De beste kroketten voor zwaarlijvige kat – Help gewicht te verliezen


Een kat heeft overgewicht en wordt als zwaarlijvig beschouwd wanneer hij 15% zwaarder is dan zijn referentiegewicht. In Frankrijk, Bijna 40% van de huiskatten is zwaarlijvig, dat is ongeveer 5 miljoen! Als uw kat een van deze nummers is, Weet dat het heel gemakkelijk voor je is om de situatie te verhelpen : voer het met dieetbrokken speciaal ontworpen voor zwaarlijvige katten.

Om u te helpen snel de brokjes te vinden die het meest geschikt zijn voor de conditie van uw haarbal, bieden wij Een selectie van de beste lichte brokjes voor katten met overgewicht, evenals enkele praktische tips om uw grote kat effectief te voeden.

Daarnaast nodig ik je uit om ons artikel over kattenvoer in het algemeen te lezen, altijd met aanbeveling en mening.

Grote kattenbank

De selectie van de beste brokjes voor zwaarlijvige katten

De beste, premium brokjes

Gemaakt met premium ingrediënten, met een hoog vleesgehalte (vlees, vis), een laag lipidengehalte (dierlijke vetten) en een laag koolhydraatgehalte (afwezigheid van granen en zetmeelrijke voedingsmiddelen, of in een laag tempo), is premium brokjes ongetwijfeld het beste geïndiceerd om uw zwaarlijvige kat effectief en gezond te voeden. Dit alles terwijl hij gewicht verliest en hem gezond houdt.

Bosch Sanabelle Light Croquette voor volwassen kat 2 kg

Bosch Sanabelle Light Croquette voor volwassen kat 2 kg

Bosch Sanabelle Light Croquette voor Kat

Op basis van gevogelte is deze brok vol voedingsvezels zowel smakelijk als verzadigend voor je grote kat, terwijl het weinig calorieën bevat. Het stelt uw kat dus in staat om snel de lijn te vinden tijdens het feesten. Om nog maar te zwijgen van alle andere essentiële voedingsstoffen die het bevat, die de algehele gezondheid van kitty helpen versterken.

Andere merken kittenbrokken

Er zijn nog steeds veel andere merken die brokjes produceren voor katten met overgewicht, waaronder Eukanuba, Purina One, Pro Plan, IAMS of Hill’s.

Eukanuba Kroket voor gesteriliseerde kat 1,5 kg

Eukanuba Kroket voor Kat

De eigenaardigheid van deze brokjes ligt in het feit dat het niet alleen vetarm is, maar ook L-carnitine bevat, wat uw kat met overgewicht helpt vet te verbranden, wat het gewichtsverliesproces aanzienlijk versnelt. Bovendien heeft het matig gefermenteerde vezels (vooral van bietenpulp), die de verzadiging verhogen, de spijsvertering vergemakkelijken en een betere opname van voedingsstoffen.

ONE - Cat - Light - Kip en Tarwe - 1,5kg - Set van 6

ONE – Cat – Light – Kip en Tarwe – 1,5kg – Set van 6

Purina Een Licht

Met kip als basisingrediënt is Purina One Light brokjes speciaal ontworpen door purina’s dierenartsen en voedingsdeskundigen om zo goed mogelijk aan de behoeften van zwaarlijvige katten te voldoen en hen te helpen weer op het goede spoor te komen. Naast de essentiële voedingsstoffen die vaak voorkomen in de meeste premium brokjes, bevat Purina One Light brokjes nuttige functionele bacteriën, die de natuurlijke afweer van uw kleine dier versterken.

PRO PLAN Light - Rijk in Turkije - 3 KG - Brokjes voor volwassen kat

PRO PLAN Light – Rijk in Turkije – 3 KG – Brokjes voor volwassen kat

Pro Plan Licht

Pro Plan Light brokjes zijn gemaakt van zorgvuldig gekozen kalkoenstukken en hebben lage lipidenniveaus, voedingsvezels, goed verteerbare eiwitten en essentiële voedingsstoffen om uw zwaarlijvige kat te helpen gemakkelijk gewicht te verliezen. Allemaal met een smakelijke smaak voor je kat.

Waarom hebben katten met eetstoornissen een speciaal dieet nodig?

Katten met een eetstoornis weten niet hoe ze moeten rantsoeneren, en eet veel meer brokjes dan ze nodig hebben, dit is het vraatzuchtige kattensyndroom. Als gevolg hiervan worden deze overtollige calorieën in hun lichaam opgeslagen als vet, dat wordt gematerialiseerd door overmatige gewichtstoename, vandaar obesitas.

Lees ook:   Perfecte Katten en Baardagamen: 3 Redenen voor Harmonie!

Verborgen rode kat

Dus, door dit type kat te voeden met brokjes die zowel vetarm, rijk aan vezels als laag in calorieën zijn, Je kleine zwaarlijvige katachtige zal veel minder calorieën consumeren terwijl hij vol zit, en natuurlijk tijdens het feesten.

Je kunt je zwaarlijvige kat ook blijven voeden met normale brokjes, maar door de porties strikt te rantsoeneren. Om het u gemakkelijker te maken, kunt u een automatische brokdispenser gebruiken, waarmee u van tevoren het aantal maaltijden, maaltijdtijden en de precieze hoeveelheden brokken kunt programmeren.

In dit artikel kunt u de te volgen procedure ontdekken om uw kat met dit apparaat te rantsoeneren.

Wat u moet weten over kattenvoeding

De kat is een streng vleesetend dier. Het natuurlijke dieet is vlees of visvlees. Om aan zijn natuurlijke behoeften te voldoen en niet het risico te lopen zijn gezondheid te beïnvloeden, moet u uw kat voeden met brokjes die voornamelijk bestaan uit dierlijke eiwitten (vlees, vis) en die zo min mogelijk koolhydraten bevatten (bij voorkeur zonder granen).

Als uw kat overgewicht heeft, kies dan voor voedingsbrokken, speciaal ontworpen voor zijn fysieke conditie.

Vergeet echter niet dat een dieet met brokjes altijd gepaard moet gaan met waterverbruik (waterbak, waterfontein voor kat, …), met het risico dat uw kat urine- en niergezondheidsproblemen ontwikkelt.

Om meer te weten te komen over het voeren van de kat met droge voeding in alle stadia van zijn leven, kunt u doorgaan met deze artikelen: