Hoe zich te ontdoen van Roos?

Heb je het verschijnen van lelijke roos op de vacht van je kat opgemerkt, maar weet je niet hoe je er vanaf kunt komen? Geen paniek.

U moet weten dat roos een dode huid is die van nature valt tijdens de rui van uw kat. Hun uiterlijk heeft echter meerdere oorzaken en kan een probleem weerspiegelen dat moet worden geïdentificeerd.

Hier onthullen we de belangrijkste oorzaken van roos bij uw kat, evenals enkele tips voor verlichten en beperken hun uiterlijk.

De eliminatie van roos bij een kat die er het slachtoffer van is, vereist vooral curatieve zorg. Dat zouden ze idealiter moeten doen. Het gaat door met zorg en andere preventieve maatregelen die door de meester moeten worden nageleefd om de vorming van roos in zijn metgezel te voorkomen of te beperken.

Curatieve zorg tegen roos bij katten

Wanneer u roos bij uw kat hebt opgemerkt, kunt u het beste doen om er vanaf te komen door het naar een dierenarts te brengen. De belangrijkste reden is dat de behandeling van roos afhankelijk is van de oorzaak en het is zo gevarieerd dat het moeilijk voor u kan zijn om ze nauwkeurig te identificeren.

Door naar de dierenarts te verwijzen, kan hij uw kat onderzoeken, de oorsprong van de roos bepalen. Afhankelijk van of hij heeft gediagnosticeerd dat ze verband houden met een pathologie, een infectie, een allergie, een invasie van parasieten bijvoorbeeld, zal hij weten hoe hij de meest geschikte behandeling moet voorschrijven.

Preventieve zorg die het verschijnen van roos bij katten beperkt

Er zijn een paar eenvoudige oplossingen die u kunt toepassen om uw kat zo goed mogelijk te beschermen tegen roos en andere huidproblemen. Deze liggen in de verzorging van het haar van uw kat relatief eenvoudig zoals:

  • Dagelijks borstelen om hem te helpen zich te ontdoen van dood haar, zijn vacht te beluchten en te voorkomen dat het droogt, met een kattenborstel.
  • Bied uw kat een kwaliteitsdieet aan, idealiter rijk aan eiwitten en vetzuren die bevorderlijk zijn voor de gezondheid van de huid en vacht.
  • Zorg voor een goede hydratatie van uw kat.
  • Verzorg uw kat met shampoo en producten die zijn aangepast aan zijn vacht en respectvol voor zijn huid.
  • Aangepaste antiparasitaire behandelingen en ontworming.
  • Stel hem niet bloot aan stoffen waarvoor hij allergisch zou zijn.
Lees ook:   Hoornvlieszweren bij katten: oorzaken, symptomen & behandeling

Kat slaapt op zijn achterbuik in de lucht

9 redenen waarom uw kat roos heeft

Het verschijnen van roos bij katten kan vele oorzaken hebben. Om u te helpen ze te begrijpen en te identificeren, onthullen we hieronder 9 van de meest voorkomende redenen waarom uw kat roos heeft.

Hij heeft allergieën

Houd er rekening mee dat de roos van uw kat een allergische reactie kan volgen. In het bijzonder als uw kat is blootgesteld aan een van de allergenen waarvoor de soort als gevoelig wordt beschouwd. Dit is bijvoorbeeld het geval bij pollen en mijten die huidproblemen kunnen veroorzaken.

Maar allergie kan ook het gevolg zijn van andere soorten producten die we dagelijks gebruiken, of zelfs van voedseloorsprong zijn. Het onnoemelijke voedsel zou dan roos kunnen bevorderen.

Het heeft parasieten

Een andere veel voorkomende verklaring voor huidproblemen en het verschijnen van roos bij katten is gerelateerd aan de aanwezigheid van parasieten in de vacht. Als uw huisdier besmet is met parasieten, is er een hoog risico dat hij roos, jeuk en andere gezondheidsproblemen ontwikkelt als er niets wordt gedaan om er vanaf te komen.

Het zijn inderdaad talloze, externe parasieten die uw kat als gastheer kunnen nemen, inclusief mijten, teken en vlooien die overal aanwezig zijn, zelfs in de winter. Vandaar het belang om aandacht te besteden aan de omgeving van uw kat en ervoor te zorgen dat deze wordt beschermd door ontworming.

Hij heeft een slecht dieet

Het is niet ongebruikelijk dat de oorsprong van roos bij katten te wijten is aan ongeschikte of slechte kwaliteit voeding. Dit is met name het geval voor goedkoop voedsel dat niet voldoet aan de behoeften van uw kat of gewoon te verzadigd is met vet en minder verteerbaar is.

Over het algemeen is het inzetten op de keuze van voedsel van topkwaliteit en het zorgen voor een uitgebalanceerd dieet voldoende om de algehele gezondheid van uw kat te garanderen.

Voor de gezondheid van zijn huid en de schoonheid van zijn Peeling, het ideaal is dat het voedsel vrij rijk is aan eiwitten. Maar ook in lipiden, vitamines en vetzuren zoals Omega 3 en 6.

Lees ook:   Cymric kat: uniek karakter, prachtig uiterlijk, succesvolle voortplanting

Hij ontwikkelt een ziekte

Een andere reden voor het verschijnen van roos bij uw kat kan ook worden verklaard door het feit dat hij ziek is. Inderdaad, roos is bekend als een van de symptomen van bepaalde huidaandoeningen. Dit wordt seborrhea genoemd. Dit is met name het geval voor ringworm- en schimmelinfecties, die besmettelijk zijn.

Hetzelfde geldt voor pyodermie. Van bacteriële oorsprong manifesteert deze ziekte van de opperhuid zich ook door roos. Wat geruststellend is, is dat deze huidziekten min of meer gemakkelijk kunnen worden behandeld wanneer ze vroeg worden ontdekt. Vandaar het belang van een veterinair consult in geval van roos.

Het ruit

Uw kat die roos heeft, kan gewoon aan het ruien zijn. Rui is een natuurlijk proces van huidvernieuwing. Met andere woorden, uw kat verlaat zijn oude dode huid en krijgt een nieuwe huid.

Dit normale fenomeen komt meestal twee keer per jaar voor en kan worden gekenmerkt door significante roosvorming. In het geval van rui is het beste wat je kunt doen ervoor zorgen dat je de vacht van je metgezel regelmatig borstelt met een geschikte borstel om hem van dood haar te ontdoen.

Hij neemt te veel baden

Het aanbieden van baden aan je kleine kat is interessant voor de hygiëne van zijn vacht. Dat gezegd hebbende Misbruik kan schadelijk zijn voor de gezondheid van je huid. U moet weten dat de opperhuid van onze viervoetige metgezellen talg (oliën) afscheidt waarvan de rol is om de huid te beschermen en uitdroging van de huid te voorkomen.

Het probleem met baden en shampoos die over het algemeen worden gebruikt om ze te oefenen, is dat ze het nadeel hebben van het verwijderen van de talg die door de huid wordt geproduceerd. Als gevolg hiervan zal het worden blootgesteld aan droogte en kan roos ontstaan. Je moet dus voorkomen dat je je kat te vaak wast.

Hij wordt oud

Een andere reden die kan verklaren waarom je kleine katroos heeft, kan de gevorderde leeftijd zijn. Dit komt omdat oudere katten meer kans hebben op roos. De reden is vooral te wijten aan de veroudering van de huidcellen.

Lees ook:   lactol kitten melk

In dit stadium van het leven van uw kat ervaart de activiteit van zijn talgklieren een aanzienlijke vertraging. Als gevolg hiervan is de hydratatie van de huid niet langer optimaal verzekerd, het wordt droog en bevorderlijk voor het verschijnen van roos.

Hij wast slecht

Merk op dat je kleine katroos kan hebben omdat hij zijn toilet niet goed kan doen. Verschillende omstandigheden kunnen inderdaad de realisatie van deze essentiële taak voor de hygiëne van de kat voorkomen of bemoeilijken.

Vanwege zijn leeftijd of obesitas bijvoorbeeld, kan een kat moeite hebben om bepaalde gebieden te bereiken. Het zal hetzelfde zijn als hij lijdt aan gewrichtspijn of een ziekte zoals artritis.

Het is niet bestand tegen thermische schokken, warm en koud

Ten slotte kan het verschijnen van roos in uw metgezel worden verklaard door de afwisseling van warme en koude temperaturen en het effect dat ze op zijn huid kunnen hebben. Inderdaad, een lage temperatuur, evenals een sterke hitte kan de huid van uw kat uitdrogen. En zoals je weet, is de kans groter dat een droge huid roos naar buiten brengt.

Kan een kat roos hebben?

Het is heel goed mogelijk dat een kat roos heeft. Dit zijn stukjes dode huid of schubben die zich op natuurlijke wijze kunnen vormen tijdens het huidvernieuwingsproces van de kat.

Het is daarom normaal dat uw kat roos heeft. Zoals we u echter hebben laten zien, heeft hun uiterlijk meerdere oorzaken en kan het een probleem signaleren dat door de dierenarts moet worden geïdentificeerd en beheerd.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.