5 dingen om te weten over deze majestief uitziende kat

Vanwege zijn fysieke kenmerken is de Britse korthaar een kat die eruitziet als een echt knuffeldier. Heilige favoriete kat van Britse families, het heeft een profiel en een karakter dat compatibel is met bijna iedereen, wat de grote bekendheid lijkt te rechtvaardigen die buiten zijn land van herkomst wordt erkend. Hieronder staan 5 dingen die je moet weten over de Britse korthaar.

Een 100% Brits kattenras

Hoofd Britse korthaar

De Britse korthaar is het eerste kattenras afkomstig uit Groot-Brittannië. Een legende gaat dat het de afstammeling is van de oude Egyptische katten die naar Griekenland en Portugal werden geëxporteerd en waarvan de uitbreiding leidde tot Schots land. Wat interessant is om op te merken, is dat de Britse korthaar eigenlijk het product is van een zorgvuldige selectie van de mooiste lokale katten in Engeland, uitgevoerd onder impuls van Harrison Weir, kort voor de 1tijdperk Kattententoonstelling van het Crystal Palace van 1871 in Londen.

Een majestueus uitziende kat

Britse korthaar gezwollen

De Britse korthaar heeft een majestueuze aanwezigheid die het te danken heeft aan zijn imposante grootte, maar vooral aan zijn korte en zeer dichte vacht, met een wollige textuur. Het geeft het ook een air van levend pluche. Een indruk geaccentueerd door zijn afgeronde lichaam, zijn korte dikke staart, zijn hoofd en zijn grote ronde ogen.

Lees ook:   Katten en komkommers: een veilige mix?

Een chat die compatibel is met de meeste masterprofielen

Brits korthaar op het bed

De Britse korthaar kan bogen op een ras dat compatibel is met vrijwel iedereen, van neofieten tot echte kattenliefhebbers. Hij geniet van een leven van binnen en van buiten. Het is daarom geschikt voor mensen die op het platteland wonen, in een goed ingericht huis of appartement.

Het staat bekend als een van de meest aanhankelijke en sociale huiskatten die er is, waardoor het gemakkelijk zijn plaats kan vinden in een gezinsomgeving, in het gezelschap van kinderen of andere dieren.

Bovendien heeft het een uitgebalanceerd temperament tussen rust, discretie en spelletjes, om mensen met een behoefte aan rust aan te passen. Ten slotte tolereert hij eenzaamheid een beetje, wat hem helpt zich aan te passen aan min of meer drukke mensen.

Een katachtige die weinig zorg nodig heeft

Brits Korthaar grijs front

De Britse korthaar heeft geen uitgebreide zorg nodig. Een basisonderhoud is meer dan voldoende. Hoewel het erg dicht en dik is, blijft de korte vacht eenvoudig te verzorgen. Inderdaad, wekelijks borstelen zal je in staat stellen om zijn glans en gezondheid te behouden (het moet echter regelmatiger zijn tijdens de rui).

Evenzo zorgt u voor de verzorging van zijn oren, zijn mondgezondheid en zijn uitgebalanceerde dieet, naast preventieve gezondheidsmaatregelen zoals vaccinatie en ontworming, zodat hij goed beschermd is.

Een kat die net zo populair is in Frankrijk als in zijn terroir van oorsprong

Kitten Brits Korthaar

De Britse korthaar is sinds 2001 gekroond tot favoriete kat van Britse huishoudens. In Frankrijk is zijn bekendheid zeker niet opgewassen tegen de prestigieuze Maine Coon, maar het staat nog steeds prominent in de top 5 favoriete kattenrassen van de Fransen.

Lees ook:   Ultieme gids voor het voeden van jouw kat

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.