Echt handig voor je kat?

Het kan tijdens zijn leven gebeuren dat uw zieke kat of met voedselproblemen een hypoallergeen voedsel wordt voorgeschreven. Dit is een soort voedsel dat speciaal is geformuleerd om te voldoen aan de behoeften van gevoelige katten, lijden aan echte allergieën of intolerant op sommige conventionele voedingsmiddelen.

Maar zijn deze hypoallergene voedingsmiddelen zoals brokjes echt nuttig voor je kat? Wanneer geef je ze aan je kat? Hoe weet je zeker dat je kat het nodig heeft?

Laten we eens kijken of we al uw vragen over hypoallergeen kattenvoer kunnen beantwoorden.

Wat is hypoallergeen kattenvoer?

Hypoallergene brokjes of paté voor katten is een soort voedsel minder allergeen, wat niet betekent, niet allergeen. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor katten die reageren op standaard brokjes.

Deze gevoeligheid kan het gevolg zijn van de kwetsbaarheid van hun gastro-intestinale systeem, een allergie of intolerantie voor de ingrediënten in sommige conventionele brokjes. Hypoallergene brokjes kunnen deze problemen vervolgens verminderen en uw kat helpen om zich zonder problemen te voeden.

Er zijn twee manieren om brokjes te maken die als hypoallergeen kunnen worden beschouwd:

  • Gemaakt van vlees, vis, granen, gewichten en additieven waarvan bekend is dat ze weinig of geen reactie veroorzaken bij katten, is dit bijvoorbeeld het geval bij brokjes zonder granen of gewicht.
  • Door eiwitten te transformeren door hydrolysatie. Een proces om de peptidebindingen van eiwitmoleculen te verbreken en te verminderen om ze lichter te maken en ze beter verteerbaar te maken voor de gevoelige kat.

Wat is het verschil tussen anallergene en hypoallergene brokjes?

Naast hypoallergene brokjes zijn er zogenaamde anallergene brokjes. Als beide soorten brokjes worden geformuleerd uit gehydrolyseerde eiwitmoleculen, zouden anallergene brokjes nog beter zijn dan hypoallergene. Een allergeen voedingsmiddel wordt als niet-allergeen beschouwd.

Anallergeen: Veroorzaakt geen allergie. Hypoallergeen: Dat veroorzaakt minder allergie.

Speciaal Aanbevolen voor katten met voedselallergie, anallergene brokjes onderscheidt zich door zijn eiwitmoleculen met een zeer laag gewicht. Ze zijn goed verteerbaar en maken het risico op bijwerkingen bijna nul zodra ze worden ingenomen.

Lees ook:   Genieten katten van hun eigen verwenmoment?

Waarom hypoallergene brokjes misschien beter zijn voor je kat?

Hypoallergene brokjes hebben verschillende kenmerken en voordelen die ze interessant maken voor uw kat desnoods. Inderdaad, deze brokjes hebben het voordeel dat ze zijn geformuleerd met ingrediënten die gemakkelijker te assimileren zijn door de kat. Dit voorkomt dat je kleine katachtige te veel moeite moet doen om ze te verteren.

Over het algemeen zijn de eiwitten die ze bevatten in wezen van dierlijke oorsprong (te controleren in de samenstelling hiervan). Deze worden vervolgens gehydrolyseerd om hypoallergeen te zijn. Dit vermindert het risico op allergie en intolerantie.

Voor kwetsbare katten, vatbaar voor door voedsel overgedragen aandoeningen of allergieën, kunt u met hypoallergene brokjes na een paar weken een vermindering van de symptomen en een duidelijke verbetering waarnemen.

Kitten eet brokjes met een kom

Wanneer geef je je kat een hypoallergeen dieet?

Merk op dat Niet alle katten hoeven hypoallergene brokjes te consumeren. Het is dus niet niet adviseren om te beslissen om ze aan uw kat te geven door uw eigen wil of omdat u buren heeft die ze aan hun metgezel geven.

Hypoallergene brokjes moeten aan uw kat gegeven op diergeneeskundig voorschrift. Vooral nadat hij je katachtige heeft gediagnosticeerd met een voedselallergie.

Bovendien kan de dierenarts die hypoallergeen voedsel voorschrijft u idealiter adviseren over de keuze van brokjes en hoe u de voedselovergang van uw kat kunt maken, toch voorzichtig kunt zijn en de tijd kunt nemen om te controleren of uw dierenarts u aanbeveelte echt goede brokjes.

Wat zijn de tekenen voor het voorschrijven van hypoallergene brokjes?

Bepaalde symptomen kunnen de veterinaire diagnose leiden naar het bestaan van een mogelijke allergie of voedselintolerantie bij uw kat en kunnen, indien nodig, leiden tot een recept van hypoallergene brokjes.

Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer bijwerkingen optreden na de consumptie van het gebruikelijke voedsel. Inclusief gastro-intestinale stoornissen zoals braken of diarree.

Andere veelbetekenende symptomen van een voedselallergie kunnen leiden tot huidaandoeningen zoals het verschijnen van puristen en jeuk op verschillende delen van het lichaamevenals plotseling en massaal haarverlies. Maar ook het verschijnen van laesies of infecties zoals pyodermie vooral.

Geconfronteerd met deze verschillende waarschuwingssignalen, heb je misschien een goede reden om te overwegen dat je haarbal het slachtoffer is van een allergie of intolerantie voor het voedsel dat het consumeert. Echter Alleen een veterinaire diagnose zal deze hypothese kunnen bevestigen en om ervoor te zorgen dat de waargenomen reacties of symptomen niet te wijten zijn aan andere oorzaken, zoals parasieten bijvoorbeeld.

Kat lijkt zwak en ziek

De merken hypoallergeen kattenvoer die wij aanbevelen

Merken hypoallergeen droog kattenvoer zijn zeer talrijk. Hierdoor is het voor de meesters niet altijd makkelijk om hun weg te vinden of te weten tot welk merk ze zich moeten wenden. Daarom wilden we het je makkelijker maken door Een lijst voor u van enkele van de bekende merken voor het aanbieden van uitstekende assortimenten hypoallergeen kattenvoer.

Specifiek

Het merk heeft een reeks specifieke brokjes voor katten ontwikkeld FDD-HY Hypoallergeen speciaal geformuleerd voor katachtigen die lijden aan intolerantie, gastro-intestinale stoornissen gerelateerd aan voedselallergieën.

Virbac

Voor de behoeften van uw gevoelige kat heeft het merk het Virbac Veterinary HPM Hypoallergy-assortiment ontwikkeld, gemedicaliseerd voedsel dat speciaal is ontwikkeld om voedselintoleranties met spijsverteringsstoornissen te verminderen.

Purina

Purina biedt een scala aan voedingsmiddelen die zijn afgestemd op de behoeften van gevoelige en allergische katten. In het bijzonder het assortiment hypoallergene brokjes Purina Veterinary Diets HA speciaal samengesteld voor katten met allergieën.

Koninklijke Canin

Bij Royal Canin heb je Veterinair Dieet Hypoallergene brokjes die complete voedingsmiddelen zijn die zijn geformuleerd voor de diagnose en het beheer van voedselallergieën en -intoleranties bij katten.

Ownat

Ownat biedt een verscheidenheid aan graanvrije en hypoallergene brokjes om te voldoen aan de behoeften van onze viervoeters van alle rassen met allergieën.

Kat eet brokjes

Veelgestelde vragen over hypoallergeen droogvoer

Wat is hypoallergeen kattenvoer?

Het is een voer dat speciaal is ontwikkeld voor kwetsbare katten die lijden aan voedselallergie, intolerantie of die moeite hebben met het verteren van conventioneel voedsel. Het is geformuleerd uit ingrediënten die zijn bewerkt om minder allergeen te zijn en veel gemakkelijker te verteren door de kat.

Wat is het beste hypoallergene kattenvoer?

Merk op dat er geen hypoallergeen voedsel is dat beter is. Of het nu droog of nat is, alles hangt in wezen af van de diagnose van de dierenarts. Van de symptomen die zich manifesteren en de allergie gediagnosticeerd, kan de dierenarts u adviseren over het voedsel dat u aan uw kat moet geven. Aarzel niet om zijn mening te vragen.

Welke ingrediënten in kattenvoer kunnen allergieën veroorzaken?

Verschillende ingrediënten die aanwezig zijn in conventioneel kattenvoer veroorzaken waarschijnlijk allergische reacties. Dit is met name het geval voor eiwitten van plantaardige oorsprong uite gewicht of soja.

Een ander ingrediënt dat voedselallergieën bij katten kan veroorzaken, zijn plantaardige elementen en granen zoals maïs of tarwe … Hoewel sommige katten ze tolereren, is een minderheid van hen allergisch of intolerant.

Hetzelfde geldt voor bepaalde additieven en chemische conserveermiddelen die in de samenstellingen aanwezig zijn. Gebruikt om de voedingswaarden van ingrediënten te behouden, zijn ze niet gezond voor katten en kunnen ze allergieën veroorzaken.

Lees ook:   Maine Coon Karakter: 15 essentiële inzichten

Een dierenartsconsult is de meest betrouwbare manier om erachter te komen of uw kat allergisch is voor het voedsel dat u haar regelmatig geeft. Dat gezegd hebbende, zijn er enkele tekenen die u kunnen waarschuwen voor de mogelijkheid dat uw kat mogelijk lijdt aan een voedselallergie of -intolerantie.

Dit is met name het geval voor het verschijnen van huidaandoeningen, roodheid en jeuk, evenals braken, diarree of winderigheid, de meest voorkomende symptomen van een voedselallergie.

Kunnen katten voedselallergieën overwinnen?

Uw kat heeft hulp nodig om allergische reacties beter te overwinnen of te voorkomen dat ze optreden. Dit is de reden waarom gevoelig kattenvoer zoals hypoallergeen voedsel een ideale oplossing is om de spijsvertering te vergemakkelijken en het risico op allergie te minimaliseren.

Kunnen voedselallergieën onschadelijk zijn?

Voedselallergieën zijn verre van onschadelijk voor uw kat en mogen niet over het hoofd worden gezien. Als de diagnose wordt gesteld door een dierenarts, is de kans groot dat het op de lange termijn een probleem zal zijn.

Naast het beïnvloeden van het welzijn van uw metgezel, kan een allergie waarvan de symptomen niet worden behandeld op de lange termijn chronische pathologieën zoals chronische darminfecties of huidproblemen bevorderen.

Kunnen hypoallergene brokjes voor katten diarree veroorzaken?

Diarree, zoals braken, jeuk en andere symptomen die worden waargenomen tijdens bijwerkingen, zijn niet exclusief voor voedselallergieën.

Als u na verloop van tijd een aanhoudende diarree opmerkt na het introduceren van hypoallergene brokjes in het dieet van uw kat, is dat omdat er zeker een andere reden voor is. Een onderliggend gezondheidsprobleem misschien. Alleen een dierenarts zal deze vraag beter kunnen beantwoorden.

Welk voedsel voor allergische katten?

Allergie kattenvoer is alleen geschikt voor katten die door de dierenarts zijn gediagnosticeerd met een voedselallergie. Het moet idealiter worden gekozen op basis van de waargenomen symptomen en de aard van het allergene ingrediënt dat het meest geschikt is voor de behoeften van uw kat.

Voordat u hypoallergeen voedsel overweegt, kunt u beginnen met het geven van ontbijtgranenvrije brokjes aan uw kat.

Welke brokjes voor allergische katten?

Er zijn verschillende reeksen hypoallergene en anallergene kattencoquettes op de markt. Bij het kiezen wordt aanbevolen om te kiezen voor brokjes die expliciet zijn geformuleerd voor de allergie die bij uw kat is gediagnosticeerd. U zult er zeker van zijn dat ze zijn aangepast aan zijn voedingsbehoeften en hem beter kunnen helpen zijn allergieën te overwinnen.

Wat zijn de beste kattenvoer?

Merk op dat de waarde van kattenvoer objectief wordt beoordeeld aan de hand van de samenstelling en de kwaliteit van de ingrediënten in het preparaat. Dus, bij het kiezen, moet u niet vertrouwen of zich laten verleiden door alleen de verpakking, door het merk en nog minder door de grote zinnen.

Neem de tijd om het ingrediëntenetiket te lezen om de aanwezigheid van mogelijke verbindingen te detecteren waarvoor uw kat allergisch is of die schadelijk en gevaarlijk voor hem kunnen zijn.

Welke brokjes voor krabbende katten?

Uw kat die krabt of jeukt, heeft niet per se speciale brokjes nodig. Tenzij een veterinaire diagnose de oorzaak van de diagnose vaststelt en deze speciaal aan u voorschrijft.

Hoe zit het met hypoallergeen nat kattenvoer?

Voedsel voor allergische katten gaat niet alleen over brokjes. Naast deze droge voedingsmiddelen zijn er ook hypoallergene natte kattenvoer zoals patés in het bijzonder.

Weinig of helemaal niet allergeen, hun formulering streeft hetzelfde doel na als hypoallergene brokjes: voldoen aan de speciale behoeften van kwetsbare katten of katten die allergisch zijn voor stanfood.Darts.

Zowel de beslissing om hypoallergeen natvoer aan uw kat te geven als de keuze van de meest geschikte formules voor hem gehoorzamen het hierboven genoemde advies.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.