▷ Waarom uw appartementskat vaccineren?

Het is duidelijk dat een appartementskat, die de buitenkant slechts uitzonderlijk ziet, wordt veel minder blootgesteld aan parasieten en pathogene bacteriën dan een buitenkat. Dit betekent echter niet dat uw binnenkat 100% beschermd is door het simpele feit dat hij niet naar buiten gaat: hij kan heel goed ernstige en levensbedreigende ziekten oplopen, gewoon door uw schoenen of kleding of insecten.

In het volgende artikel worden alle goede redenen gepresenteerd om je huisbal te vaccineren.

Een appartementskat kan veel ernstige ziekten oplopen!

Je appartementskat gaat nooit naar buiten, maar jij wel! Dus zelfs als uw huis is gesteriliseerd, door het simpele feit dat u naar buiten gaat, is het mogelijk dat u (via uw schoenen of kleding) een hele reeks bacteriën en parasieten mee naar huis neemt die ernstige ziekten voor katten kunnen veroorzaken.

Het is ook mogelijk dat uw kat een ziekte oploopt terwijl hij in de buurt van een ziek dier tijdens bezoeken aan de dierenarts, een vogel op de rand van het raamof een insectenbeet.

De belangrijkste ziekten waartegen u sterk wordt aanbevolen om uw haarbal te vaccineren, zijn tyfus, coryza en in sommige gevallen hondsdolheid.

Tyfus

Het tyfusvirus dat de bijzonderheid heeft zeer resistent te zijn in de buitenomgeving, kan zich heel goed hechten aan je schoenen en kleding, om uiteindelijk kitty te infecteren.

Lees ook:   ▷ De Siamees: Karakter, opleiding, gezondheid, prijs

Coryza

Hoewel het buiten een organisme zeer weinig resistente ziektekiemen heeft (en dus niet via mensen overdraagbaar is op katten), heeft coryza de bijzonderheid dat het zeer besmettelijk is. Het is voldoende voor een draagkat om te niezen in de wachtkamer van de dierenkliniek, bijvoorbeeld om uw kleine katachtige te infecteren.

Hondsdolheid

Naast het feit dat het zeer besmettelijk is voor katten, heeft hondsdolheid de bijzonderheid dat het ook Overdraagbaar op mensen, wat het erg gevaarlijk maakt. Dit is waarom Als u vaak wordt opgeroepen om het Franse grondgebied met uw kat te verlaten, vereisen de voorschriften dat de kat eerder tegen deze ziekte wordt gevaccineerd.

Het vaccin is de enige manier om uw kat effectief te beschermen tegen deze ziekten

Injectie van de pathogene microbe (van een bepaalde ziekte) dood of verzwakt, het vaccin heeft tot doel het immuunsysteem van de kat te stimuleren om het in staat te stellen de ziekte effectief te bestrijden. Dit is de beste manier om ernstige, zeer besmettelijke en potentieel dodelijke ziekten zoals tyfus, coryza en hondsdolheid te beschermen en te voorkomen, en nog meer voor katten met toegang tot het buitenleven.

Wanneer moet je beginnen met het vaccineren van je appartementskat?

U moet uw kat vaccineren Zo snel mogelijk, vanaf het moment dat hij begint te spenen en dus niet langer profiteert van de antilichamen van zijn moedermelk. Dus tegen tyfus en coryza is het rond de leeftijd van 8 weken dat je je diertje moet vaccineren. U moet echter wachten tot hij minstens 12 weken oud is voordat hij kan worden ingeënt tegen hondsdolheid.

Lees ook:   die kip is iets van plan

Vergeet de vaccinboosters niet!

Merk op dat het allereerste vaccin alleen niet genoeg is. Na de primaire vaccinatie moet u uw kat 3 tot 5 weken later terugbrengen naar de dierenarts voor een eerste boostervaccin. Daarna worden alle andere boostershots slechts één keer per jaar gedaan.

Om verder te gaan over kattenvaccinatie

Het kan zijn dat andere vragen over kattenpreventiezorg u storen, lees verder met deze artikelen over de gezondheid van uw huisdier.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.