Wat doen onze katten als we weg zijn?

Onafhankelijk, onverschrokken en soms lui, de kat, schattige bal haar, is de meest mysterieuze huisdieren.

Hoewel je weet dat je kat geheimzinnig is, zul je door hem te bespioneren erg verrast zijn om te weten dat hij heel ver verwijderd is van degene die je je had voorgesteld.

Dit is wat de BBC heeft gedaan met de show The Secret Life of Cats om je in video te laten ontdekken wat je kat doet als je er niet bent!

Alles wat je moet weten over de show The Secret Life of Cats

Je zult eigenlijk verrast zijn om te weten wat kitty achter je rug doet als je er niet bent, dus als je slaapt. Dit is wat de show “Het geheime leven van katten” uitgezonden in Frankrijk op TF1 onthult.

De show “Het geheime leven van katten”, een echte schat aan informatie

Met al 2 seizoenen op zichzelf, is de show “het geheime leven van katten” een echte schat aan informatie over kattengedrag.

Inderdaad, in de show, een team van dierenartsen en kattengedragsspecialisten bestaande uit Sarah Jeannin, Brunilde Ract-Madoux en Charlotte de Mouzon voor de laatste. Hun missie is om 7 dagen per week, 24 uur per dag, het dagelijks leven van honderd katten gedurende een periode van een maand te bestuderen, om te weten hoe deze kleine haarballen echt voor zichzelf zorgen tijdens de afwezigheid van hun respectievelijke meesters.

Lees ook:   Pas op: giftige varens voor katten! Wat u moet weten.

In het eerste seizoen betrof de studie 100 katten die op het platteland leefden, meer bepaald in Meung-sur-Loire. In seizoen 2 keek het team naar het dagelijks leven van stadskatten in de wijk Montmartre in Parijs en vergeleek het met dat van veldkatten in Vézénobres, een klein stadje in de Gard.

De bespioneerde katten waren uitgerust met dashcams ontworpen voor katten en GPS-trackers en activity trackers voor katten. Waar nodig werden ook vaste bewegingsdetectiecamera’s geïnstalleerd om deze katten te observeren in afwezigheid van hun meesters.

Na 1 maand verzamelen werden de gegevens geanalyseerd en geïnterpreteerd door de specialisten. De resultaten zijn onthutsend!

Katten zijn ’s nachts veel actiever

De studie wees uit dat katten over het algemeen, wanneer ze alleen zijn, dat wil zeggen wanneer er geen mensen in hun aanwezigheid zijn, veel actiever zijn. Ze zwerven vrijer in huis… Maar wat nog verrassender is, is dat katten ’s nachts veel actiever zijn. De grootste pieken van kattenactiviteit worden ’s nachts waargenomen, terwijl overdag kleine kerkers het grootste deel van hun tijd slapend doorbrengen.

Katten gaan veel verder dan je dacht, zelfs de meest huiselijke

De show onthulde dat de minst actieve en meest huiselijke katten veel meer naar buiten gingen dan hun eigenaren dachten, en zelfs kilometers liepen als ze eenmaal het huis uit waren. Sommige eigenaren waren zelfs verrast om te horen dat hun kat, waarvan ze dachten dat hij angstig en lui was, zich zelfs aan de kant van een weg waagde en deze overstak.

Uw kat kan andere eigenaren hebben

Gps-locatiegeschiedenis heeft aangetoond dat sommige katten dagelijks veel tijd doorbrengen met andere mensen. Dit zijn meestal buren en plaatsen waar hij eten buiten uw huis kan hebben.

Lees ook:   Kosten katteninsuline 2023: Nieuwe prijsgids!

Wat u kunt doen om uw kat beter te leren kennen

Hoewel de informatie onthuld door de show “Het geheime leven van katten” werd verzameld door specialisten, weet dat het heel goed mogelijk is om je kleine katachtige te bespioneren, en dit, zonder een expert te zijn. Het enige dat u hoeft te doen, is uzelf uitrusten met de juiste apparatuur voor het grote publiek, die relatief eenvoudig te gebruiken is.

Deze omvatten een vaste camera met bewegingsmelder, een ingebouwde camera om aan uw kleine katachtige te bevestigen, evenals een GPS-halsband met geavanceerde functies zoals het volgen van activiteiten. Natuurlijk hebt u een computer, een tablet of zelfs een eenvoudige smartphone nodig om de gegevens te verzamelen en te exploiteren.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.