Is het Heilige van Birma een kat die voor jou gemaakt is?

Je wilt een kat adopteren en uw keuze viel op de heilige kat van Birma ? Weet dat het adopteren van een kat een beslissing is die serieus moet worden genomen. Maar hier leren we je niets.

Dit dier zal een volwaardig lid van je familie worden en een trouwe metgezel gedurende zijn hele leven. Daarom is het noodzakelijk om Bereid uw aankomst bij u thuis zo goed mogelijk voor.

Voorbereiding op de adoptie van een Heilige Birmese kat

U zult snel neem een Birmese kat op in uw huishoudenHeel goed! Na het vinden van uw ideale kat in een asiel, in een fokkerij of na het adopteren van een derde partij en na het eerder vervullen van alle adoptieformaliteiten, Het is tijd om het mee naar huis te nemen.

Maar een kat, vooral een schuwe, kan tijd nodig hebben om zich aan te passen aan een nieuwe omgeving.

Dus hoe te anticiperen op zijn komst?

  • Plaats eerst een kattenbak in een kamer, zodat hij in alle rust zijn zaken kan doen. Een kamer uit de weg van de hoofdkamer en weg van dat eten.
  • Wat voedsel betreft, plaats een kom met water altijd gevuld in een ruimte die altijd toegankelijk voor hem zal zijn (en weg van zijn nest), met een kom brokjes, bij voorkeur zonder granen.
  • Regel ook verschillende andere plaatsen voor zijn privacy, zoals een speeltuin met speelgoed en een krabpaal bijvoorbeeld of een plek gewijd aan zijn slaap met een kleine mand voor Heilige Birma
Lees ook:   Hoe krijg ik een vergoeding voor dierenartskosten?

Het zal de tijd nemen om hem zijn nieuwe territorium alleen te laten ontdekken en geduld, kalmte en tederheid met hem te tonen, de tijd dat hij eraan went. Dwing hem niet uit zijn schuilplaats te komen.

De bijzonderheden om goed voor een Heilig Birma te zorgen

Om voor de Birmese kat te zorgen, We zullen er alleen voor moeten zorgen dat niets ontbreekt, om zijn type dieet te respecteren, dat zijn hygiëne intact blijft, dat hij in uitstekende gezondheid verkeert, dat hij zijn eigen ruimtes heeft, maar vooral om tijd met hem door te brengen.

Deze robuuste kat heeft over het algemeen een goede gezondheid. Maar het is nog steeds noodzakelijk om regelmatig een dierenarts te raadplegen om ervoor te zorgen dat hij gezond en up-to-date blijft in zijn vaccinaties.

In termen van hygiëne, borstel zijn haar een keer per week om knopen te voorkomen, vooral als hij toegang heeft tot de buitenkant. Borstelen vermindert ook het aantal haren dat je Birmees overal achterlaat.

Is de Heilige Kat van Birma een kat die voor jou gemaakt is?

De Heilige Birmese kat is een kat die veel aandacht vraagt. Het opvoeden van een kat is als het opvoeden van je eigen kind. We zullen hem moeten voeden, verzorgen, met hem moeten spelen, wees aanhankelijk en attent voor hem, zelfs als hij domme dingen doet.

De Birmese kat is perfect voor adoptie, zelfs volwassenen in een asiel want hij heeft de reputatie trouw, aanhankelijk en sociaal te zijn tegenover zijn meesters. Hij houdt ervan om geknuffeld te worden, geknuffeld te worden, hij integreert heel goed met zijn familie en geniet vooral van het gezelschap van kinderen zolang ze hem respecteren.

Lees ook:   Waarom verbergen katten hun uitwerpselen?

Het is een binnenkat, heel gemakkelijk en zeer aangenaam om te leven. Je zult er geen spijt van krijgen!

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.