Hoe maak je een effectief afweermiddel?

Er zijn verschillende trucs om jezelf en gemakkelijk een natuurlijke kattenverjager thuis te maken en katten weg te houden van je bevoorrechte ruimtes. Inderdaad, hoe schattig ze ook kunnen zijn op een dagelijkse basis, katten zijn echte ondeugende kleintjes die schade kunnen veroorzaken aan de minst belangrijke thuis.

Of je nu een zondagse klusjesman bent of niet, Door simpelweg de juiste ingrediënten te selecteren, zult u erin slagen om een zeer effectief natuurlijk afweermiddel tegen katten te maken. Ontdek hieronder maar liefst 7 natuurlijke insectenwerende middelen voor katten die je kunt gebruiken, evenals de technieken om ze zelf te verzinnen en jezelf te beschermen tegen de schade die je kleine haarbal kan veroorzaken.

De 7 meest effectieve natuurlijke producten om katten af te weren

Gemaakt van natuurlijke ingrediënten, ze zijn absoluut veilig en zeer effectief in het houden van katten, zelfs de meest vasthoudende, weg van een gewenste plaats, als alternatief voor deze kattenwerende middelen kunt u natuurlijk kiezen voor een kant-en-klaar kattenafweermiddel.

Afweermiddel met plantenaroma’s

Begiftigd met een vrij scherp reukvermogen, kunnen katten geuren van ver weg ruiken en weten welke ze moeten vluchten. Deze katachtigen haten aromatische planten zoals rozemarijn, citroentijm of lavendel, waardoor ze uitstekende kattenwerende middelen zijn. Laat het in je tuin groeien om het te beschermen tegen katten.

Binnenshuis, spray op de plaatsen die moeten worden bewaard, een warme oplossing van rozemarijn, kaneel en lavendelbladeren gedroogd en gekookt in heet water.

Lees ook:   kartonnen huis kat

Etherische olie afstotend

Citrus etherische oliën zoals citroen, citroengras, mandarijn of sinaasappel zijn ook nuttig voor het afstoten van de kat, maar ze moeten matig zijn om het dier niet gevaarlijk te bedwelmen.

Verdun ongeveer 5 druppels citroenschil etherische olie en 10 druppels eucalyptus etherische olie in 500 ml water. Week vervolgens een stuk watten met de oplossing en plaats het op de gewenste plaatsen. Spuit niet in huis of op planten als de kat ze toevallig heeft opgegeten.

Afweermiddel gemaakt van citroen en andere citrusvruchten

Citroenschil of andere citrusvruchten worden zeer gevreesd door katten. Je kunt het zonder matiging gebruiken, want in tegenstelling tot essentiële oliën is het veilig voor het dier.

Kook citroen of sinaasappelschil in ongeveer 1 liter water en laat het staan. Zeef de oplossing voordat u deze in een spuitfles giet en spuit het product vervolgens in specifieke delen van het huis om buiten het bereik van katten te blijven.

Witte azijnafstotend

Heel vaak gebruikt voor meerdere huishoudelijke taken, kan azijn ook de rol van kattenafweermiddel spelen. De zeer sterke geur wordt gevreesd door katten. Het wordt over het algemeen binnenshuis gebruikt om kattenplassen te bestrijden.

Dit is precies de remedie bij uitstek van katten. Verdun de azijn met water en spuit het naar wens op meubels en andere plaatsen die bevuild kunnen worden en vaarwel zeggen tegen plas!

Knoflook- en uienafweermiddel

Als de sterke geur van uienessenties wordt afgeschreven van mensen, is dit hetzelfde voor katten. Het is ook raadzaam om deze truc alleen buiten te gebruiken op het niveau van balkon, terras of tuin.

Lees ook:   fluffy kat

De techniek is vrij eenvoudig: neem een verse ui, snijd deze doormidden en wrijf hem op de oppervlakken die je wilt beschermen. Merk op dat deze truc werkt met uien en knoflookteentjes.

Mosterd- en zwarte peperafstotend

De penetrante geur van zwarte peper en de sterke geur van mosterd is een speciaal mengsel om katten weg te jagen. Het kan binnen en buiten worden gebruikt om uw favoriete ruimtes te beschermen.

Verdun een lepel mosterd in water en breng aan de kook. Nadat je een paar minuten hebt laten staan, voeg je 5 lepels gemalen zwarte peper toe en spuit je de warme oplossing in je te beschermen ruimtes.

Koffiedik afweermiddel

Als het zo gewaardeerd wordt door veel katteneigenaren, is het omdat het naast een natuurlijke meststof ook dient als een anti-kattenafweermiddel. Het wordt buiten in tuinen of binnenshuis in decoratieve bloempotten gebruikt.

Leeg elke dag de bodem van je koffiezetapparaat in een bakje en giet het koffiedik in je bloempotten rond je gerechtenEs-bandes of direct aan de voeten van planten die je wilt behouden. Vernieuw regelmatig koffiedik voordat schimmel zich vormt.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.