3 redenen voor Cat Round Eyes

Verwijde pupillen beschrijven een vorm waarin de ogen van een kat rondom en zichtbaar groter lijken dan normaal.

Heb je deze specifieke vorm opgemerkt in de ogen van je kleine katachtige en wil je weten waarom?

Hier is 3 verklaringen die u zullen helpen beter te begrijpen waarom uw kat verwijde pupillen en ronde ogen heeft. Wat betreft smalle vormen of verschillende maten, vind in ons artikel de betekenissen van de pupillen van de kat.

Het is donker en wil beter zien

Zoals veel dieren hebben katten de bijzonderheid dat ze pupillen hebben waarvan de vorm onderhevig is aan variaties in omgevingslicht. Inderdaad, afhankelijk van de intensiteit van het licht dat aanwezig is in de ruimte waar ze zich bevinden, kan de pupil van hun ogen samentrekken (smalle verticale vorm) of uitzetten (ronde vorm) om het zicht te optimaliseren.

De pupillen van uw kat hebben meestal verwijde pupillen wanneer ze zich in een relatief donkere of slecht verlichte ruimte bevinden. Het doel van verwijding hier is om meer licht in het netvlies te brengen, zodat je metgezel beter kan zien. Dit fenomeen van accommodatie is meestal merkbaar bij het vallen van de avond wanneer het licht lager is. Dus als je kleine katachtige ronde ogen heeft, komt dat waarschijnlijk omdat het donker is en deze pupilvorm hem helpt beter te zien.

Dat gezegd hebbende, als uw kat verwijde pupillen heeft terwijl hij zich in ideale lichtomstandigheden bevindt, kan de verklaring voor zijn ronde ogen elders liggen.

Lees ook:   krabpaal laguna

Sneeuwschoen Kat

Het duidt op zijn emoties

Merk op dat Variaties in pupillen bij katten kunnen ook verband houden met hun stemming of emotionele toestand., dit is een van de manieren om te begrijpen wat hij je vertelt. De ronde ogen van je haarbal kunnen dus, afhankelijk van het geval, aangeven dat hij zich in een staat van opwinding bevindt, zijn tevredenheid toont, angst voelt of zijn woede laat zien.

Opwinding

Ronde ogen kunnen synoniem zijn met opwinding bij uw kat. Dit merk je vooral tijdens gamegames, wanneer je kleine katachtige allemaal onrustig of hyperactief is. Hier zal de verwijding min of meer uitgesproken zijn, afhankelijk van het niveau van opwinding, de pupillen kunnen een rondere vorm of een elliptische vorm aannemen.

Merk echter op dat de opwinding die door je metgezel wordt getoond niet noodzakelijkerwijs wordt gestimuleerd door het spel of de activiteit, noch duidt het altijd op iets positiefs. In sommige gevallen kan het voortkomen uit de angst of stress die uw kat voelt.

La Tevredenheid

De verwijde pupillen hier zullen synoniem zijn met gelukzaligheid. Je kat zal ronde ogen hebben omdat hij zich gelukkig, ontspannen of tevreden voelt. Je zult het beter merken tijdens bijvoorbeeld momenten van knuffelen of strelen. En vaker tijdens de maaltijd, wanneer je zijn kom hebt gevuld met voedsel waar hij van houdt.

Angst

De ronde ogen van je kleine metgezel kunnen ook angst vertalen of de schrik die hij voelt. Dit gevoel van angst zal des te duidelijker zijn als je ziet dat hij zijn oren achterover heeft liggen. Deze vorm van pupillen zal bijvoorbeeld verschijnen na een hard geluid, de aanwezigheid van een soortgenoot of een ander bedreigend dier in de buurt.

Lees ook:   Tabby Cat Groei: Wat kun je verwachten?

Agressiviteit

Verwijde pupillen zullen agressie uiten Zeker als je kat een prooi observeert waarop hij zich gaat werpen. Het zal hetzelfde zijn wanneer hij zich bedreigd en defensief voelt of zich voorbereidt op een reactie.

Schotse Vouw raskat

Hij is ziek, er is een probleem

Eindelijk De verwijde vorm van de pupillen van uw kleine katachtige is in sommige gevallen gerelateerd aan een gezondheidsprobleem. Merk op dat pupilverwijding Een vrij gedetailleerd en relatief kort fenomeen. In gewone situaties, moeten de pupillen van uw kat terugkeren naar hun normale grootte zodra de optimale lichtomstandigheden zijn hersteld of de emotionele toestand vervaagt.

Ronde, permanent verwijde pupillen moeten u waarschuwen over het feit dat je waarschijnlijk ziek bent. Permanente verwijding van de pupillen kan inderdaad een van de bekende manifestaties zijn van bepaalde aandoeningen zoals Key-Gaskell, een chronische ziekte, hypertensie, nierfalen, kanker, zelfs intoxicatie of vergiftiging.

Ze kunnen ook worden gekoppeld aan andere ernstige oogziekten zoals glaucoom, uveïtis, kattenleukemie en vele anderen. In ieder geval, Als u merkt dat uw kat de hele tijd ronde, verwijde ogen heeft, is een bezoek aan de dierenarts een must. om zijn gezondheidstoestand te controleren en, indien nodig, snel te handelen als hij ziek is.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.