor jou makkelijk te onderhouden is. En vooral een nestje dat zindelijkheidstraining bevordert.

Om u te helpen snel het juiste nest voor uw kleine kitten te vinden, presenteert dit artikel alle criteria om te overwegen, evenals de voor- en nadelen van verschillende soorten nest dat geschikt is voor kittens.

Aanbeveling van 2 kattenbakken om te kopen voor een kitten

De kenmerken van de ideale kattenbak voor uw kitten

Om de ideale kattenbak voor uw kleine baby te vinden, moet u vooral rekening houden met criteria zoals stofniveaus, de aanwezigheid van chemische stoffen of niet, onderhoudsgemak en kosten.

Zo min mogelijk stof

Vanwege de kleine longen van uw kitten die nog niet goed ontwikkeld en erg gevoelig zijn, moet u ervoor zorgen dat haar kattenbak zo min mogelijk stof bevat. Anders zou hij allergische reacties, astma en zelfs longinfecties kunnen ontwikkelen. Hiervoor raden wij u aan om mineraal zwerfvuil of zandstrooisel te vermijden.

Geen schadelijke chemicaliën

Om dezelfde redenen als hierboven vermeld, naast de fragiele en gevoelige huid van het kitten, De ideale kattenbak voor een kitten moet vrij zijn van chemicaliën. Kies dus voor zwerfvuil zonder parfums, chemische toevoegingen en andere klonterende stoffen.

Lees ook:   Onthulde geheimen: 8 verbazingwekkende Ragdoll-feiten!

Gemakkelijk te onderhouden en economisch

Natuurlijk moet een goede kattenbak ook gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden voor u zijn, vooral met een hoge snelheid van urineabsorptie en geuren, wat de frequentie van schoonmaken aanzienlijk zal verminderen. Dit type zwerfvuil kan soms duur zijn om te kopen, maar is op de lange termijn erg zuinig.

Dus, mineraal, plantaardig of silica strooisel?

Afhankelijk van het type materiaal vindt u op de markt 3 soorten nest voor uw kitten: mineraal strooisel, groentestrooisel en silicastrooisel.

Mineraal strooisel, hoewel het de goedkoopste van de 3 is, heeft een zeer hoog stofgehalte en een zeer laag vermogen om vloeistoffen en geuren te absorberen. Het is daarom niet aan te raden voor uw kleine kat.

Groentestrooisel heeft een goede absorptiesnelheid van urine en geuren en bevat bijna geen stof of niet-irriterend stof. Bovendien is het het meest natuurlijke nest dat er kan bestaan. Het is daarom een echte aanrader voor uw kitten. Het is echter mogelijk dat pellets aan de poten van uw diertje kleven.

Met het beste absorptievermogen van vloeistoffen en geuren en stofvrij, Silicastrooisel is ongetwijfeld het meest efficiënte op de markt. Het is daarom ook aan te raden voor je kleine haarbal. Ondanks de hoge aankoopprijs vereisen ze een lage reinigingsfrequentie, wat op de lange termijn goedkoper zal zijn.

Klonterend of niet-klonterend strooisel?

Of het nu silica, mineraal of groente is, strooisel kan klonterend of niet-klonterend zijn. Klonterende nesten hebben de kracht om kleine vaste bolletjes te vormen in contact met de urine van uw kitten, zodat u de kattenbak gemakkelijker kunt schoonmaken..

Lees ook:   kattenluik maine coon

Niet-klonterend zwerfvuil heeft deze kracht niet. Over het algemeen hebben klonterende nesten een laag stofniveau, een goed absorptievermogen, maar neutraliseren ze geen geuren, vereisen ze een grotere reinigingsfrequentie en kleven ze veel aan de poten van uw kitten (die overal uit het nest zullen vertrekken).

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.