peewee korrels

Peewee korrels: alles wat je moet weten over de beste kattenbakvulling

Als kattenbezitter wil je alleen het beste voor je huisdier. En dat geldt natuurlijk ook voor de kattenbak. Een goede kattenbakvulling is essentieel voor het welzijn van je kat. Maar wat is nou de beste optie? Er zijn zoveel verschillende soorten kattenbakvulling op de markt. In dit artikel willen we je kennis laten maken met peewee korrels. Deze kattenbakvulling is de laatste tijd erg populair geworden en wij begrijpen wel waarom. In dit artikel leer je alles over peewee korrels en waarom dit de beste optie is voor jouw huisdier.

Wat zijn peewee korrels?

Peewee korrels zijn, zoals de naam al doet vermoeden, kleine korreltjes gemaakt van zaagsel. Dit zaagsel komt van bomen uit duurzaam beheerde bossen en wordt op een milieuvriendelijke manier geproduceerd. Doordat peewee korrels gemaakt zijn van zaagsel, is deze kattenbakvulling 100% biologisch afbreekbaar en daardoor erg milieuvriendelijk. Daarnaast heeft peewee korrels nog meer voordelen, die we hieronder zullen bespreken.

Wat zijn de voordelen van peewee korrels?

1. Milieuvriendelijk: zoals we hierboven al aangaven is peewee korrels erg milieuvriendelijk. Door te kiezen voor peewee korrels draag je bij aan een betere wereld.
2. Geen nare geurtjes: door de natuurlijke eigenschappen van zaagsel, kan peewee korrels geuren neutraliseren. Zo heb je met deze kattenbakvulling geen last van nare geurtjes in huis.
3. Economisch: peewee korrels zijn erg economisch in gebruik. Doordat ze tot wel vier keer hun eigen gewicht aan vocht kunnen opnemen, hoef je minder vaak de kattenbak te verschonen en dus minder vaak nieuwe korrels aan te schaffen.
4. Makkelijk schoon te maken: door de speciale structuur van de korrels scheppen ze makkelijk uit de kattenbak. Daarnaast vallen de korrels niet uit elkaar bij het uitscheppen en daardoor heb je minder kans op restjes in de bak.
5. Hoge absorptie: zoals hierboven al kort benoemd, hebben peewee korrels een hoge absorptie. Dit zorgt ervoor dat de kattenbakvulling langer meegaat. Doordat de korrels het vocht opnemen, blijft de kattenbak droog en fris. En dat is prettig voor zowel kat als baasje.

Lees ook:   kat krabt aan deur

Hoe gebruik je peewee korrels?

Peewee korrels zijn erg makkelijk in gebruik. Je begint met het vullen van de kattenbak. Dit doe je tot ongeveer 5 centimeter onder de rand van de bak. Vervolgens kun je de korrels aan de bak toevoegen. Het beste is om ongeveer 4 centimeter dik te strooien. Voor optimale resultaten is het verstandig om één keer per week de korrels te roeren en eens in de zoveel tijd de kattenbak volledig te verversen.

FAQs:

1. Zijn peewee korrels veilig voor mijn kat?
Ja, peewee korrels zijn volledig veilig voor je kat. Doordat ze gemaakt zijn van natuurlijke materialen, zijn ze niet schadelijk voor je huisdier.

2. Kan ik peewee korrels door het toilet spoelen?
Nee, we raden af om peewee korrels door het toilet te spoelen. Omdat deze korrels gemaakt zijn van zaagsel en volledig biologisch afbreekbaar zijn, kunnen ze verstoppingen veroorzaken in de riolering. Het beste is om de korrels bij het gewone huisvuil weg te gooien.

3. Hoe vaak moet ik de kattenbak verschonen met peewee korrels?
Dit hangt af van hoeveel katten je hebt en hoe vaak ze gebruik maken van de kattenbak. Over het algemeen hoef je de kattenbak minder vaak te verschonen dan bij andere kattenbakvullingen. Het is verstandig om ongeveer één keer per week de korrels te roeren en de kattenbak eens in de zoveel tijd te verversen.

4. Waar kan ik peewee korrels kopen?
Peewee korrels zijn verkrijgbaar bij diverse dierenwinkels en online shops, zoals Bol.com en Zooplus.

5. Kan ik peewee korrels hergebruiken?
Ja, je kunt peewee korrels hergebruiken. Het beste is om de korrels regelmatig te roeren en na verloop van tijd de kattenbak volledig te verversen met nieuwe korrels.

Lees ook:   krabpaal cats flower

Conclusie:

Peewee korrels zijn een uitstekende keuze als kattenbakvulling. Deze kattenbakvulling heeft talloze voordelen, zoals het milieuvriendelijke karakter, de hoge absorptie en het feit dat het makkelijk is om schoon te maken. Daarnaast zijn de korrels veilig voor je kat en economisch in gebruik. Kortom, met peewee korrels geef je jouw huisdier het beste van het beste. Bestel ze nu bij jouw lokale dierenwinkel of online shop.