Recepten voor mijn kat en voor mij, of niet?

Omdat ze steeds achterdochtiger worden over de inhoud van hun borden, zijn veel Fransen ook achterdochtig geworden over de kommen van hun katten, tot het punt dat ze geïnteresseerd zijn in hoe ze zichzelf voor hun kleine dier kunnen koken. Als je ook de kwaliteit van het dieet van je haarbal wilt controleren door goede zelfgemaakte gerechten te verzinnen, weet dan dat er veel recepten zijn.

Dit zal echter veel moeite en beperkingen vergen, tot het punt dat je je afvraagt of het echt de moeite waard is …

Het is heel goed mogelijk dat u voor uw kat kookt

Ten eerste Wees je ervan bewust dat de kat niet dezelfde voedingsbehoeften heeft als jij mens.

Dus wat goed voor je is, is niet per se goed voor hem, en kan zelfs heel giftig zijn, zelfs dodelijk (bijvoorbeeld chocolade, ui, …), veel voedingsmiddelen zijn echt niet goed voor de kat. Dus je kat voeden met zelfgemaakt koken is hem niet hetzelfde voedsel geven als jij!

Er zijn veel recepten voor het koken voor katten, die je kunt vinden in boeken, op internet of bij een dierenarts. Deze recepten zijn meestal geïnspireerd op die van mensen, maar specifiek aangepast aan de voedingsbehoeften van de kat. Hiermee kun je twee vliegen in één klap slaan en profiteren van je ingrediënten op het moment dat je jezelf laat eten, om het voedsel van de kat te bereiden.

Lees ook:   ▷ Kat of kroket: wat te kiezen?

Zo vindt u in receptenboeken gewijd aan katten, zoals Recepten voor mijn kat en mij door Véronique Aïache en Laura Zuili, gerechten zoals een “charisotto venere”, een “Chira-Chat”, een “steak Chtartare”, of een “miauw Crab’cake”, die sterk doen denken aan uw favoriete gerechten, maar vreselijk futiel zijn voor een kat.

Maar is het wel redelijk om voor je kat te koken?

Laten we serieus zijn. Hoewel koken voor uw kat u in staat stelt om de kwaliteit van de ingrediënten te controleren en zijn dieet van begin tot eind te volgen, zal het veel te veel beperkingen vereisen, vooral in termen van energie, tijd en precisie.

En als klap op de vuurpijl zal je kat zich nooit bewust zijn van de moeite die je jezelf voor hem geeft..

De kat blijft een vleesetend dier, dus het voeden met bewerkte voedingsmiddelen zoals surimis, of fruit en groenten zijn nutteloos of zelfs slecht voor het.

Koken voor kitty kost veel energie en tijd

Zoals eerder vermeld, zijn de meeste recepten voor uw kat ontworpen om te worden bereid op hetzelfde moment dat u uw eigen kookkunsten doet. Dus als je nooit tijd hebt om voor jezelf te koken, zal het moeilijk voor je zijn om hetzelfde voor je kat te doen.

Onnodig te zeggen dat de ingrediënten met de grootste zorg moeten worden geselecteerd en dat ze niet hetzelfde zullen zijn als u.

U moet zich strikt houden aan recepten en doseringen

Bovendien heeft de kat zeer specifieke voedingsbehoeften, u moet alle instructies van het receptenboek naar de letter respecteren om evenwichtige maaltijden aan uw kleine dier te garanderen. Anders zal uw kat aan wie u wilde behagen, eindigen met meerdere tekorten, die hem ziekten kunnen veroorzaken en zelfs zijn levensverwachting aanzienlijk kunnen verminderen.

Lees ook:   Himalaya-katten in 2023: het beste voedsel volgens beoordelingen

Uw kat zal uw inspanningen nooit herkennen

Tot slot moet je er nog steeds rekening mee houden dat hoe hard je ook je best doet, je kat je nooit dankbaar zal zijn. Het is zelfs mogelijk dat hij het eten dat je met zoveel liefde hebt bereid, speciaal voor hem mompelt.

Er zijn veel andere manieren om uw kat effectief te voeden, en met veel minder beperkingen en ongemakken dan zelfgemaakt koken. Deze omvatten een dieet op basis van kroketten, paté of rauw voedsel.

Brokjes

De brokjes die een gezond dieet garanderen en het strikte carnivoordieet van uw kat respecteren, zijn voor de meerderheid premium brokjes zoals degene die we aanbevelen, die u niet in supermarkten kunt vinden, en niet bij de dierenarts, maar in gespecialiseerde winkels of online.

Houd er in ieder geval rekening mee dat de ideale brokjes voor je haarbal zoveel mogelijk vlees of vis moeten bevatten, en zo min mogelijk graan.

True Instinct High Meat Adult - Nature's Variety - Volwassen kattenvoer met kip zonder been - 7kg

True Instinct High Meat Adult – Nature’s Variety – Volwassen kattenvoer met kip zonder been – 7kg

  • Energie voor een actief leven: voedsel met een hoog energie- en eiwitgehalte, geschikt voor een actieve levensstijl. Omega 3 en omega 6 essentiële vetzuren bevorderen de huidverzorging en vacht van uw volwassen kat.
  • Geschikt voor hondennatuur: recept gemaakt met een hoog vleesgehalte, zonder granen en met een laag koolhydraatgehalte (max. 20% ENA), om de instinctieve voeding van de hond te bevredigen.
  • Recept zonder granen of gluten: recept zonder granen, met aardappelen, erwten en kikkererwten, bronnen van licht verteerbare koolhydraten.
  • Beste metabolisme: recept met een hoog kippeneiwitgehalte vergezeld van gezonde groenten en fruit, wat het metabolisme verbetert en. Helpt de conditie te verbeteren en de spiermassa te behouden.
  • Gezond immuunsysteem: hoog gehalte aan antioxidanten (vitamine E, C, selenium), zink en eiwitten om een gezonde immuunfunctie te behouden.

Om preciezer te zijn, de perfecte brokjes moeten ten minste 40% eiwit van dierlijke oorsprong (vlees, vis), 15 tot 20% vet van dierlijke oorsprong en absoluut minder dan 20% koolhydraten bevatten. Let ook op het mineraalgehalte van de brokjes, die niet hoger mogen zijn dan 0,1% voor magnesium, 1% voor fosfor en een calciumgehalte hebben dat varieert tussen 1 en 3%.

Lees ook:   food lover

De brokjes zijn een droog voedsel, zijn zeer gemakkelijk te houden en verslechteren niet bij langdurig contact met lucht, waardoor het gebruik ervan heel eenvoudig is. Houd er echter rekening mee dat wanneer u uw huisdier met brokjes voedt, u absoluut water beschikbaar moet stellen!

De paté

Net als brokjes wordt kwaliteits- en graanvrije paté verkocht in gespecialiseerde winkels of online. De ideale paté moet ongeveer dezelfde verhoudingen eiwitten, lipiden en mineralen bevatten als brokjes. Maar in tegenstelling tot brokjes is paté een natvoer. Hierdoor kunt u uw kat voeden en tegelijkertijd aan zijn waterbehoeften voldoen. Het wordt daarom vooral aanbevolen voor katten met weinig drinken.

Tas Ultra Premium patée

Bekijk meer in de winkel

Ultra Premium paté voor graanvrije katten

Deze kattenvernieuwingszakjes zijn geformuleerd om te voldoen aan de behoeften van gecastreerde volwassen katten en helpen het fitnessgewicht van uw kat te behouden. Ze zullen ook geschikt zijn voor actieve katten die buiten leven. De bijdrage van vezels, taurine en omega 3 in deze kattenfriszakjes bevordert een goede spijsvertering en een glanzend haar.

Het grootste nadeel van de paté is dat deze door zijn hoge luchtvochtigheid snel verslechtert in contact met lucht en veel moeilijker te houden is dan brokjes.

Rauw voedsel

Raw fooding is een methode die bestaat uit het voeren van uw kat met specifieke stukken rauw vlees (vlees, botten, ingewanden, …), om de voedingsinname van echte prooien te simuleren. Dit is de voedingsmodus die het dichtst bij het natuurlijke dieet van de kat ligt. Het is echter relatief moeilijk te implementeren, vooral bij de keuze van kwaliteitsvoedsel en het respecteren van verhoudingen.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.