Hoe krijg ik een vergoeding voor dierenartskosten?

U heeft zich geabonneerd op een kat voor uw kleine katachtige en wilt weten hoe u uw dierenartskosten vergoed kunt krijgen?

Weet dat je gewoon Volg een paar relatief eenvoudige stappen, die u echter nauwgezet zult moeten respecteren, met het risico dat de terugbetalingstermijnen aanzienlijk worden verlengd. Ontdek alles wat u moet weten om zo snel mogelijk en zonder uw hoofd te breken weer in het bezit te komen van uw uitgaven bij de dierenarts.

Welke soorten zorg worden vergoed door een kattenverzekering?

De soorten zorg die door een wederzijdse kat worden vergoed, variëren afhankelijk van de verzekeringsformule waarop u zich hebt aangesloten, als u de stap hebt genomen om een goede verzekering te kiezen, weet dan dat de meest elementaire zorg is inbegrepen. Houd er echter rekening mee dat sommige veterinaire kosten niet worden terugbetaald, ongeacht uw lidmaatschapsplan.

 • Ongeval: Alle zorg als gevolg van een ongeval…
 • Ziekte: Alle zorg, variërend van het eerste consult tot behandelingen…
 • Preventie: Vaccinatie, antiparasitair, schilfering, castratie…
 • Onderzoeken: MRI- en CT-scans, echografie, radio, urinetesten, bloedonderzoek…
 • Chirurgie: Reparatie van een operatie, operatie als gevolg van een ongeval of ziekte
 • Behandeling: Medicatie voor de duur van de behandeling, kosten als gevolg van verbanden
 • Ziekenhuisopname: Kosten van verblijf, opvolging en monitoring.

Stappen om veterinaire kosten te vergoeden

Zodra u zich ervan verzekerd heeft dat de zorg aan uw kat wordt gedekt door uw verzekering, Volg gewoon deze stappen om een terugbetaling te krijgen :

 • Verzamel alle ondersteunende elementen van de uitgaven met betrekking tot de zorg: facturen en ingevuld zorgblad ondertekend door de dierenarts.
 • Vul het aanvraagformulier voor terugbetaling van uw verzekering in door uw bankgegevens (RIB), uw adres, …
 • Stuur het dossier (formulier + bewijsstukken) naar het fysieke adres dat uw verzekeraar u heeft meegedeeld.
Lees ook:   Onverklaarbare kattenurinegeur in huis: de zoektocht naar de bron

Zodra dit is gebeurd, hoeft u alleen maar te wachten tot uw verzekeringsmaatschappij uw claim verifieert, verwerkt en u vergoedt via bankoverschrijving of door u een cheque te sturen.

Wat zijn de terugbetalingstermijnen?

Terugbetalingsvoorwaarden zijn sterk afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij van je bolletje haar. Maar over het algemeen gesproken, Houd rekening met tussen de 72 uur en 2 weken om de dierenartskosten vergoed te krijgen door uw kattenverzekering.

Houd er ook rekening mee dat een slecht samengesteld restitutieverzoekbestand en / of een fout in de elementen van uw bestand kan leiden tot een verlenging van vertragingen.

Als u het merkt Veel problemen met de vergoeding van gezondheidskosten Bij je kattenverzekering kan het zijn dat het niet zo goed is als je denkt. Houd er rekening mee dat Niets weerhoudt u ervan om het op elk moment te wijzigen en terwijl u grote besparingen bespaart, probeer de kattenverzekeringsvergelijking van Univers Chat.

De soorten zorg die door de onderlinge chat worden vergoed, zijn afhankelijk van uw lidmaatschapsformule

Over het algemeen biedt kattenverzekering 3 soorten lidmaatschapsformules inclusief basisdiensten, maar ook zeer interessante opties.

 • Instapmodel of basis- of economische plannen, klassieke of mid-range of intermediaire plannen, en high-end of premium plannen. Instapplannen dekken alleen kosten in verband met ongevallen of ernstige ziekten, met een relatief laag vergoedingspercentage (ongeveer 50%). Deze omvatten kosten in verband met consulten, chirurgie en medicijnen.
 • Formules uit het middensegment, naast het dekken van kosten in verband met ongevallen en ziekten, ondersteunt ook preventieve zorg (vaccinatie, sterilisatie, antiparasitaire behandeling, schaalvergroting, enz.), En dat allemaal met een vergoedingspercentage dat vaak hoger is dan dat van basisformules (ongeveer 80%).
 • High-end formules, naast alle hierboven genoemde soorten zorg, de kosten van onderzoek en ziekenhuisopname dekken, met eentot terugbetalingspercentages tot 100% en een veel hoger jaarlijks terugbetalingsplafond dan eerdere formules.
Lees ook:   Wat doen onze katten als we weg zijn?

Let op, alle dierenartskosten worden niet gerestitueerd!

Als uw kleine katachtige bijvoorbeeld hondsdolheid heeft, kan de kat u niet vergoeden als u uw kat moet vaccineren tegen hondsdolheid, omdat het een ziekte is die verband houdt met een gebrek aan vaccinatie. Hetzelfde geldt voor alle ziekten die verband houden met misbruik.

Neem in ieder geval de moeite om uw verzekeringscontract of de gids van de verzekeraar te lezen om precies alle gedekte zorg te kennen en zo onaangename verrassingen te voorkomen.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.