drinkfontein kat

Drinkfontein kat kopen: alles wat je moet weten

Als trotse eigenaar van een kat weet je dat het belangrijk is om je huisdier het beste te geven op het gebied van voeding, verzorging en comfort. Een drinkfontein kan hierbij een uitkomst bieden, omdat katten van nature graag vers stromend water drinken. In deze blog lees je alles wat je moet weten over het kopen van een drinkfontein voor jouw kat.

Wat is een drinkfontein?

Een drinkfontein is een apparaat dat stromend water aanbiedt aan je kat. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een ingebouwde pomp die het water laat circuleren, of door een constante watertoevoer vanuit een kraan. Door het stromende water worden katten gestimuleerd om meer te drinken, wat bijdraagt aan een gezonde hydratatie.

Waarom is een drinkfontein goed voor mijn kat?

Katten hebben van nature de voorkeur voor vers stromend water boven stilstaand water uit een drinkbakje. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat stilstaand water snel kan verontreinigen met bacteriën en andere micro-organismen. Een drinkfontein zorgt er daarom voor dat jouw kat altijd toegang heeft tot schoon en vers water, zonder dat jij hier continue aan hoeft te denken.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een drinkfontein?

Er zijn verschillende soorten drinkfonteinen op de markt, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Bij het kiezen van de juiste drinkfontein voor jouw kat is het belangrijk om rekening te houden met de volgende aspecten:

– Capaciteit: hoeveel water kan de drinkfontein bevatten? Dit is met name belangrijk als je meerdere katten hebt, of als je voor langere tijd van huis bent.
– Geluid: sommige drinkfonteinen maken meer geluid dan andere. Houd hier rekening mee als je de drinkfontein in een rustige ruimte plaatst.
– Filter: sommige drinkfonteinen hebben een ingebouwde filter die het water schoon houdt. Dit kan bijdragen aan de gezondheid van je kat.
– Reiniging: zorg ervoor dat de drinkfontein makkelijk te reinigen is, aangezien dit regelmatig moet gebeuren voor optimale hygiëne.

Lees ook:   kat krabt mij

Welke drinkfonteinen zijn geschikt voor mijn kat?

Er zijn verschillende drinkfonteinen op de markt die geschikt zijn voor katten. Enkele populaire merken zijn bijvoorbeeld Petsafe, Catit en Drinkwell. Hieronder bespreken we twee drinkfonteinen die wij aanraden:

– Petsafe Drinkwell Original: deze drinkfontein heeft een capaciteit van 1,5 liter en een ingebouwde filter. Het apparaat is makkelijk te reinigen en maakt weinig geluid. Daarnaast is het design aantrekkelijk voor katten.
– Catit Senses 2.0: deze drinkfontein heeft een capaciteit van 3 liter en kan volledig uit elkaar gehaald worden voor reiniging. Het apparaat heeft meerdere ingebouwde filters en is geluidsarm. Daarnaast wordt het stromende water extra gestimuleerd door het gebruik van de bloemvormige bovenkant.

Hoe maak ik mijn drinkfontein schoon?

Om de drinkfontein schoon en hygiënisch te houden is het belangrijk om deze regelmatig te reinigen. Dit doe je door de fontein uit elkaar te halen en alle losse onderdelen met warm water en afwasmiddel te wassen. Ook de pomp en de filter moeten regelmatig vervangen worden. Raadpleeg hiervoor de handleiding van jouw specifieke drinkfontein.

FAQs

1. Waarom drinken katten liever stromend water?

Katten hebben van nature de voorkeur voor vers stromend water boven stilstaand water uit een drinkbakje. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat stilstaand water snel kan verontreinigen met bacteriën en andere micro-organismen.

2. Is een drinkfontein veilig voor mijn kat?

Een goed onderhouden en schoongemaakte drinkfontein is veilig voor jouw kat. Zorg er wel voor dat je de fontein regelmatig reinigt en de pomp en filter vervangt.

Lees ook:   carnilove kat

3. Hoe vaak moet ik de drinkfontein schoonmaken?

Het is belangrijk om de drinkfontein minimaal één keer per week schoon te maken. Bij intensief gebruik is het aan te raden om dit vaker te doen.

4. Kan ik kraanwater in de drinkfontein doen?

Ja, kraanwater is over het algemeen prima geschikt voor gebruik in de drinkfontein. Let er wel op dat je het water regelmatig ververst en de fontein goed reinigt.

5. Moet ik de pomp van de drinkfontein aan laten staan?

Ja, het is belangrijk om de pomp van de drinkfontein altijd aan te laten staan. Hierdoor wordt het water in beweging gehouden en blijft het vers en schoon.

Conclusie

Een drinkfontein kan een waardevolle toevoeging zijn aan het leven van jouw kat. Door het gebruik van stromend water worden katten gestimuleerd om meer te drinken, wat bijdraagt aan een gezonde hydratatie. Bij het kiezen van een drinkfontein is het belangrijk om te letten op factoren zoals capaciteit, geluid, filter en reiniging. Door regelmatig onderhoud te plegen, houd je de drinkfontein veilig en hygiënisch voor jouw kat.