▷ Zijn vlooienwerende middelen gevaarlijk voor mijn kat?

Momenteel zijn er talloze ongediertebestrijdingsproducten op de markt om te vechten tegen externe parasieten zoals vlooien, teken en luizen, deze beestjes die het bloed van uw kat zuigen en infecteren. Helaas zijn er ook enkele problemen met betrekking tot het gebruik van deze antivlooien, dus steeds meer meesters maken zich zorgen en vragen zich af over de gevaarlijkheid van deze producten.

Laten we eens kijken waar deze problemen te wijten aan kunnen zijn en of de antiparasitaire middelen die we op onze katten gebruiken echt giftig zijn, evenals enkele alternatieven en praktische tips die u zullen helpen het probleem te omzeilen.

Inhoudsopgave

Wat is er mis met vlooienwerende middelen?

De meeste ongelukken die zich voordoen met kattenvlooien zijn gerelateerd aan het gebruik dat de eigenaren ervan maken. Meestal is het probleem te wijten aan misbruik, zonder kennis van het product en te lang.

Lees ook:   Gemiddelde levensduur huiskat: hoe lang blijft je kat bij je?

Overdoses gegeven door de meesters

Dit is vaak de eerste oorzaak van problemen met vlooienwerende middelen! Inderdaad, zoals je je kunt voorstellen, schaadt overtollige schade! Dus, of ze nu natuurlijk zijn (zoals essentiële oliën), of kunstmatig (zoals chemicaliën die te koop zijn in winkels en supermarkten), Vlooienwerende middelen bij een overdosis kunnen de gezondheid van uw kleine kat gevaarlijk schaden of zelfs doden.

Je zult dus heel erg moeten zijn Waakzaam over doseringen en weten wanneer de behandeling moet stoppen. In geval van bezorgdheid, aarzel dan niet, praat met uw dierenarts.

Zelfmedicatie zonder kennis – Het geval van vlooienwerende middelen voor honden die aan katten worden gegeven

Zowel katten als honden zijn gevoelig voor vlooienaanvallen, maar de behandeling is bij elke soort anders. Veel medicijnen die worden gebruikt om vlooien bij honden te bestrijden bevatten insecticiden zoals permethrin die, hoewel onschadelijk voor de hond, giftig is voor de kat. Permethrin veroorzaakt eigenlijk neurologische aandoeningen zoals tremoren, evenwichtsverlies en epileptische aanvallen bij katten, wat tot de dood kan leiden.

U bent daarom gewaarschuwd: Het is verboden om een antivlo voor honden te gebruiken om uw kat te ontwormen. Dit zijn medische behandelingen die niet zonder kennis moeten worden toegepast, vooral in huizen waar katten en honden samenleven.

Langdurige behandelingen zonder noodzaak

Vlooienwerende middelen zijn behandelingen die gedurende een bepaalde periode moeten worden gebruikt, en opnieuw, wanneer dat nodig is. Het is niet altijd handig om uw kat te behandelen als het niet nodig is. Preventieve behandelingen mogen alleen in bepaalde situaties worden gebruikt, Zie niet overal vlooien als die er niet zijn.

Lees ook:   purizon sterilised

Over het algemeen, zal het behandelen van mijn kat met een anti-vlooienproduct hem in gevaar brengen?

Voordeel 80 anti-vlooien en anti-teken voor katten van Bayer

Voordeel 80 anti-vlooien en anti-teken voor katten van Bayer

Nee, het behandelen van je kleine katachtige met een anti-vlooienproduct zal het niet noodzakelijkerwijs in gevaar brengen. Het gebruik van een goede externe parasiticide om uw huisdier te ontdoen van vlooien, teken en luizen is ongetwijfeld de beste oplossing. Het gevaar ligt alleen in het verkeerd gebruik van het product.

Vlooienproducten voor katten zijn ontworpen en erkend als onschadelijk voor hen, alleen verstrekt als ze op de juiste manier worden gebruikt. U moet daarom altijd de gebruiksaanwijzing volgen.

Het wordt echter ook aanbevolen om blijf op de hoogte om op de hoogte te blijven van eventuele waarschuwingen die worden gegeven door studies die op deze producten zijn uitgevoerd. Het kan op elk moment blijken dat een product na studie uiteindelijk is ontdekt en gerapporteerd als niet zo onschadelijk als dat.

Vlooienbehandeling werkt zoals de meeste behandelingen die er zijn: het kan worden toegediend als een preventieve of curatieve maatregel. U zult merken dat er ook zowel preventieve als curatieve behandelingen zijn.

Preventieve behandelingen

Het is altijd beter om vlooienbesmetting bij katten te voorkomen, want voorkomen is beter dan genezen! Preventieve behandelingen worden meestal gegeven tijdens warme periodes. Ze bestaan in de vorm van sprays om op het lichaam van de feli te spuitenn, pipetten die achter de nek van het dier worden aangebracht, halsbanden om op de nek van de kat door te geven, of in de vorm van tabletten om in te nemen.

Lees ook:   natural nutrition

Curatieve behandelingen

Evenzo bestaan er ook curatieve behandelingen in de vorm van sprays, pipetten, kragen of in de vorm van tabletten, om deze beestjes te elimineren. Ze moeten worden aangebracht vanaf het moment dat u de eerste vlooien in de vacht van uw kat opmerkt. Hun werkingsduur varieert tussen 4 en 6 weken of minder als er geen vlooien worden waargenomen.

Zijn zelfgemaakte of natuurlijke vlooienwerende middelen goede alternatieven?

Als u een zelfgemaakte natuurlijke antivlo of een natuurlijk antivloproduct in apotheken gebruikt, is het moeilijk om het gevaar voor de gezondheid van uw 4-poots vriend uit te sluiten. Inderdaad, die zegt dat natuurlijk niet noodzakelijkerwijs onschadelijk of niet-toxisch betekent : Er is altijd ten minste één risico gerelateerd aan de manier waarop u het product gebruikt, of gerelateerd aan het type product.

Bijvoorbeeld

  • Etherische oliën die in hoge doses worden gebruikt, kunnen een kat doden
  • Diatomeeënaarde wordt niet aanbevolen voor dieren met ademhalingsstoornissen, omdat het hun pathologie kan verergeren
  • Margosa of neem extracten (verboden in de landbouw) zijn potentieel kankerverwekkend en schadelijk

Zelfgemaakte producten zijn dus niet zonder risico’s. Daarom wordt het sterk afgeraden om er meerdere te mengen om uw kat te behandelen, omdat Speel geen tovenaarsleerling met het leven van uw huisdier.

Bovendien zijn deze zelfgemaakte producten niet 100% effectief, noch zo snel als specifieke producten om vlooieninvasies en andere externe parasieten te behandelen. Inderdaad, ze stoten alleen vlooien af zonder ze volledig te doden, met het risico dat ze je huis besmetten en je huis tegen vlooien moeten behandelen.

Aan de andere kant bevatten geschikte vlooienproducten stoffen die parasieten steriliseren (en daarom hun verspreiding door het hele huis en op het lichaam van uw kat blokkeren) en ze ook neutraliseren.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.