Is het gevaarlijk voor hem?

Maakt u zich zorgen omdat u hebt gemerkt dat uw kat een uitgesproken smaak voor insecten heeft? Merk op dat er a priori geen angst is voor een kat die insecten eet.

Dat gezegd hebbende, ze zijn niet allemaal onschadelijk.. Hoewel ze niet giftig zijn, kunnen sommige insecten zeer schadelijk zijn en de gezondheid van uw kat in gevaar brengen als hij er veel van eet. Hier zijn er enkele Tips en voorzorgsmaatregelen om in acht te nemen als je een kat hebt die graag insecten eet.

Er is niets te vrezen voor een kat die insecten eet!

Als uw kat de gewoonte heeft om insecten te eten, is er geen niet per se om je er zorgen over te maken. Dit is om de eenvoudige reden dat het eten van insecten een volledig natuurlijk en veilig gedrag is voor deze kleine katten. Inderdaad, katten eten graag insecten, daarom jagen ze er soms op.

Bovendien, als er geen angst is om te hebben, is het ook omdat De meeste insecten die ze waarschijnlijk in huis zullen tegenkomen, zijn niet giftig. Of het nu vlinders, vliegen, libellen, bijen of kleine zwarte mieren zijn…, je kat zal normaal gesproken geen probleem hebben om ze te verteren.

Het is echter verstandig om waakzaam te blijven en op je kat te letten, vooral als hij de neiging heeft om te veel tegelijk te slikken. Want als ze niet giftig zijn, kunnen sommige insecten schadelijke parasieten herbergen, spijsverteringsstoornissen of zelfs andere ernstige problemen bij uw kat veroorzaken.

Lees ook:   viyo kat

Bij, wesp, insect, etc. Niet giftig, maar wees toch voorzichtig

Niet alle insecten zijn onschadelijk voor je katachtige. Sommige exemplaren zoals bijen, wespen, horzels… moeten door uw kat worden vermeden. Vanwege de pijn gerelateerd aan hun beten en vooral de allergische reactie die kan volgen voor sommige katten.

Kleine bij

Nog gevaarlijker kunnen vuurvliegjes zijn. Vuurvliegjes zijn, net als sommige exotische rupsen, erg giftig en kunnen darmaandoeningen veroorzaken als ze door je kleine katachtige zouden worden ingenomen. Hetzelfde geldt voor bepaalde soorten giftige of giftige spinnen zoals de zwarte weduwe of de teruggetrokken bruine die in Frankrijk aanwezig zijn en die uw kat in de verleiding kan brengen om te jagen.

Daarnaast zul je ook voorzichtig moeten zijn met insecten met stijve exoskeletten zoals kevers, kakkerlakken, sprinkhanen en kevers. Hoewel niet-toxisch, kan inname hiervan leiden tot laesies of verwondingen in de mond van uw kat. Geconsumeerd in grote hoeveelheden, kunnen ze uw kat verstikken of maagklachten en spijsverteringsstoornissen veroorzaken.

Waarom houden katten zo van insecten?

Er zijn misschien twee mogelijke verklaringen waarom katten zo graag insecten eten. De eerste reden is eten. Inderdaad, als ze er zo van houden, is het waarschijnlijk omdat ze de smaak van insecten waarderen.

Bovendien Insecten zijn een natuurlijk onderdeel van het vleesetende dieet van katten en zijn bronnen van dierlijke eiwitten allemaal zo goed als vlees of vis.

Een tweede verklaring voor de interesse van katten in insecten is eenvoudigweg gerelateerd aan hun natuurlijke jachtinstinct. Inderdaad, katten zijn geboren roofdieren. En het is in elke logica dat ze insecten gelijkstellen aan prooien waar ze graag op jagen van tijd tot tijd en dat kan bovendien smakelijk zijn. Dat gezegd hebbende, als sommigen een uitgesproken smaak voor deze kleine dieren vertonen, zullen andere katten ze gewoon doden voor het eenvoudige plezier van plezier hebben.

Lees ook:   grote katten

Je kat eet veel insecten: wees voorzichtig met de insecticiden die je gebruikt

Merk op dat de dreiging of het risico niet altijd afkomstig is van de insecten zelf, maar van de insecticiden die we gebruiken om ze heel vaak kwijt te raken. Deze bevatten chemische verbindingen zoals permethrin, dat is geclassificeerd als giftig en waarvan bekend is dat het zeer giftig is.

Ze zijn gevaarlijk en kunnen uw kat gemakkelijk vergiftigen, ernstige irritatie veroorzaken die de doorvoer van uw kleine katachtige kan beschadigen, ernstige gezondheidsproblemen en in het ergste geval hem het leven kan kosten.

Dergelijke gevaarlijke producten kunnen in het lichaam van uw kat terechtkomen nadat hij een insect heeft geconsumeerd dat zelf is vergiftigd door blootstelling aan insecticide. Vandaar de aanbeveling die over het algemeen wordt gedaan om zoveel mogelijk het gebruik van natuurlijke producten thuis te bevorderen, als u op een natuurlijke manier tegen insecten of vlooien vecht.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.