De beste kittenbrokken – Help hem goed te groeien


Een kitten groeit snel, daarom heeft het niet dezelfde voedingsbehoeften als een volwassen kat. Dus Om je kleine kat goed te laten groeien, is een kwaliteitsdieet essentieel. Met de vele merken en versies van brokjes die op de markt verkrijgbaar zijn, kan het vinden van de juiste brokjes voor je kleine kat ingewikkeld zijn.

✅ Om u te helpen snel te beslissen, bieden we een selectie van de beste brokjes voor kittens, evenals Enkele praktische tips om je kleine haarbal effectief te voeden. Daarnaast nodig ik u uit om onze koopgids te lezen om te begrijpen hoe u de brokjes van uw kat kunt kiezen.

De selectie van de beste brokjes voor kitten

😺 Voor het voeren van uw kleine kat vindt u op de markt 2 hoofdassortimenten brokjes: Standaard brokjes, algemeen verkrijgbaar in supermarkten (Auchan, Carrefour, …) en Premium brokjes, die u vooral zult vinden in dierenartsen en gespecialiseerde winkels. Uiteraard zijn deze 2 categorieën brokjes ook beschikbaar op het internet.

Wat is het beste voor het kitten, Premium brokjes

😻 We raden u ten zeerste aan om uw kitten te voeden met premium brokjes, omdat ze Gemaakt met ingrediënten van betere kwaliteit dan standaard brokjes, en bevatten over het algemeen een hoger niveau van vlees en zeer weinig koolhydraten (geen granen of peulvruchten of heel weinig). Ze zijn daarom perfect om te zorgen voor een uitgebalanceerd dieet voor je kleine carnivoor, hem te helpen zich goed te ontwikkelen en hem gezond te houden.

Lees ook:   hills prescription diet kat

Het feit blijft dat u voorzichtig moet zijn met wat u koopt, niet afhankelijk bent van 100% van de verpakking en informatie die naar voren wordt gebracht, de tijd moet nemen om te begrijpen wat uw kat echt nodig heeft. Neem even de tijd om onze tips te volgen voor het selecteren van brokjes die echt gemaakt zijn voor kittens.

Graanvrije brokjes voor volwassen katten normale activiteit en kittens Bekijk meer in de winkel

Kroketten Ultra Premium volwassen katten normale activiteit en kittens

Graanvrij en glutenvrij, deze premium brokjes zijn samengesteld uit 70% grondstoffen van dierlijke oorsprong en 30% groenten en fruit. Hoewel geschikt voor volwassen katten, bevatten deze brokjes ook veel voedingsstoffen die essentieel zijn voor de groei, vitaliteit en ontwikkeling van het kitten (zoals DHA). Kortom, een compleet, uitgebalanceerd en gezond voer voor katten en kittens.

➡️ Haal zo snel mogelijk het meeste uit uw eerste bestelling ⬅️

Acana Puppy en Junior Hondenvoer 2 kg

Acana Puppy en Junior Hondenvoer 2 kg

Acana Puppy & Junior

Ook samengesteld uit 70% ingrediënten van dierlijke oorsprong (kwaliteitskip grootgebracht in vrijheid, hele eieren, vis) en ook 30% van groenten en fruit van eerste kwaliteit, bevatten deze kroketten geen granen of snelle koolhydraten zoals tarwe, rijst, tapioca of zelfs aardappelen. Perfect voor de kleine kat!

True Instinct Original - Nature's Variety - Kittenkroketten met verse kip - 1,25kg

True Instinct Original – Nature’s Variety – Kittenkroketten met verse kip – 1,25kg

True Instinct Cat Origineel

Zonder conserveermiddelen, kunstmatige kleur- of smaakstoffen en kip als hoofdingrediënt, biedt True Instinct Cat Original-brokjes uw kitten (en zwangere vrouwtjes) essentiële voedingsstoffen zoals eiwitten, calcium, vitamine D en DHA om hen te helpen zich goed te ontwikkelen en te groeien.

NUTRIVET - INNE CHAT - Graanvrije brokjes - Kitten - Kip - 80% ingrediënten van dierlijke oorsprong - 6kg

NUTRIVET – INNE CHAT – Kroketten sans Granen – Kitten – Kip – 80% ingrediënten van dierlijke oorsprong – 6kg

Nutrivet Inne kitten

Speciaal geformuleerd met kip, zalmolie, chondroïtine, glucosamine en vooral zonder granen, biedt Nutrivet Inne brokjes uw kleine katachtige vanaf de leeftijd van spenen tot 12 maanden alle voedingsstoffen die hij nodig heeft om zijn organen, spieren, gezichtsvermogen en skelet te ontwikkelen. Merk ook op dat het vrij is van GGO’s, chemische conserveermiddelen, kunstmatige kleuren of smaakstoffen.

PRO PLAN Junior Cat - Rijk aan Kip - 1,5 KG - Kitten Brokjes

PRO PLAN Junior Cat – Rijk aan Kip – 1,5 KG – Kitten Brokjes

Bosch Sanabelle Kitten Brokjes voor Kitten

Ontworpen voor kittens jonger dan een jaar oud, zijn deze brokjes van Duitse oorsprong rijk aan eiwitten, vetten en calcium en hebben ze een laag koolhydraatgehalte. Daarnaast heeft deze geconcentreerde brok met ingrediënten als bietenpulp en visolie (omega 3 en 6) alles in huis om te zorgen voor een optimale ontwikkeling van je poesje.

Bosch Sanabelle Kitten Brokjes voor Kitten 2 kg

Bosch Sanabelle Kitten Brokjes voor Kitten 2 kg

Applaws Kitten Kroket

Gemaakt met 100% natuurlijke ingrediënten, waaronder 80% verse kip, is Applaws Kitten brokjes verrijkt met natuurlijke extracten DHA en EPA, essentiële elementen voor het functioneren van het zenuwstelsel en de cognitieve ontwikkeling van uw kitten. De omega’s 3 en 6 garanderen een glanzende vacht en een gezonde huid voor je kleine dier.

Andere merken kittenbrokken

Naast de weinige merken die hierboven zijn genoemd, zijn er veel brokjes voor junior katten met een uitstekende reputatie, waaronder enkele van de merken Pro Plan, Purina of Royal Canin.

Lees ook:   floortje muis

Deze brokjes zijn geen premium brokjes, Ze lijden aan bepaalde tekortkomingen, met name in hun samenstelling, aanwezigheid van granen in te grote hoeveelheden.

Klik om de selectie te zien van brokjes die geschikt zijn voor kittens

PRO PLAN Junior - Rijk aan Kip - 3 KG - Kitten brokjes

PRO PLAN Junior – Rijk aan Kip – 3 KG – Kitten brokjes

Pro Plan Junior

Pro Plan Junior brokjes zijn rijk aan kip en garanderen een dieet dat een carnivoor waardig is voor uw kitten. Bovendien versterken deze brokjes dankzij hun meerdere essentiële voedingsstoffen zoals DHA, colostrum, hun minerale zouten en eiwitten het centrale zenuwstelsel, de spijsvertering, het immuunsysteem, het skelet en de spieren van uw kitten.

Purina Cat Chow Kitten Kroketten, Rijk aan Kip, 1.5kg

Purina Cat Chow Kitten Kroketten, Rijk aan Kip, 1.5kg

Purina Kat Chow Kitten

Purina Cat Chow Kitten brokjes zijn zorgvuldig bereid met natuurlijke ingrediënten en zijn rijk aan kip, de belangrijkste bron van eiwitten, evenals een specifieke combinatie van natuurlijke vezels (NaturiumTM) en een prebiotische bron, die een gezonde spijsvertering voor uw kleine katachtige garanderen. Ze hebben ook alle voedingsstoffen die nodig zijn voor de gezonde groei van uw kitten.

Royal Canin - Kitten brokjes - Kitten 36 - 2 kg

Royal Canin – Kitten brokjes – Kitten 36 – 2 kg

Royal Canin – Kitten brokjes – Kitten

Genietend van een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, versterkt Royal Canin Kitten brokjes, naast het zorgen voor een compleet en gezond dieet voor uw kleine katachtige jonger dan een jaar oud, zijn natuurlijke afweer en spijsvertering, waardoor een mooie vacht wordt gegarandeerd. Bovendien zijn kittens er dol op!

Waarom hebben kittens een goed dieet nodig?

Kittens hebben niet dezelfde voedingsbehoeften als een volwassen kat. Inderdaad hun hele organisme is in volle ontwikkeling en groei, ze hebben bepaalde voedingsstoffen in grotere hoeveelheden nodig dan een volwassene die zijn uiteindelijke grootte al heeft.

Lees ook:   Behandeling van kat met gezwollen poot: tips & trucs

✅ Kittens hebben bijvoorbeeld veel eiwitten en vetten nodig voor hun spieren en energie, veel calcium en mineralen om hun botten en tanden te versterken, en andere voedingsstoffen zoals DHA voor de ontwikkeling van hun centrale zenuwstelsel en cognitieve vaardigheden.

Denk je dat het nodig is om een klein kitten te rantsoeneren? Het antwoord is nee, maar het is noodzakelijk om de hoeveelheid brokjes die hij eet te controleren.

Wat u moet weten over kattenvoeding

De kat is een strikte carnivoor. Dus zijn natuurlijke dieet is vlees of visvlees. Je hebt 3 methoden om je kat te voeren: brokjes, paté en rauw voedsel. Kiezen voor brokjes is voor jou de makkelijkste, handigste en goedkoopste oplossing.

Echter Niet al het kattenvoer is gelijk gemaakt. Dat is de reden waarom, om uw kat effectief te voeden, Kies dan voor brokjes die zoveel mogelijk vlees en de minste koolhydraten bevatten. (granen, aardappelen,…), zodat zijn dieet zo dicht mogelijk bij zijn natuurlijke dieet ligt.

✅ Merk ten slotte op dat als De brokjes zijn droogvoer dat je moet serveren met water dat beschikbaar is voor je kat (kom met water, waterfontein, …) met het risico dat uw kat stenen en andere nier- en urinewegproblemen ontwikkelt.

Om meer te weten te komen over het voeren van de kat met droge voeding in alle stadia van zijn leven, kunt u doorgaan met deze artikelen: