Waarom spinnen katten?

Veel voorkomende uitdrukkingsmiddelen bij katten, spinnen is het zachte en aangename geluid dat door de meeste katten vanaf de geboorte wordt uitgezonden. Als het mechanisme nog steeds gedeeltelijk doordrenkt is van mysterie, kunnen verschillende redenen de emissie door de kat verklaren.

Afhankelijk van de context kan het synoniem zijn met plezier en gelukzaligheid of een manier om pijn te verlichten. In ieder geval heeft het gunstige effecten voor zowel de kat als zijn baas.

Waarom spinnen katten?

Over het algemeen zal de kat spinnen om te communiceren met zijn soortgenoten of zijn meester, ook om te laten zien dat hij gelukkig is, zijn vreugde of welzijn uit te drukken. Spinnen duidt echter niet alleen op een staat van gelukzaligheid. In andere omstandigheden kan de kat spinnen om negatieve emoties zoals intense stress of angst te reguleren, om zichzelf gerust te stellen of zelfs om zijn pijn te verzachten.

Lees ook:   Socialiseren van volwassen katten: handige tips, trucs & gids

4 Betekenissen voor het spinnen van de kat

Houd er rekening mee dat het spinnen van de kat verschillende betekenissen kan hebben, afhankelijk van de context of het moment waarop hij ingrijpt, de kat heeft veel manieren om zichzelf uit te drukken en niet alle katten spinnen noodzakelijkerwijs.

Een spinnen tussen een moeder en haar kittens zal dus niet altijd dezelfde vertaling hebben als een spinnen dat plezier toont, degene die gericht is op het verlichten van pijn of degene die een bepaalde onderwerping uitdrukt.

Het spinnen tussen moeder en haar kittens

In de relatie moeder en kittens kunnen spinnen in eerste instantie vertalen een communicatiemiddel. De moeder zal spinnen om met haar kleintjes te communiceren. De laatsten zijn nog niet volledig in het bezit van hun visuele vaardigheden, spinnen helpen om hen naar de uiers te leiden.

Bovendien kan het spinnen van de kat synoniem zijn met veiligheid. In dit geval zal de moeder spinnen om haar kleintjes gerust te stellen en hen te laten zien dat ze veilig zijn voor gevaar in haar aanwezigheid.

Vervolgens Kittens zullen heel vroeg leren spinnen op hun beurt om hun tevredenheid, honger of voedsel te uiten. Het is ook een reflex die ze tijdens hun volwassen leven zullen behouden.

Een manifestatie van plezier voor de kat

Spinnen is meestal een van de tekenen die tevredenheid uitdrukt bij katten en nog meer bij volwassen katten. In feite kan uw kat spinnen om zijn plezier, genegenheid, het feit dat hij zich gelukkig voelt of zich welzijn voelt, spinnen kan ook gepaard gaan met tjilpend plezier.

Lees ook:   ▷ PetSafe Luxury Staywell Magnetic Cat Beoordelingen

Deze positieve connotatie van spinnen krijgt zijn volle betekenis en wordt gemakkelijk waargenomen tijdens specifieke momenten zoals knuffelmomenten. Wanneer je je kat knuffelt of hem zachtheid en tederheid laat zien, kan hij beginnen met spinnen van plezier.

Het zal hetzelfde zijn wanneer je hem een maaltijd hebt gegeven die hij bijzonder waardeert, maar ook wanneer hij plezier heeft in het spelen met andere katten. U moet er echter rekening mee houden dat Spinnen rijmt niet per se op plezier en betekent niet altijd dat je kleine katachtige gelukkig is..

Pijn verlichten om sneller te genezen

Er zijn omstandigheden waarin spinnen enige pijn of lijden (fysiek of emotioneel) bij de kat kan weerspiegelen. In een dergelijke situatie zal spinnen een manier zijn voor je kleine katachtige om zijn pijn te verlichten of stress te verminderen en zijn remissie te vergemakkelijken.

Studies hebben opgemerkt dat wanneer uw kat extreme pijn heeft of op de rand van de dood staat, spinnen een staat van lethargie bij hem kan veroorzaken en de afscheiding van endorfines (morfine of gelukshormoon) kan stimuleren om zijn lichaam te laten herstellen, pijn beter te beheersen en stress te reguleren.

Men zou spinnen bijna kunnen beschouwen als een versneller van genezing, idee te nemen met een pincet, omdat het een track is die nog steeds niet door de wetenschap is bevestigd.

Een manier om in te dienen

Ten slotte kan het spinnen van de kat gewoon de uitdrukking van een inzending, geconfronteerd met een grotere soortgenoot, meestal om confrontatie of conflict te vermijden. Hier spinnen zou een erkenning van minderwaardigheid zijn of op zijn minst een manier om zijn gespannen soortgenoot te sussen en hem te laten begrijpen dat hij dat niet doet.Hij wenst hem geen kwaad.

Lees ook:   pluizenroller pro

Luister naar het spinnen van de kat


Het fenomeen spinnen is behoorlijk fascinerend, maar het mechanisme is nog steeds slecht bekend zoals veel andere geluiden die door de kat worden uitgezonden. Er zijn dus veel studies uitgevoerd, wat heeft geleid tot theorieën die proberen uit te leggen hoe katten erin slagen om het regelmatige zoemen en trillen te produceren dat kenmerkend is voor spinnen.

Volgens een van de gemaakte hypothesen, spinnen zou worden geproduceerd na ritmische samentrekkingen van de spieren van het strottenhoofd en het middenrif. Volgens een andere benadering zou dit specifieke geluid worden geproduceerd door het tongbeen dat de tong verbindt met de schedel van de kat.

Ondanks de vele bestaande theorieën, moet worden opgemerkt dat er momenteel geen precieze verklaring is voor hoe katten spinnen. Aan de andere kant is het zeker dat deze spinnen in veel opzichten gunstig zijn voor de mens.

Mannen en katten: Spinnen is een herstellend genot!

Vrouw en haar kat tederheidAls het zeker is dat spinnen kalmerende, ontspannende of aangename effecten bij katten oplevert, Het is nog bijzonderder om te weten dat deze voordelen aan mensen kunnen worden gecommuniceerd..

Zo hebben verschillende studies aangetoond datHet hebben van momenten van gedeeld plezier met een spinnende kat is zeer gunstig voor de menselijke gezondheid, het aanmoedigen van geluk of het verminderen van stress. Eliminatie van stress heeft een effect op de verlenging van de menselijke levensverwachting !

Het gebruik van purrtherapie bij de behandeling van bepaalde fysiologische en psychologische stoornissen is hier een goede illustratie van., om nog maar te zwijgen van het feit dat het voor de kat ook erg prettig is om geknuffeld te worden.

Katten hebben nog steeds mooie verrassingen voor ons in petto, het is misschien al duizenden jaren een van de dieren die het dichtst bij de mens staan, katten zinken nog steeds veel ankers met hun menselijke vrienden.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.