Ragdoll Mutual – Vind de ziektekostenverzekering die is aangepast aan deze raskat


Met de veelheid aan kattenverzekeringen op de markt, is het vinden van een wederzijds voor uw Ragdoll-kat niet eenvoudig.

In ieder geval, om dit snel en zonder je hoofd te breken te bereiken, moet je een online verzekeringsvergelijker gebruiken. Dit vereist eerst je Ragdoll kennen, de ziekten waarvoor hij vatbaar is, zijn levensverwachting, de omgeving waarin hij zal leven en vele anderen. Hieronder vind je al onze tips en adviezen om de ideale wederzijdse kat voor jouw Ragdoll te vinden.

Vind een verzekering voor je Ragdoll

U zult het waarschijnlijk hebben begrepen: er is geen verzekering die alleen specifieke dierenrassen dekt. Je moet daarom de verzekering van je Ragdoll zoeken, rekening houdend met de specifieke gezondheidsproblemen, en natuurlijk heb je de hulp van een verzekeringsvergelijker nodig.

Vergelijk verzekeringen voor Perzisch

✅ Kortom, de ideale ziektekostenverzekering voor je Ragdoll is degene die je de formule biedt die het meest geschikt is voor je haarbal, evenals je zak. De beste manier om dit gemakkelijk te bereiken, is door een betrouwbare online verzekeringsvergelijker te gebruiken.

Lees ook:   Katten weg van onder het bed: effectieve preventietips!

De verzekering moet worden afgestemd op de specifieke gezondheidsproblemen van Ragdolls

Ragdolls zijn een van de kattenrassen die het meest worden getroffen door zeldzame ziekten zoals hypertrofische cardiomyopathie. De verzekering die u kiest, moet rekening houden met deze gezondheidsproblemen die specifiek zijn voor Ragdolls. U moet ook kijken naar het jaarlijkse plafond tot waar de verzekering u kan dekken, de voorwaarden van inschrijving, de terugbetalingstermijnen, de garanties, enz …

Vergelijkingen, de oplossing om snel de ideale verzekering te vinden

Om de perfecte mutualiteit voor je Ragdoll te vinden, is het idee om de verschillende aanbiedingen van verzekeringsmaatschappijen één voor één te vergelijken. Omdat er een veelheid aan bedrijven en tienduizenden (zo niet miljoenen) aanbiedingen zijn om te vergelijken, zal het u een eeuwigheid kosten om dit handmatig te bereiken.

Gelukkig is er een wonderoplossing: online vergelijkingen. Inderdaad, met deze tools kunt u in een paar klikken en in slechts een paar minuten de miljoenen aanbiedingen voor kattenverzekeringen vergelijken en u de aanbiedingen bieden die het beste bij uw Ragdoll en uw budget passen.

Hoe werkt de zorgverzekering voor Ragdoll?

Een zorgverzekering voor Ragdoll werkt zoals alle gemeenschappelijke dieren, kat of hond en dus Ragdoll. Over het algemeen betaalt u, afhankelijk van uw lidmaatschapsformule, in geval van ziekte, ongeval of zelfs als preventieve maatregel, eerst voor de verzorging van het dier en de verzekering vergoedt u vervolgens.

Om vergoed te kunnen worden, moet u de verzekeraar de verschillende facturen sturen die de kosten rechtvaardigen en het zorgformulier dat door de dierenarts is ingevuld. Laat 2 dagen tot enkele weken vergoed worden, afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij.

Lees ook:   Nagelneglect bij katten: Rampzalige gevolgen van het niet knippen!

Houd er rekening mee dat de abonnementsvoorwaarden en het bedrag van de jaarlijkse bijdragen die u moet betalen ook afhankelijk zijn van de leeftijd, het ras of zelfs het geslacht van uw kleine katachtige. In ieder geval moet u de moeite nemen om uw verzekeringscontract te lezen.

Voorbeelden van vergoeding van dierenartskosten dankzij een onderlinge verzekering

Bezorgd over het welzijn van Léa haar schattige bal haar, een 3-jarige Ragdoll, heeft Katherine zich aangesloten op een verzekering voor haar kat en gekozen voor de Essential-formule. Zo is Léa gedekt voor de kosten van vaccinatie en andere preventieve zorg, consultatie, analyses en chirurgie.

1tijdperk Consultatie: vaccinatie + ontworming, 100 €

Katherine brengt Léa naar de dierenarts voor preventieve zorg: vaccinatie tegen verschillende ziekten, toediening van een ontwormer en een externe antiparasitaire behandeling. De dierenarts geeft Katherine een rekening van 100 euro.

2Þ Consultatie: operatie na een ongeval, 650 €

Tijdens een wandeling in de buurt werd Léa aangereden door een auto. Na onderzoek blijkt dat de kat lijdt aan meerdere laesies, waarvoor een spoedoperatie nodig is. De kosten van consultatie, onderzoek, operatie en ziekenhuisopname bedragen 650 €.

3Þ Consultatie: Zorg na voedselvergiftiging, 175 €

Op een andere dag, nadat ze heeft gemerkt dat Leah er erg slecht aan toe is, neemt Katherine haar mee naar de dierenarts. Het blijkt dat het dier chocolade heeft ingenomen en daarom lijdt aan ernstige voedselvergiftiging. De totale rekening voor consult-, analyse- en medicatiekosten bedraagt €175.

Totale kosten: 925 €

In totaal bedragen de gezondheidskosten van Léa 925 euro over het jaar. Omdat het dier verzekerd is, kreeg Katherine € 710 vergoed en als gevolg daarvan gaf ze slechts € 215 uit.

Lees ook:   whiskas junior brokjes

Wie zijn de Ragdolls: Factsheet

Oorspronkelijk uit de Verenigde Staten, is het Ragdoll-ras het resultaat van de kruising van een Turkse Angora en een Heilige Birma. Zeer elegant in hun colourpoint stijl jurk en witte gehandschoende benen, Ragdolls danken hun naam aan het feit dat ze zo zacht worden als een ragdoll wanneer ze worden gedragen.

Foto kat Ragdoll erg mooiKenmerken van de Ragdoll

De Ragdoll is een groot kattenras, met een middellange of lange colourpoint vacht en blauwe ogen. Het heeft een vrij stevig skelet met een brede driehoekige en afgeronde kop, een gebogen neus op een skipiste en een pluimstaart en matig lange benen.

Gedragsmatig doet de Ragdoll zijn poppennaam eer aan omdat hij erg aanhankelijk, volgzaam en vriendelijk is. Zelfs als hij geen geweldige speler is, is hij erg intelligent, sociaal en geniet hij van het gezelschap van kinderen, ouderen die hij graag knuffelt en andere dieren.

De Ragdoll: Fragiele gezondheid of niet?

Met een gemiddelde levensverwachting variërend van 12 tot 15 jaar, zijn robuustheid en zijn grote weerstand tegen kou vanwege zijn harige vacht, kan niet worden gezegd dat de Ragdoll een fragiele gezondheid heeft. Omdat het echter een binnendier is en daarom relatief inactief, is het erg vatbaar voor overmatige gewichtstoename. Daarom moet je erover nadenken om hem goed te rantsoeneren en hem speelgoed en accessoires aan te bieden waarmee hij kan oefenen.

De ziekten die heel vaak worden aangetroffen in Ragdoll zijn hypertrofische cardiomyopathie, die hartfalen veroorzaakt bij katachtigen zonder stamboom, en polycysteuze nierziekte, die resulteert in de invasie van cysten in de nieren die op de lange termijn ernstig nierfalen zal veroorzaken.