Zwarte kat namen – Hoe vind je de juiste naam voor je zwarte kat?

Door veel vooroordelen en bijgeloof zijn zwarte katten nog steeds het minst geadopteerd in Frankrijk. Toch zijn katten van uniforme zwarte kleur volgens studies de meest volgzame, zachtaardige en geduldige tegenover kinderen die kunnen bestaan.

Als je net een schattige kleine zwarte haarbal hebt geadopteerd, weet dan dat de naam niet willekeurig moet worden gekozen! Hieronder vindt u al onze tips en trucs om een goede naam te vinden die uw zwarte kat waardig is.

De lijst met zwarte kattennamen

Vooroordelen over de zwarte kat! Wat te verwachten bij het adopteren van een zwart kitten?

Het fysieke uiterlijk, en meer bepaald de kleur van de vacht van de kat, is het allereerste criterium waar de meeste toekomstige meesters naar kijken voordat ze besluiten om te adopteren. Vanwege veel negatieve vooroordelen zijn zwarte katten dus het minst geadopteerd in Frankrijk.

Inderdaad, beschouwd vanaf de Middeleeuwen als een dier dat ongeluk en pech aantrekt, lijdt de zwarte kat vandaag de dag nog steeds een beetje aan deze slechte reputatie in Frankrijk. Paradoxaal genoeg wordt de zwarte kat in veel andere culturen, vooral in Engeland of Japan, eerder beschouwd als een dier dat geluk brengt, een teken van geluk en welvaart.

Lees ook:   Top drinkfonteinen en waterfonteinen voor katten: koopgids en reviews

Je zult hebben begrepen, afgezien van vooroordelen, dat het adopteren van een zwart kitten je een oorspronkelijke eigenaar zal maken!

Vachtkleur: informatie over de persoonlijkheid van de kat

Vanaf 1872 zijn wetenschappers geïnteresseerd in de relatie die kan bestaan tussen de kleur van een kat en zijn gedrag, ongeacht zijn oorsprong en ras. Deze studie toont bijvoorbeeld aan dat katten met tijgerpatronen een rustig en zachtaardig temperament hebben. Aan de andere kant zijn katten met schildpadpatronen (die meestal vrouwtjes zijn) begiftigd met een scherpe intelligentie, maar zijn ze snel geïrriteerd. Uniform zwarte katten zijn zachtaardig, vriendelijk, volgzaam en erg geduldig met kinderen.

Hoe kies je de naam van je zwarte kat? Basistips voor een goede naam

De ideale naam voor uw kleine katachtige moet zowel begrijpelijk zijn voor het dier, als zijn persoonlijkheid en / of lichaamsbouw weerspiegelen. Daarnaast moet het je ook bevallen en uiteraard een positieve connotatie hebben.

Allereerst een korte en gemakkelijk hoorbare naam voor kitty

Hoe korter een naam is, hoe gemakkelijker het voor uw kat is om het te begrijpen. Het ideaal zou zijn om te kiezen voor een naam met maximaal 2 lettergrepen. En om nog beter hoorbaar te zijn voor de kat, moet je klinkers gebruiken die een hoge klank aan de naam geven, zoals de letter “i”.

Een naam die de lichaamsbouw en persoonlijkheid van uw kat weerspiegelt

Het is duidelijk dat het benoemen van je zwarte kat “Sneeuwbal” totaal ongepast zou zijn en liever in het rijk van grappen zou vallen. Dus, zodat noch jij, noch je kleine katachtige zich belachelijk voelen elke keer dat je zijn naam zegt, kies dan voor een naam die past bij de persoonlijkheid van je kat of bij een bepaalde eigenschap van zijn lichaamsbouw.

Lees ook:   royal canin renal special kat

Als deze lijst niet bij u past, kunt u onze andere lijsten met themanamen raadplegen:

Een naam die je leuk vindt

Omdat je je kat meerdere keren per dag en minstens tien jaar lang zult bellen, zou het echt beter zijn als de naam van het kleine beest je bevalt.

Nog meer kattennaamideeën

Het kan zijn dat deze lijst met namen niet overeenkomt met wat u uw kat wilde noemen, daarom vindt u op Univers Chat andere lijsten met kattennamen min of meer gethematiseerd.

In hetzelfde idee van naam die overeenkomt met de kleur van de vacht, kun je je geluk vinden met: