▷ Welk voer voor mijn kat die last heeft van urinewegproblemen?

Urinewegaandoeningen, voornamelijk bij gecastreerde, sedentaire en te dikke mannelijke katten en zijn te wijten aan de vorming van kristallen of zelfs stenen in de urinewegen van het dier, waardoor de ontsteking wordt veroorzaakt. Ze manifesteren zich door de aanwezigheid van bloed in de urine, moeilijkheden of zelfs een onvermogen om te plassen in de meest ernstige gevallen.

Gelukkig kan een geschikt dieet en een grote consumptie van water voldoende zijn om te voorkomen, maar in het geval van echte wanorde kunnen deze goede praktijken niet voldoende zijn voor een veterinair consult.

Kat met risico op urinewegaandoening met zijn minnares

Voor het goed functioneren van zijn lichaam en dus om een gezonde gezondheid te hebben, moet uw kat voedsel consumeren dat mineralen bevat.

Lees ook:   Top 12 compacte kattenbakken voor kleine appartementen

Na gebruik door het lichaam van de katachtige worden deze mineralen, in oplosbare vorm, via de urine geëvacueerd. Wanneer de pH van de urine echter verandert in zuur of basisch, kristalliseren deze mineralen in de urine en vormen ze vaste stenen.

Zoals u zult hebben begrepen, zal een dieet dat de pH van de urine van de kat aanpast en evenwichtige verhoudingen van mineralen bevat, de vorming van deze stenen voorkomen en daarom het optreden van urinewegaandoeningen bij katten voorkomen.

3 manieren om uw kat te voeden om urinewegproblemen te verminderen

Om de urineproblemen van uw kleine katachtige te voorkomen of te verlichten, moet u hem een gezond en aangepast dieet aanbieden, ongeacht de manier waarop u eet, of het nu brokken, paté of zelfs huishoudelijk voedsel is.

Kat die zijn voedsel opeet

Oplossing 1: Kwaliteitsbrokken

Als uw kat lijdt of al last heeft gehad van urinewegproblemen, moet u hem voeden met premium brokjes, dit advies is ook geldig in preventie. Uw kat voeden met graanvrije brokjes en met de minste hoeveelheid peulvruchten is essentieel om de levensverwachting van uw kat te verlengen, dit soort voedsel is gemakkelijk te vinden, kijk bijvoorbeeld bij Pro Nutrition brokjes.

Let op: Als u kiest voor een droog dieet zoals brokjes, zorg er dan voor dat uw kat te allen tijde water beschikbaar heeft en voldoende drinkt. Inderdaad, regelmatig waterverbruik maakt frequente vulling van de blaas mogelijk, waardoor de concentratie van urine afneemt en de vorming van stenen wordt vermeden.

Oplossing 2: Kattenvoer

Net als brokjes, het premium kattenvoer dat je aan je katachtige met urinewegproblemen moet geven. Vanwege het hoge vochtgehalte (ongeveer 80%), De paté wordt vooral aanbevolen voor katten die weinig drinken.

Lees ook:   5 Mysterieuze Gedragingen: Waarom miauwt en wrijft mijn kat non-stop?

Oplossing 3: Huishoudelijk voedsel of BARF

Tot slot, als uw kat niet van brokjes of paté houdt of als u zo dicht mogelijk bij het dieet van een wilde kat wilt komen, kunt u kiezen voor een zelfgemaakt dieet, met eenvoudige voedingsmiddelen zoals:

  • Kip, vis of rundvlees, voor eiwitinname.
  • Oliën zoals koolzaadolie of dierlijke vetten zoals sweet saint, voor een bijdrage van essentiële vetzuren.
  • Essentiële mineralen, vitaminen en sporenelementen supplementen.

Houd er echter rekening mee dat de hoeveelheden van elk ingrediënt worden bepaald op basis van de toestand van uw kat. Bovendien vereist deze manier van voeden een betere monitoring, dat wil zeggen dat u regelmatiger naar de dierenarts moet gaan voor de pH-controle van de urine van het dier.

Voorzichtig Verwar niet wat goed is voor een mens en wat goed is voor een kat. Groenten en granen zijn belangrijk voor mensen, maar nutteloos of zelfs schadelijk voor katten.

Maak een afspraak met de dierenarts om de ernst van de urinewegaandoeningen van de kat te controleren en beter te handelen!

Als u bij uw kat moeite met urineren, verminderde eetlust, onreinheid in de urine of de aanwezigheid van bloed in zijn urine waarneemt, is het zeer waarschijnlijk dat hij lijdt aan urinewegaandoeningen. Ga in dit geval onmiddellijk naar uw dierenarts die uw kleine katachtige kan onderzoeken, de ernst van de urinewegaandoening kan beoordelen en de meest geschikte behandeling kan voorschrijven.

Nog een laatste ding: zoals u weet, is voorkomen beter dan genezen. Dan Wacht niet tot de eerste tekenen verschijnen om de urinewegproblemen van uw kat te bestrijden. Houd er inderdaad rekening mee dat gesteriliseerde mannelijke katten het meest vatbaar zijn voor urinewegproblemen. En deze kans neemt verder toe als de kat ook sedentair en overgewicht heeft!

Lees ook:   kattenbakzand

3 redenen voor de groei van urinewegaandoeningen bij katten!

De belangrijkste oorzaken van het optreden van urinewegproblemen bij katten zijn een dieet van slechte kwaliteit, onvoldoende waterinname en een sedentaire levensstijl.

Kat met urinewegaandoening

Voedsel van slechte kwaliteit

Zoals eerder vermeld, verandert een dieet dat te rijk is aan bepaalde mineralen en weinig bepaalde voedingsstoffen de pH van de urine van de kat en bevordert het de vorming van urinestenen. Over het algemeen zijn niet alle goedkope brokjes die in supermarkten, dierenwinkels of zelfs dierenartsen worden verkocht, noodzakelijkerwijs aangepast aan het strikte carnivore dieet van de kat.

Inderdaad, deze brokjes zijn over het algemeen erg laag in vlees, zijn rijk aan vetten, zouten en andere mineralen die de vorming van stenen bevorderen.

Alleen premium kroketten en patés zonder granen en met weinig peulvruchten kunt u uw kat een kwaliteitsdieet aanbieden.

Onvoldoende waterbeschikbaarheid

Een kat die niet genoeg water verbruikt, urineert heel weinig en zijn urine is erg geconcentreerd. Het feit dat deze geconcentreerde urine lange tijd stagneert in de blaas van het dier zal de vorming van kristallen en stenen bevorderen. Daarom moet u ervoor zorgen dat uw kat te allen tijde water beschikbaar heeft, zodat zijn blaas constant gevuld is, zijn urine niet erg geconcentreerd is en hij vaak urineert.

Lage fysieke activiteit van appartementskatten

Vanaf het begin geven binnenkatten veel minder uit dan katten die constant naar buiten gaan. Hierdoor is een appartementskat die geen fysieke activiteit uitvoert sterk vatbaar voor overgewicht, overgewicht en obesitas.

Deze overmatige gewichtstoename zal de smalheid van zijn urethra veroorzaken, wat leidt tot moeite met urineren, een verslechterde darmflora en natuurlijk een aanleg voor verschillende ziekten van de kat.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.