Beste antiparasitaire stof tegen vlooien en teken bij katten – Effectieve vlooienwerende middelen


Vlooien en teken zijn parasieten die zich voeden met het bloed van de kat en in staat zijn om verschillende bacteriën en parasieten over te dragen, verantwoordelijk voor vele ziekten. Vlooien- en tekenplagen zijn daarom een probleem om niet lichtvaardig mee om te gaan!

Voor u en voor uw kat …

Gelukkig Er zijn veel antiparasitaire oplossingen voor katten op de markt, sommige voor curatief gebruik, andere voor preventief gebruik, en weer anderen combineren beide acties. Echter, te midden van de overvloed van dit aanbod, Het vinden van de beste behandeling kan problematisch zijn.

Om u te helpen de ideale ongediertebestrijdingsbehandeling voor uw kleine katachtige te vinden, presenteert dit artikel alles wat u moet weten over dit soort producten, evenals een selectie van de beste parasitaire middelen op de markt.

Inhoudsopgave

Waarom een antiparasitair middel voor uw kat gebruiken tegen vlooien, teken etc…?

Krabbende katHoewel het doen van een volledige verzorging van uw kat u in staat zal stellen om alle vlooien die aan zijn lichaam zijn bevestigd te verwijderen, Deze oplossing zal het niet beschermen tegen een toekomstige invasie van parasieten en tegen de resterende eieren .

Lees ook:   Citroensap effectief tegen vlooien bij katten? Vet Approved FAQs!

Een antiparasitaire behandeling, naast het doden van 100% van de bestaande parasieten, voorkomt een toekomstige invasie en verspreiding van deze parasieten door ze te steriliseren (voorkomen dat ze eieren leggen en zich vermenigvuldigen). Dit is waarom Een goed antiparasitair middel is de ideale oplossing om vlooien en teken van katten effectief te bestrijden.

U vindt verschillende soorten parasitaire middelen op de markt: pipetten, kragen, sprays, shampoos en tabletten. Helaas zijn ze niet allemaal geschikt voor alle katten en situaties.

Dus, om het ideale antiparasitaire middel voor uw kleine katachtige te vinden, moet u rekening houden met de levensstijl van de kat (binnen of buiten), de aard van zijn vacht (kort of lang), evenals het risico op besmetting (omgeving niet erg dicht met vlooien of omgeving die bevorderlijk is voor hun proliferatie).

Antiparasitaire pipetten

Nog steeds aangeduid als spot-on pipetten, zijn antiparasitaire pipetten producten die worden gebruikt om katten te behandelen tegen teken, vlooien. Hun gebruik is relatief eenvoudig en hun werking varieert van 1 tot 3 maanden, afhankelijk van de formule van het laboratorium dat het produceert. Het wordt aangebracht achter de nek van de kat, een gebied dat niet toegankelijk is voor de kat wanneer het likt, waardoor elk risico op intoxicatie wordt voorkomen.

Toediening van een antivlo- en tekenpipet op de kat

Frontline combo antiparasitaire kat Kopen in apotheken

Frontline Combo kat anti-vlooien en teken

Verkrijgbaar in een verpakking van 6 pipetten, frontline cobo kat is effectief tegen vlooien, teken en kattenluizen. Inderdaad, dit product doodt vlooien die binnen 24 uur op de kat zijn gefixeerd. Bovendien, dankzij de formule verrijkt met de IGR (Insectengroeiregulator), het vermindert het leggen van vlooien aanzienlijk, evenals de vorming van larven en voorkomt de vorming van cocons. Dit antiparasitaire middel stopt daarom de besmetting van uw huis door vlooieneieren en larven, waardoor permanente herbesmetting van uw haarbal wordt voorkomen. De Frontline-combo doodt ook, binnen 48 uur, meer dan 90% van de teken die aan het dier zijn bevestigd, evenals alle luizen.

Informatie en tips voor Frontline Combo

Voorzorgsmaatregelen voor gebruik

Merk op dat dit product wordt gebruikt bij katten vanaf de leeftijd van 8 weken of met een gewicht van meer dan 1 kg. Rekening houdend met de duur van de actie, wordt aanbevolen dat u Frontline combo elke maand gebruikt om vlooien te bestrijden en elke 2 weken om teken te elimineren.

Voordeel 40 antiBayer vlooien- en tekenafweermiddel voor katten Kopen in apotheken

Voordeel 40 voor katten 1 tot 4 kg van Bayer Veterinary

Dankzij de werkzame stof imidacloprid kan dit product, speciaal ontworpen voor katten met een gewicht van 1 tot 4 kg, elke nieuwe besmetting van uw kleine katachtige door vlooien voorkomen, behandelen en voorkomen. Zoals alle antiparasitaire pipetten, wordt het aangebracht op de achterkant van de nek van de kat, direct op de huid. Zodra het haar van de nek is gespreid, hoeft u alleen maar de volledige 0,4 ml van de fles op de huid van de kat te gieten. De werking ervan is aanhoudend en duurt 3 tot 4 weken.

Lees ook:   ▷ Review Cat it Senses 2.0 WaterFontein Bloem voor Kat

Informatie en tips voor Advantage 80 en 40

Voordeel 80 anti-vlooien en anti-teken voor katten van Bayer Kopen in apotheken

Voordeel 80 voor katten van 4 kg en meer van Bayer Dierenarts

Net als de Advantage 40 is Bayer Veterinarian’s Advantage 80 een product met het formaat dat geschikt is voor de grootste katten die er zijn, met een gewicht van meer dan 4 kg. Het heeft een drievoudige werking: het elimineert niet alleen alle vlooien die op uw kat zijn geïnstalleerd, maar het speelt ook een rol van afweermiddel en voorkomt elke herinfestatie. In 3Þ In plaats daarvan kan de Advantage 80 ook worden gebruikt als een allergische dermatitisbehandeling voor uw kleine katachtige. Bovendien verspreidt imidacloprid, het actieve ingrediënt, zich alleen op de huid en zonder de bloedbaan te infiltreren, waardoor dit product zonder bijwerkingen is.

Vooral aanbevolen voor grote katten die gewend zijn om uit te gaan en schouders te wrijven met andere dieren, dit product is 4 weken effectief.

Informatie en tips voor Advantage 80 en 40

Antiparasitaire kragen

Dit zijn kettingen gedrenkt in actieve producten met verlengde afgifte, die om de nek van je haarbal passen, als een klassieke kraag. Ze zijn effectief tegen vlooien en teken en hun actie duurt tussen de 2, 7 en 8 maanden.

Ondanks zijn langdurige actie, Het gebruik van de antiparasitaire kraag wordt vooral aanbevolen voor preventief gebruik, om de kat te beschermen die leeft in een omgeving met weinig of geen parasietbesmetting. Het gebruik ervan in een sterk vervuilde omgeving is zeer ineffectief.

Seresto halsband antiparasitaire kat Kopen in apotheken

Seresto vlooien- en tekenhalsband voor katten

Gemaakt van een gepatenteerde polymeermatrix met zeer effectieve actieve ingrediënten zoals imidacloprid en flumethrin, is de Seresto-kraag bijzonder effectief tegen vlooien en teken. Inderdaad, zodra de halsband op de nek van uw kleine katachtige is geïnstalleerd, worden kleine hoeveelheden van deze actieve ingrediënten voortdurend verspreid op de huid van de kat, die ze absorberen. Imidacloprid beschermt uw kat gedurende 7 tot 8 maanden tegen volwassen larven en vlooien, terwijl flumethrin teken gedurende 8 maanden afstoot en elimineert.

Informatie en advies voor de Seresto Bayer ketting

Let op voor gebruik met deze anti-vlooien- en tekenkraag

Deze halsband van 38 cm is bedoeld voor gebruik bij katten ouder dan 10 weken en kan gemakkelijk om elke kattenhals worden bevestigd. Het heeft inderdaad een vooraf vastgesteld aanpassingssysteem om de grootte van de kraag aan te passen aan de grootte van uw kleine beest. Het heeft ook een beveiligingssysteem waardoor het kan breken wanneer de kat vastzit of het risico loopt te stikken, bijvoorbeeld wanneer het aan een boom hangt.

Clement Thekan halsband antiparasitaire kat Kopen in apotheken

Natuurlijke insectenwerende halsband – Kat, van Clément-Thekan laboratoria

Deze kraag heeft de bijzonderheid dat hij insecticidevrij is en alleen actieve ingrediënten van 100% natuurlijke oorsprong bevat. Het beschermt uw kat effectief tegen de belangrijkste externe parasieten van de kat, waaronder vlooien, teken, muggen, chiggers, zandvliegen en vele anderen. Met een lengte van 60 cm is deze waterbestendige halsband, zonder PVC of ftalaten, bedoeld voor gebruik bij katten ouder dan 4 maanden. Het heeft een werkingsduur van 4 maanden en het wordt aanbevolen dat u het elke 2 maanden vervangt als uw kat vaak zwemt, of in geval van een sterke parasitaire invasie.

Antiparasitaire sprays

Met een werkingsduur van ongeveer 1 maand, De sprays zijn heel eenvoudig en zeers snel te gebruiken. Ze zijn daarom erg handig in geval van invasie van vlooien of teken. Het enige wat u hoeft te doen is pUlverize het product over het hele lichaam van uw kat, en afhankelijk van het merk, 2 tot 6 sprays per kilo. Houd er echter rekening mee dat sommige katten het geluid van de spray niet waarderen, evenals de geur van het product, en bang, overstuur of zelfs weg kunnen rennen terwijl u de parasiticide aanbrengt.

Frontline sterilisatievlo en teek voor katten Kopen in apotheken

Frontline Spray – 500 ml

Frontline spray verwijdert parasieten uit het lichaam van uw kat en beschermt het tegen invasie. Inderdaad, dankzij het fipronil dat het bevat, het actieve ingrediënt, doodt het alle vlooien in het lichaam van uw kleine kat binnen 24 uur. Het elimineert ook 90% van de teken, evenals alle luizen binnen 48 uur. Dit product heeft een werkingsduur van 40 dagen om vlooien te bestrijden en 2 weken om teken te bestrijden.

Informatie en tips voor Frontline Spray Chat

Voorzorgsmaatregelen voor gebruik met deze ongediertebestrijdingspray

Om Frontline spray goed te gebruiken, tel je 2 sprays per kilogram en 4 sprays per kilogram als je kat langharig is. Houd er rekening mee dat u minstens 2 dagen moet wachten na het aanbrengen van de spray om na te denken over het baden van uw kleine dier.

Fipokil van Clement Thekan vlo en teek voor katten Kopen in apotheken

Fiprokil Spray – 500ml, van Clément-Thekan laboratoria

Deze spray is geïndiceerd om vlooien- of tekenbesmettingen te beheersen of te voorkomen. Afhankelijk van de context en de mate van besmetting van de omgeving van uw kat, heeft Fiprokil spray een aanhoudende werking van 6 weken tegen vlooien en 4 weken tegen teken.

Voorzorgsmaatregelen voor gebruik met deze ongediertebestrijdingspray

Om het goed te gebruiken, hoeft u alleen maar het product op de hele vacht van uw haarbal te spuiten, op een afstand van ongeveer 10 tot 20 cm, in de tegenovergestelde richting van de haargroei. Voor deze injectieflacon van 500 ml is de aanbevolen gebruiksdosis 1 tot 2 sprays per kilogram van het dier, of 3 tot 6 ml product.

Voor een optimale effectiviteit van deze parasiticide, vermijd het baden of wassen van uw kat in de 2 dagen voor of na de behandeling.

Tickpuss van Biocanina vlo en teek voor katten Kopen in apotheken

TickPuss 2,5 mg Honden en Katten Vlooien / Teken Spray – 250 ml

Dit product is speciaal ontworpen voor de behandeling van plagen van het lichaam van uw kat door vlooien (Ctenocephalides spp) en teken (Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus). De insecticide werking tegen vlooien kan tot 6 weken aanhouden. Bovendien is TickPuss-spray ook geïndiceerd bij de behandeling van dermatitis door overgevoeligheid voor vlooienbeten.

Voorzorgsmaatregelen voor gebruik met deze ongediertebestrijdingspray

Om het te gebruiken, hoeft u het product alleen maar ongeveer 10 – 20 cm op het hele lichaam van uw kleine katachtige te spuiten. Natuurlijk moet spuiten in de tegenovergestelde richting van haargroei worden gedaan. De aanbevolen dosis is 3 tot 6 ml per kilogram van het dier, wat ongeveer 2 tot 4 sprays is (wetende dat het pistool van het 250 ml-formaat ongeveer 1,5 ml per spray verdrijft).

Antiparasitaire poeders of shampoos

Tegenwoordig Poeders zijn bijna van de markt verdwenen en worden heel weinig gebruikt.. Met een contactactief ingrediënt dat ervoor zorgt dat parasieten stuiptrekken en van de huid van de kat vallen, worden poeders 2 tot 3 keer per week gebruikt om plagen effectief te bestrijden.

Antiparasitaire shampoos worden gebruikt om alle vlooien op het lichaam van de kat in één keer te doden., het is een kattenshampoo die een insecticide bevat. Ze hebben echter geen restwerking en beschermen daarom niet tegen herbesmettingen.

TMT Poeder Tetramethrins Clement Thekan vlo en teek voor katten Kopen in apotheken

TMT Tetramethrin Poeder – 150g

TMT Tetramethrin Powder – 150g van Clément-Thekan laboratoria is een behandeling toe te passen op dee lichaam van uw kat, om het te ontdoen van vlooien, teken en luizen. Het actieve ingrediënt, Tetramethrin, is een contactinsecticide dat behoort tot de groep pyrethrinen, dat een snelle krampachtige werking heeft op parasieten.

Let op voor gebruik met dit antiparasitaire poeder

Aan de gebruikskant moet u het over het hele lichaam van uw kat aanbrengen (de ogen en snuit vermijden), licht wrijven om het product te penetreren. Nadat je het product ongeveer 10 minuten hebt laten zitten, borstel je de vacht van je haarbal om overtollig poeder te verwijderen. In geval van besmetting moet de behandeling 2 tot 3 keer per week worden herhaald. En als preventieve maatregel kan het poeder eenmaal per week worden aangebracht.

Biocanina vlooien- en tekenpoeder voor katten Kopen in apotheken

Antiparasitaire Poeder Kat – 150 g, van Biocanina

Het is een antiparasitair poeder met Tetramethrin (een molecuul van de pyrethroïdenfamilie), speciaal ontworpen om katten te ontdoen van vlooien, teken en luizen. Inderdaad, in contact met parasieten blokkeert dit poeder de overdracht van zenuwimpulsen, waardoor de stuiptrekking van insecten ontstaat en ze van de kat vallen. Voor een optimale effectiviteit van het product, moet u het poeder aanbrengen met inachtneming van de dosis van 1 gram poeder per kilogram van de kat.

Biocanina vlooien- en tekenshampoo voor katten Kopen in apotheken

Leave-in schuimshampoo voor honden en katten – 150 ml, van Biocanina

Zonder pesticiden of chemische insecticiden is deze shampoo ontwikkeld door Biocanina om larven en volwassen vormen van vlooien uit het lichaam van uw kleine katachtige te verwijderen. Dankzij dimethicone, het actieve ingrediënt, immobiliseert deze shampoo in contact met parasieten ze en laat ze van het dier vallen.

Gebruik van antiparasitaire shampoo

Aan de gebruikszijde, na het schudden van de fles, brengt u het product met de hand aan op het hele lichaam van uw kat en wacht u vervolgens 2 uur tot het product werkt. Borstel na deze wachttijd de vacht van uw kat. Ja, je zult begrijpen, met deze speciale shampoo van Biocanina is spoelen niet nodig!

Antiparasitaire tabletten

Antiparasitaire tabletten voor katten zijn uitsluitend bedoeld om vlooien te elimineren, binnen een paar uur na inname. Bovendien hebben sommige modellen een restwerking, dat wil zeggen dat ze het dier ook beschermen tegen eventuele herinfestatie, en dit voor een periode van maximaal 1 maand. De dosering is heel eenvoudig: 1 tablet toe te dienen, bij voorkeur tijdens de maaltijd.

Wees voorzichtig, vlooientabletten zijn geen ontwormers, ze werken niet tegen wormen en andere parasieten interne katten. Ga in dit geval voor een geschikte kattenontwormer.

De tablet heeft meerdere voordelen ten opzichte van andere antivlooienproducten, met name door u te sparen voor de meerdere beperkingen met betrekking tot het gebruik (over het hele lichaam aanbrengen, het dier niet wassen, …). Antiparasitaire tabletten hebben echter ook enkele nadelen: het kan moeilijk zijn om de kat de tablet te laten slikken en sommige bijwerkingen (maar tijdelijk) kunnen door de kat worden gevoeld, zoals milde spijsverteringsstoornissen en soms in vorm vallen.

Capstar tablet - anti-vlooien kleine hond en kat Kopen in apotheken

Capstar 11,4 mg – anti-vlooien kleine hond en kat – 6 tabletten

Deze tablet is geïndiceerd om alle vlooien die op uw kat zijn geïnstalleerd te verwijderen. Inderdaad, met de werking van het actieve ingrediënt (Nitenpyram) heeft de Capstar 11,4 mg tablet een zichtbaar effect op vlooien 15 tot 30 minuten na inname. 6 uur tijd is voldoende om meer dan 95% van de vlooien te verwijderen, en in alle gevallen worden alle vlooien, zonder uitzondering, binnen 24 uur na toediening van het product geëlimineerd.

Merk op dat dit product niet geschikt is voor katten jonger dan 4 weken of met een gewicht van minder dan een kilogram. Bovendien duurt de werking slechts 24 uur en beschermt het niet tegen een mogelijke herinfestatie: daarom kan het alleen als curatief en niet preventief worden gebruikt.

De mening van de dierenarts over vlooien van katten

In het midden van deze oneindigheid van ongediertebestrijdingsproducten voor katten die worden aangeboden, kiest u de juiste bescherming voor uw kleine katachtige n ’n ‘is geen sinecure. Maar geen paniek! Om jezelf te vinden, hoef je alleen maar rekening te houden met de volgende 3 hoofdcriteria : de effectiviteit van het product, de samenstelling en de prijs.

Efficiëntie

Het is een feit, iedereen is op zoek naar een product dat zowel effectief, gemakkelijk te gebruiken en met zo min mogelijk beperkingen is. En dit is precies het geval van antiparasitaire tabletten die, afgezien van lichte bijwerkingen en voorbijgaande, bijna geen beperkingen hebben en 100% van de vlooien op het dier elimineren.

Compositie

In ieder geval, ongeacht het product waarvoor u hebt gekozen, verdient het de voorkeur dat het zo natuurlijk mogelijk is (bij voorkeur biologisch), om mogelijke bijwerkingen en effecten op de gezondheid van uw kleine katachtige te beperken.

Prijs

Ten slotte is de prijs een van de criteria die helemaal niet mogen worden verwaarloosd. Het is niet altijd het duurste product dat het meest effectief of gezond is. Dus kies bij het kiezen van een ongediertebestrijding voor kitty voor degene die de beste prijs-kwaliteitverhouding heeft. Aan de andere kant, als uw kat wordt gedekt door de ziektekostenverzekering voor katten, zal de prijs een secundair criterium voor u zijn voor zover de onderlinge het medicijn kan dekken.

Kunnen vlooien of teken ziekten overbrengen op katten?

Vaak dragers van bacteriën en parasieten, Vlooien kunnen ziekten overbrengen op katten, naast het feit dat het de oorzaak is van gewelddadige allergische reacties.

Een vlo die bijvoorbeeld een bepaalde bacterie (gram – Mycoplasma haemofelis of Mycoplasma haemominutum) draagt, kan een bloedziekte (feline hemobartonellose) overbrengen op je haarbal door erop te bijten.

Vlooien kunnen ook lintworm overbrengen op uw kat, een spijsverteringsparasiet die ook op mensen kan worden overgedragen. Maar het meest voorkomende gezondheidsprobleem bij katten en gerelateerd aan vlooienbeten blijft de allergische reactie die, slechts met een enkele beet, kan worden gecompliceerd tot Flea Hypersensitivity Dermatitis (DHPP).

Wat zijn de gevaren van vlooien en teken die katten voor mensen kunnen brengen?

Door een kat te bijten, zal een vlo die een parasiet zoals de lintworm draagt, deze overbrengen op de kat. Omdat lintworm ook in een menselijk organisme kan leven, De kat kan op zijn beurt zijn baas besmetten, bijvoorbeeld wanneer hij de kattenbak zal onderhouden en zal zijn handen niet goed wassen. Het is daarom noodzakelijk om uw met vlooien besmette kat preventief te ontwormen als hij naar buiten gaat.

Wanneer ontworm je je kat met een externe ontwormer?

De beste manier om uw kat te beschermen is tegen hem antiparasitaire behandeling toe te dienen als preventieve maatregel uitsluitend als hij naar buiten gaat.

Dus, tijdens perioden van risico (elke maand behalve in de winter), wordt aanbevolen dat u uw kleine katachtige beschermt met een antiparasitaire kraag of een ander product voor preventief gebruik.

Als u ooit een vlo op uw kat ontdekt, moet u snel handelen, want deze vlo heeft al de tijd gehad om honderden eitjes te leggen in je huis en overal waar je kat is geweest. Dus, naast het behandelen van uw kat met een goed extern ongediertebestrijdingsproduct voor curatief en preventief gebruik, moet u ook al uw andere dieren behandelen, evenals uw huis en de omgeving van de kat.

De beste manier om uw kleine dier te beschermen tegen een vlooieninvasie is om tijdens risicoperioden (periodes waarin het klimaat relatief warm is) een preventieve ongediertebestrijdingsbehandeling toe te dienen.

Natuurlijke versus conventionele parasitaire parasitaire middelen

Het is duidelijk dat u wilt dat uw kat de meest effectieve en natuurlijke behandeling krijgt, en met zo min mogelijk bijwerkingen. Alleen Natuurlijke producten die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn, zijn helaas minder effectief dan conventionele parasitaire middelen.

Inderdaad, hoewel in staat om parasieten af te weren, Ze hebben geen restwerking zoals conventionele parasitaire parasieten. Natuurlijke parasitaire middelen zijn daarom beter geschikt voor gebruik naast conventionele preventieve behandeling.

De etherische olie is niet erg effectief, wees voorzichtig!

Niet alles wat goed is voor mensen is noodzakelijkerwijs goed voor katten, en kan zelfs zeer gevaarlijkux voor katten ! Dus, ondanks alle voordelen voor het menselijk lichaam, is de essentiële olie niet geïndiceerd voor toepassing op de kat.

Echter Er zijn ongediertebestrijdingsproducten met essentiële oliën speciaal geformuleerd voor katten, maar die overblijven effectief over een zeer korte periode. Bovendien is het gevaarlijk om repetitieve essentiële oliebehandelingen op katten toe te passen.

Waar beschermen externe kattenontwormers tegen?

De ongediertebestrijdingsproducten op de markt zijn ontwikkeld om uw diertje te behandelen en te beschermen tegen vlooien, teken en luizen.

Vlooien

Van de familie Pulicids is de vlo een insect van volwassen grootte variërend van 2 tot 4 mm, dat zich op de kat vestigt om zich te voeden met zijn bloed. Dit is de reden waarom het een parasiet wordt genoemd. De soort vlo die vaak katten besmet is Ctenocephalides felis.

Teken

De teek is een parasitaire mijt van vele soorten, in dit geval katten. Over het algemeen zeer actief in de lente en de herfst, hecht het zich aan de kat om het bloed te consumeren.

Luizen en chiggers

Luizen die katten besmetten, zijn anders dan die van kinderen. Dit zijn parasitaire insecten die zich vastklampen aan de basis van het haar van de kat en zich voeden met zijn bloed. Wat betreft chiggers, in tegenstelling tot wat je misschien denkt, zijn geen parasieten die pas in augustus worden aangetroffen. Dit zijn mijten van feloranje kleur, die zich graag hechten aan het gezicht, de oren, de buik en tussen de vingers van de kat.

Een kat besmet met vlooien of teken zal de neiging hebben om overmatig te krabben en te likken. Maar dat betekent niet altijd dat een kat die niet te veel krabt of likt niet besmet is. In ieder geval.

De beste manier om de aanwezigheid van vlooien op je kleine katachtige te detecteren, is doorgebruik een fijntandige kam.

Als u kleine zwarte bolletjes uit de vacht van uw kat haalt, leg ze op een zakdoek en week ze met een beetje water. Als zich bloedhalo’s vormen op de zakdoek, dan zijn deze zwarte ballen vlooienuitwerpselen, die de aanwezigheid van deze parasieten op uw kat bevestigen.

Zodra u de aanwezigheid van vlooien of teken hebt gedetecteerd, moet u het probleem behandelen, een oplossing voor vlooien en door teken snel te verwijderen, is het verwijderen van een teek eenvoudig, volg deze gids om teken van de kat te verwijderen.